Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki lenéz, hogyan tűnjek...

Mindenki lenéz, hogyan tűnjek erősnek?

Figyelt kérdés

Ha belülről nem is tudok az lenni, legalább látaszódjak egy kicsit annak!

Gyerekkoromban a becenevem a "Kussoljál!" volt itthon, megtanultam suttogva beszélni, és szép lassan magamba fordultam. Pedig alapvetően egy szeretetre éhes, életvidám lány vagyok. Volt egy 2 éves szakasz, amikor teltek el úgy teljes napok, hogy egy szót sem váltottan senkivel, olyannyira nem volt kivel társalognom. Ma már van 2 barátom, de rajtuk kívül nem igazán tudok a többi emberrel normálisan beszélni. A tanároknak is csak halkan válaszolok, ha órán nekem kell válaszolnom, remeg kezem-lábam, és ég a fejem... Az osztálytársaim is lenéznek, érzékeltetik, hogy béna vagyok, sugdolóznak rólam, pedig próbálom meghúzni magam. Mit csináljak? :( Amúgy lány vagyok.

2014. márc. 11. 01:10
 1/8 anonim ***** válasza:

kezd el egy sportot,amiben idővel jó leszel és megtanulod értékelni magad általa.

van lehetőséged edzeni járni?

2014. márc. 11. 01:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg leülni, lefeküdni a szobádban, vagy valahol és nyugodtan, higgadtan átgondolni ezt az egészet: miért is lettél ilyen, mi a forrása a dolgoknak és hogy valóban van-e alapja annak, hogy szinte rettegsz attól, hogyha meg kell szólalnod, tényleg az lesz-e a következménye a dolognak, amire számítasz.

Ne akarj hibáztatni senkit, mert az nem megoldás, a helyzetet akard elemezni minél objektívabban és próbáld kilogikázni, kiagyalni magad a dologból, aztán persze gyakorolni is kell a kigondolt megoldást, de arra pedig csak rá kell szánni magad, hisz mi a legrosszabb, ami történhet? Nem kell félni másoktól, fel kell vállalni a véleményedet, ha a helyzet úgy kívánja.

Nem akartam először ezt leírni, de ha végképp nem sikerül magadtól kimászni a helyzetből, akkor lehet, hogy jobb lenne meglátogatni egy pszichológust; ha van az iskoládnak, akkor hozzá is elmehetsz, azért van, vagy esetleg ha van olyan tanárod, akiben megbízol, akkor vele is beszélhetsz és akkor ketten ki tudtok találni valamit.

Remélem, hogy sikerül kilábalnod ebből a helyzetből! :)

(ha esetleg szeretnél még valamit kérdezni, mondani, akkor írhatsz privátot is)

2014. márc. 11. 01:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Edzek, de ebben nem segít, pedog élvezem, és közben magabiztosabb is vagyok, de edzés után elmúlik. Szóval nálam nincs tartós hatása.
2014. márc. 11. 01:37
 4/8 anonim ***** válasza:
milyen fajta edzés?
2014. márc. 11. 01:50
 5/8 anonim ***** válasza:

". Az osztálytársaim is lenéznek, érzékeltetik, hogy béna vagyok, sugdolóznak rólam, pedig próbálom meghúzni magam. Mit csináljak? :( Amúgy lány vagyok.

"

Kevered az okot az okozattal. Pont azért cikiznek, mert próbálod "meghúzni magad".

Nem azzal van a baj, amilyen vagy, hanem azzal, hogy nem tudsz kapcsolatot teremteni a társaiddal, és félsz mindenkitől. Ezt megérzik.

Tudod, "látszódni" nem lehet, magadban kell érezni. Ezen egy pszichológus tud segíteni, mert neked súlyos önértékelési zavaraid vannak.

2014. márc. 11. 02:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, ez biztos otthonról fakad, valaki nagyon lekezelően bánik veled kisgyerek korod óta. Ez kihat az egész életedre. Nem minden szülő olvas pszichológia könyveket, sajnos...

Ha ez a légkör megszűnne Neked, Te is tudnál már könnyen változni.

Az én párom is ilyen, ilyen volt, az agybeteg pökhendi apja miatt.

2014. márc. 11. 07:23
 7/8 anonim válasza:
A sport nagyon fontos, mindenképpen üzd. A suliban jó lenne egy ifjúságvédelmis szakembert felkeresni és beszélgetned vele, ő tud hasznos tanácsokat adni. Ami szerintem még fontos, hogy keress hozzád hasonló, zárkózott embereket. Lehet neki is ilyen jellegű problémái vannak és egymásra jó hatással lennétek.
2014. márc. 11. 10:33
 8/8 anonim válasza:

En is hasonlo cipoben jarok. Onertekelesi zavarom van. Meg otthon is megfigyeltem magamon, hogy sok potcselekvesem van, szorongok. Megfigyeltem, hogy nem vagyok ura a helyzeteknek es nem en iranyitom az eletem, inkabb csak sodrodom.

Rosszul neveltek, de ki fogok jonni ebbol.

A tukorben nezd meg, hogy hogyan nezel ki bizonyos szituaciok elkepzeleseben.

Ha elfogadod magad es ha kell, valtoztatsz a hibaidon, gyengesegeiden, akkor az nagyon sokat fog segitrni.

En pl mindenkinek meg akartam felelni. Aztan aztb mondtam,nem erdekel, kivel fogok osszeveszni, ha o igy, akkor majd kapja az ivet. Megkemenyitettem magam es azt vettem eszre, hogy egy bizonyos ponton az emberek mar elbizonytalanodtak a tamadasukat illetoen. A lenyeg, hogy ne hagyd, hogy mas iranyitson es akkor rajossz, menyire is bizonytalanok es gyengek a rosszakaroid. Legy furfangos es lasd magad kivulrol.

Ha sokat kepezed magad, megerosodol es nem orol fel az elet, hanem hozzasuoksz.

26 f

2016. febr. 24. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!