Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért megalázó annak a személy...

Miért megalázó annak a személynek akit megerőszakolnak maga a megerőszakolás?

Figyelt kérdés

Még mielőtt bárki kombinálna nem, NEM erőszakoltak meg. 17 éves vagyok és lány. Rádióban is volt erről szó, itt is olvasgattam, hogy azok az emberek akik áldozatul estek pl. ennek vagy akár molesztálásnak, pedofíliának stb. azok szégyenlik a dolgot és inkább nem is beszélnek róla, senkinek, mert olyan szinten megalázónak tartják, van, hogy még a rendőrségnek sem szólnak. De nem értem mi ebben a megalázó az áldozat számára?

Ha beleképzelem magam nekem első dolgom lenne, hogy elmondjam a barátnőmnek, anyának és a rendőrségnek, pedig nem épp egy extrovertált típus vagyok.

Köszönöm előre is! (Csak, hogy eszembe jutott ez a téma és keresem a választ)

2014. febr. 27. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A nővéremet 16 évesen megerőszakolták. Edzésről jött haza, amikor elkapta a csóka, és megerőszakolta. Védekezni próbált, de úgy megverte, hogy eltörte az orrát, és állkapcsát. Amikor hazaért már sokkos állapotban volt. Emlékszem a szobámban üvöltöttem a zenét, de simán meghallottam anyám rémisztő sikoltását. Kiszaladtam, és ott állt a nővérem véresen, feldagadt arccal, piszkosan, zokogva. A szemében az undor és rémület. Anyám sírt, és mondta, hogy sajnálja, de nem fürödhet le (nővérem mindenáron fürdeni akart) Berohant egy pokrócért, majd szólt nekem, hogy vigyázzak nővéremre míg átszalad a szomszédba. Nekünk nem volt autónk, de a szomszédunknak igen, és őt kérte meg vigyen minket a rendőrségre. A nővérem ott állt az előszobában, és sírt. Én meg kérdeztem mi történ? Ki tette? De elég volt, hogy rágondolt, és úgy hányt mintha kötelező lenne. Bementünk a rendőrségre. A rendőrben aki foglalkozott velünk egy kicsi együttérzés sem volt. Telefonált egy nőnek, hogy nővéremet vigyék orvoshoz. Anyum vele ment, én ott maradtam a rendőrségen. Míg vártunk a rendőr megkérdezte tőlem, hogy a nővérem mennyire kirívóan öltözködik, mennyi "pasija" volt eddig stb. Én meg azon agyaltam, hogy ha 14 évesen lányként felpofozom a rendőrt mit kapok érte?? (ez csak gondolat volt, nem tettem meg) Elmondtam a rendőrnek, hogy sosem öltözött kirívóan, és szűz volt, nem igazán érdekelték a fiúk, mivel eminens a nővérem.(emiatt sokszor veszekedtünk, mert ő volt az okos, a kitűnő tanuló, én meg az árnyékában sem voltam) A rendőr erre ezt mondta

- na persze...Csak úgy nem erőszakolnak meg senkit. Biztos illegette magát vagy kilátszott mindene.....

Amikor anyámék visszajöttek, őt a rendőr előtt mondtam anyumnak, hogy kérjen másik rendőrt a kihallgatáshoz, vagy menjünk máshová, mert ez az alak a nővéremet hibáztatja a helyzetért.

Ez csak a rendőrségi feljelentés volt. Mesélhetnék még a rendőrökről de még ma is dühös leszek ha eszembe jut, pedig sok éve már. Jó ha volt 3-5 rendőr akik előtt tényleg le a kalappal. A többi szót sem érdemel.

Vagy mesélhetnék a bírósági perről ahogy az ügyész elbánt a nővéremmel. Nem csak a nővéremnek de még nekem is megalázó volt ami ott történt. Emlékszem a nővérem egy este amikor már vagy 4x mentünk bíróságra mondta, hogy nagyon bánja, hogy elment a rendőrségre..Inkább maradt volna otthon csendben, és nem lenne így megalázva..

Arról is mesélhetnék, hogy utána az iskolai osztálytársak, sőt az egész iskola szinte kiközösítette, mert két táborra szakadt a "szegény mit tettek vele" és a " mit nyafog, így járt" között..

Vagy arról is mesélhetnék, hogy amikor 17 éves voltam, a telepen az egyik srác járni akart velem, de én elutasítottam. Erre ezt a választ kaptam: Jobb ha mindig hátranézel, mert lehet te is úgy jársz majd mint a tesód.

Ennek sok-sok éve már, de még ma is erősen bennünk van a szégyenérzet. Ezt csak az tudja aki átélte, vagy nyakig benne volt mint én.

2014. febr. 27. 21:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Tudod, ez olyan, mint amikor nézed a horrorfilmet, és kiabálsz, hogy "ne az emeletre menj, szaladj ki a házból!". Persze ezt könnyű úgy gondolni, hogy te a kényelmes fotelben ülsz, nem pedig rettegsz az életedért, ami felülír MINDEN racionális gondolatot.

Nem tudom megérteni, hogy nem látod, hogy ez nem egy ilyen gépies dolog. Persze én is gondoltam arra, hogy az első dolog az lenne, hogy elmegyek a rendőrségre, és tárgyilagosan közlöm, hogy mi volt; de lehet - sőt, biztos - az lenne az első dolgom, hogy hazamenjek, és megpróbáljam lemosni magamról a mocskot.

