Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rögeszmés betegségemet orvoson...

Rögeszmés betegségemet orvoson kívül, hogyan tudnám kezelni?

Figyelt kérdés

A baj az, hogy vannak betegesen rögeszmés dolgaim sajnos. Ilyenhez, hogy pszichológus nem szeretnék menni, szerintem azok csak teletömik az embert gyógyszerekkel és bezsebelik a pénzt, de segíteni szerintem nem segítenének, mit érdekli azokat.

A barátom is emiatt hagyott el, pedig sosem panaszkodtam neki, előtte igyekeztem fegyelmezni magamat.

Még a legelején meg is mondtam ezt neki, hogy ne később kerüljek kínos helyzetekbe, és ne az legyen, hogy hazudozok neki, és elfogadta, de később mégis az agyára mentem vele. Olyanok voltak, hogy például mikor vagdostam a répát a húsleveshez, akkor összehasonlítottam, összemértem egyforma hosszúak-e, és ha akár egy milliméter eltérés is volt, képes voltam addig vagdosni amíg az egyenlő nem lett :( Vagy napjában milliószor kezet mosok, betegesen minden után. Olyan is volt, hogy képes voltam az éjszaka közepén felkelni és odamenni a polchoz megigazítani egy könyvet, ha nem úgy állt a könyvespolcon. Ezeket a dolgokat mindig csöndesen csináltam, egy szó nélkül, de mégis felidegesítettem vele a barátomat. De én sosem kényszerítettem, hogy velem legyen, ő elfogadta. De mégsem ezek szerint, mert mikor elhagyott közölte, és szó szerint, hogy nem akarja, hogy a gyerekei is hülyék legyenek majd mint én, mert ez öröklődhet. Neki normális nő kell. Meg,hogy kikészül tőlem , irigy a haverjaira akiknek nem bolond a barátnőjük. elég bunkó volt, még ha van is némi baj a viselkedésemmel. Külsőleg ez nem látszik csöppedt sem, volt aki ismerkedett volna velem, de mikor kéri valaki, hogy meséljek magamról, a sírás kerülget, mert ilyen esetben nem tanácsos ezt eltitkolni, úgyis rájön az illető. Nem szeretnék bolond lenni! :( Mégis, hogyan tudnék meggyógyulni? Csak a dilidoki marad?

2014. febr. 15. 22:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem vagy bolond :) És a pszichológusok nem írhatnak fel gyógyszert, mert nem orvosok. A pszichiáter (aki orvos) szokott gyógyszert felírni, de semmiképp sem "teletöm" velük, csak azokat adja egy -- a dolgát értő szakember --, amikre tényleg szükséged is van (általában csak az üldözési mániások hiszik, hogy az orvosa ártani akar). Másrészt meg a pszichiáter/pszichológus nem keresi szarrá magát. Azért csinálja, amit csinál, mert szeret segíteni másokon, szereti a munkáját. Ha nem egy kiégett valakihez mész el, akkor érdekelni fogja a te állapotod, segíteni fog. Magadtól, ha ilyen szintű a betegséged, nem fog menni a meggyógyulás.

Ha gondolod, írj egy privát üzenetet, megadhatom egy elismert, jó pszichiáter számát/emailjét, aki tud tovább segíteni, hogy kihez menj, vagy akár hozzá is, ha ő úgy gondolja. Ne úgy gondolj rájuk, mint dilidokira, hanem mint valakire, aki tényleg segíteni akar :) Vagy legalábbis azok, akiket ez a személy ismer, mind olyanok (madarat tolláról...).

2014. febr. 15. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!