El fognak küldeni napokon belül a munkahelyemről. Nem tudok kihez fordulni, tanácstalan vagyok. Hogyan tovább?
Egyedül élek, ebből az egy fizetésből tartottam fent magam. Pár nap alatt kötve hiszem hogy gyorsan munkát találnék, a szüleimhez nem akarok visszamenni, mert a mostohaapám az utolsó csepp véremet is kiszívná, így is örültem, hogy el tudtam "menekülni" otthonról 19 évesen. 6 éve saját lábamon állok, minden segítség nélkül. Eddig mindent megoldottam valahogy, de így kilátástalan lett az egész. Nincs olyan barátom, akiben megbíznék, aki tud segíteni. Egyelőre az összeszedem magam-fázist még nem értem el, napok óta nem alszom, hasmenésem van, és nem tudok figyelni semmire. Kérem akinek van valami ötlete, tanácsa, szívesen fogadom!
25/N
Munkaügyi központ!
Ott kapsz 3 hónapig álláskeresési járadékot. Nem egy nagy pénz, de több, mint a semmi! Azt hiszem, a 3 hónap után is van még valami minimális támogatás.
Így nyertél 3 hónapot! Az alatt pedig munkakeresés ezerrel. És szólni kell minden ismerősnek, annak is, aki nem a legjobb barátod, akiben nem bízol meg, mindenkinek, akivel csak kapcsolatba kerülsz valahogyan. Sose tudhatod, hogy kin keresztül talál meg egy álláslehetőség.
A legfontosabb, hogy kürtöld világgá, hogy munkát keresel. Mindenki akit valaha ismertél tudjon róla.
És bátran kérj segítséget olyanoktól, akiket te kedvelsz. Legfeljebb nem tudnak, akarnak segíteni, de ez tök rendben van. De az is tök rendben van, hogy ha te kérsz. A lényeg, hogy ne várd el, hogy bárki segíteni fog, mert ez nem tartozik rád és ezer okuk lehet erre, ez nem jár. Viszont elbújni sem kell. Hagyni kell, hogy tudják, hogy mi van, hogy lássanak, hogy mi történik éppen veled.
Ilyen szituációk erősíthetik is a kapcsolatokat, mert az, hogy te megosztod másokkal a gondjaidat az eleve egy nyitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!