2014. márc. 1. 02:48
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

11-esnek. Ez iszonyatosan durva, és megrázó még így olvasva is. Sajnálom, ami a nővéreddel és a családotokkal történt, hogy ilyen egyátalán megtörténhet!

Na ilyenek miatt vezetném én be a kínzás általi halálbüntetést a hasonlók férgek számára.

Kérdezőnek: a youtubon van egy film, arról szól, hogy egy kislányt erőszakolja folyamatosan a nevelőapja, és a család ebből semmit sem vesz észre. Szerintem nézd meg, igen elgondolkodtató és tanulságos, valamint elég jól bemutatja, hogy egy ilyen után az illető miért szégyenli magát. Szégyen a film címe, felirattal van fent.

2014. márc. 1. 16:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, gondolatokat filmajánlást mindent. :)

Először is én nem akartam senkit sem megbántani ezzel a kérdéssel. Nem ez volt a célom. Csupán, csak kíváncsi voltam. Én nem gondolom, hogy ez "okoskodás" vagy bírálás lett volna, lehet páran félreértettek. Szerintem ha valaki nem hozza nyilvánosságra és ez alatt nem feltétlenül a "mindenkit" értem, hanem egy olyan embert akiben megbízol aki szeret stb. mondjuk egy barátot, egy anyát bárkit. Mert mégis csak jobb elmondani mint, hogy belülről marcangoljon. Nekem ez a véleményem.

Másodszor, sajnálom akik megtapasztalták vagy így, vagy úgy ezt a borzalmat. :(

Én nem gondoltam volna a rendőrségről vagy emberekről, hogy olyan gusztustalan módon viselkednek/viselkedtek azokkal akiket megerőszakoltak.

2014. márc. 2. 20:01
 15/17 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező. Azt kérdezed mi a megalázó abban ha valakit megerőszakolnak .Miért nem mondja el senkinek? Akkor én most válaszolok le írom az én történetemet : 2011.05.18.-án névnapomon elterveztük a csajokkal hogy elmegyünk biliárdozni de nem éreztem jól magam így vissza fordultam a koleszhoz. Menetközbe arra lettem figyelmes hogy mintha valaki követne hátra néztem és 3 fiatal srác jött mögöttem kb 10 méter külömbség lehetett köztünk . Sietősre vettem a tempót mikor is elértem a kedvenc játszónknak a sarkához ahol 2 srác elém ugrott megfordultam hogy majd elszaladok de nem bírtam mert a másik 3 srác akkor már ott volt mögöttem . próbáltam sikítani de nem bírtam mert befogták a számat be húrcoltak egy üres torony féleségbe ahol többszörösen megerőszakoltak külön külön és együttesen is . A végén mikor készen voltak és újra akarták kezdeni elkezdtem kiabálni mikor is előkerült az egyik sráctól egy pisztoly és kiabálta hogy fogjam be a mocskos pofámat mert fejbe lő . Ekkor befogtam és tovább fojtatták a játékaikat úgy hogy az a bizonyos srác a fejemhez szegezte a pisztolyt. Amikor már végképp feladták az idegeim elájultam és mikor felébredtem már senki sehol nem volt. Nagy nehezen rá szántam magam hogy elmegyek a koleszig ami csak 2 utcányira volt a helyszintől .Beértem csurom véresen szakadtan. Felszaladtam a szobába. Az akkori barátomnak küldtem egy sms-t hogy vége feladom meg akarok halni. és el mentem a vasútra ahol már csak pár másodperc választott el a haláltól ha akkor nem hívja fel a volt párom a barátnőmet nem kezd el keresni és nem csörög pót apámra rá barátnőm már rég nem írnám itt a sorokat. Azóta sem jöttem helyre rendőrségre nem mentem sziho mókushoz sem járok . Családomnak a dolgok után 2hónappal tudtam csak elmondani de ott is csak annyit hogy megerőszakoltak. A nemi életem a mai napig silány nem tudok úgy férfira rá nézni hogy ne jusson eszembe a dolog. A mai napig minden áldott este ugyan úgy átélem a dolgokat . Mára már kicsit könnyebben kezelem a dolgokat a mostani párom sokat segít rajtam és a helyzetemen . Ha van még kérdésed írj és mindenre válaszolok. Ja utólagosan hozzá téve ez mind fényes nappal történt egy elég forgalmas térnél
2014. márc. 17. 04:35
 16/17 anonim válasza:
87%
Hidd el nem az lenne az első dolgod, sőt pár napig fel sem fognád igazán, csak úgy vagy aztán amikor felfogtad akkor szégyelled igen, de hiába is magyarázom, azért remélem sosem tudod meg mért megalázó.
2014. máj. 21. 08:04
 17/17 anonim válasza:
Azért érzik megalázónak, és hibásnak magukat, mert a testük reagál. Ha valakit meg akarnak erőszakolni, előbb utóbb a teste megadja magát, feladja a küzdelmet, és a ha a normálishoz képest minimálisan is, de elkezd benedvesedni. De ez teljesen automatikus, akarattól független reakció,a test megpróbálja minimalizálni a sérülés veszélyét. Sok nő mégis azt gondolja, hogy ez az ő hibája..
2014. nov. 20. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!