Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem nevetségesek...

Csak szerintem nevetségesek ezek a keresztnevek?

Figyelt kérdés
Szóval néha felmerül bennem a kérdés, hogy vajon miért akarja ennyi szülő megkeseríteni a saját gyereke életét azzal, hogy nagyon menő "egyedi" nevet adnak nekik és azt hiszik, hogy majd a különleges név miatt lesz különleges a gyerek, vagy csak simán fel akarnak vágni a többiek előtt, hogy az ő gyerekének igenis magyar kiejtéssel leírt őslitván keresztneve van. Például ismerek egy olyan kislányt, akinek Évril a neve (gondolom Avril Lavigne után), meg egy srácot Aladin névvel, de anyukám ismerősei körében is rendszeresen olyan neveket adnak, hogy Desszika, Emánuel, Tavaszka, Napsugár stb. Meg pl. múlt héten születtek meg a szomszédban a kis ikrek: Kandida és Oktávia... Én egyszerűen idétlennek tartom az ilyen keresztneveket. Ilyenkor nagyon meg tudom becsülni, hogy Anna vagyok... Természetesen nem akarok senki lelkébe belegázolni, csak mintha divat lett nem gondolni arra, hogy az a szerencsétlen gyerek nem lesz mindig 4 éves óvodás, akit aranyos Manónak meg Csuporkának hívni.

2014. márc. 23. 12:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Egyetértek veled kérdező, az agybaj kerülge,t hogy miért kell szerencsétlen gyereknek ilyen nyomorék nevet adni, miközben annyi szép magyar név van, ami nem is öreges és nem is ennyire gáz. Sajnos az emberek nagy része olyan kegyetlenül buta, hogy valóban azt hiszik, ettől lesz a kölyök "különleges" és nem pedig önmaga miatt. Ez valahol nagyon szomorú is.
2014. márc. 23. 13:20
 12/16 anonim ***** válasza:
24%
En meg azt nem ertem, hogy miert itelkezel. Peldaul a Boroka is egy osmagyar nev, meg is mennyien kinevetik meg kigunyoljak, holott Erdelyorszagban ez egy atlagos nev. Szerintem fektess masba energiat, ahelyett, hogy ezen hoborogsz. Nem artanak ezzel neked ok, azt hiszem. Legyel buszke arra, hogy Anna vagy, mint minden masodik leanyzo. A gyermekedet pedig nevezd majd el Zsofinak, nehogy legyen egy kis fantaziad.
2014. márc. 23. 15:32
 13/16 anonim ***** válasza:
49%

Avril jó név, nagyon ritka érdekes, nőies.

Miért a sok Bence, Máté, Mátyás- nálam ez veri ki a biztosítékot, szerintem bűn ronda név, karakter nélküli séma szerű nevek mintha nem lenne fantáziája a szülőknek

Napsugár nem tetszik, de pl egy egyetemi tanárt így hívnak és nagyon aranyos és csinos nő!

2014. márc. 23. 17:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Egy rokon ismert egy lányt akinek Ajándék volt a keresztneve. Első adandó alkalommal megváltoztatta ahogy 18 lett.
2014. márc. 23. 17:28
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

Na, ezen nem csodálkozom! LOL :D

De Mo-n is vannak nagyon érdekes hangzású vezeték- családnevek amikhez passzolnak egyes külföldi keresztnevek akár lány akár fiú, ezt ne felejtsétek el.

És sok szülő szeretne eltérőt, ritkábbat a megszokottaknál.

Minden második kilásny Lili, Liliána, Lilien, Szofi, Szonja, Hanna, hajjaj ha felkapnak egy nevet :P

2014. márc. 24. 14:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy tucat neve van, mert egy ritkább név, tényleg üdítően tud hatni a sok Bence, Máté, Zsófi, Dóri mellett, de ne feledjétek, hogy a ritka nevek alatt ilyenek is vannak: Orália, Szixtina

És tényleg szörnyű, hogy nem gondolnak bele, hogy a gyerekük egyszer felnőtt lesz, és úgy lesz Szaraszvati néni.

2014. ápr. 6. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!