Ausztriában melyik a legélhetőbb tartomány? Szempontok: letelepedés, ingatlanárak, munka, vállalkozás, közlekedés, árak, megélhetési viszonyok.
"sok pénzéhes magyar megy ki, csak csicska mindenki aki kimegy egy másik országba..."
Nesze erről beszélek,te gyűlölködsz meg lenézed akik kimennek,ráadásul még általánosítasz is a PÉNZÉHES MAGYAROK címszóösszetétel alatt,és még te vagy a nagy hazafi?Hogy lehetséges az,aki saját fajtáját is egy kalap alá vonja minden szarral,Na ezen gondolkodj el.Aztán ne csodálkozz ha valaki ezért 1x jól elkeni a pofádat!
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt,pro-és kontra. Nem erre a vitára számítottam, nem segített, ebből nem tudtam meg többet arról, amit akartam.
A tisztánlátás végett: 58 éves nő vagyok,aki évek óta keres munkát, rendes végzettségem van(Europass) amivel ott tudnék boldogulni (van rá kereslet) -nem mosogatni mennék ki. A magas járulékok miatt a vállalkozás nem megoldás itthon.Én sem így terveztem a jövőmet még 2 évvel ezelőtt sem...
A további válaszokat ennek tükrében kérném szépen!
Hááát........ én úgy látom, hogy inkább politikai ízű kommentek születtek,mint érdemi válaszok egy VALÓSÁGOS kérdésre.
(Párhuzam -a jobb megértéshez és sajnos az impotencia okaihoz is - az alábbi történet:a /valamikori/ ENSZ főtitkárhelyettestől azt kérdezték :miért nem állt ki jobban a Szervezet a magyar /56-os szabadságharc mellett, míg pl. a lengyelek mellett határozottan kiálltak ? A válasz: a lengyel delegáció ezt egységesen kérte,míg a magyarok viszont csak egymást túlkiabálva szidták egymást. Így pedig hogy álljunk ki mellettük ? KÉRDEZTE.)
Az érdemi kérdésre: Burgenland közel van, akár a napi ingázáshoz (Sopron, Kőszeg) is , főként a mezőgazdaságban és a szociális szférában érdemes gondolkodni , Bécs drága,Karintiában rengeteg lehetőség a turizmus, szállodaipar,szolgáltatásban,és jóval alacsonyabbak a megélhetési költségek is.
Sajnos elhelyezkedésnél probléma, hogy a Ausztria nagyon nyögve-nyelősen ismeri el a magyar végzettségeket.(Illetve - ha neki van szüksége rá elismeri, ha nem, akkor akadályozza.) Jó lenne, ha az EU /ha már van/ ,megkönnyítené a végzettségek kölcsönös elismerésének kötelezettségét a tagállamok (hatóságok és munkáltatók) között !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!