Gondoltatok már arra hogy Önfenntartó életmódot
éljetek? Rettenetesen elegem van ebből a rohanó kapkodó
világból. Többi lent.
Figyelt kérdés
Elköltöznétek egy tanyára vagy egy kis nyugodt faluba ahol csak azzal foglalkoznátok hogy saját szükségleteiteket megteremtsétek. Gondolok itt zöldségek gyümölcsök befőttek sertésnevelés kecsketartás sajtkészítés stb-re. Tudom hogy ez nem csak úgy megy hanem hatalmas meló de legalább valameddig lehetne szarni a világra egy nagyot! Persze mindent nem tud az ember megteremteni magának ha ebből lehetne egy kis pénzt csinálni is az még jobb lenne, mert pénz is kell valamennyi. Vélemények? Vagy esetleg tapasztalatok?
Hallottam már hogy emberek családostól kiköltöztek a "környezetbe)nomád életet élni,de a törvény ezt úgy tudom tiltja(ők teljesen maguknak állítanak elő mindent,arra nem emlékszem pénzt "csinálnak e vmiből..eladnak...?sztem nem).Egyébként én is szoktam ilyenekre gondolni.
2014. febr. 12. 08:20
3/13 anonim válasza:
állatokkal rengeteg munka van etetni minden nap, ott ha nincs segitséged nem lesz ünnepnapod, viszont a húsért, tojésért, tejért megéri, sertés tartásra már nálunk is nagyon sokan visszatértek, mennek a disznóvágások, de pl bérbe is nevelhetsz igy malacot (csak egy ötlet)...hogy érted az önfenntartástat áramot, vizet és egyebeket magadnak termeled elő?
2014. febr. 12. 08:25
4/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy hatalmas meló mert falun nőttem fel tehát nem idegen a dolog tartottunk állatokat. Egyébként most sincs ünnep nekem a meló miatt. De mindegy hogy hol dolgozol mert mindig kizsigerelik a munkás embert ( szakmunkást)aki nagyon sokmindent megcsinál jóformán nélkülük semmi nem lenne. Na de ez már más téma. Alapvető dolgokra mint pl az áram azért szükség lenne meg pl a húst állatokat hozni vinni kellene ezért tankolni is kellene tehát minimális pénz azért kell mert mindent nem lehet kizárni.
2014. febr. 12. 08:41
5/13 anonim válasza:
Sok pénz kellene hozzá, nem minimális. Hasznod csak akkor lehetne, ha nagyban csinálnád.
2014. febr. 12. 08:44
6/13 anonim válasza:
Nagyon romantikusan hangzik, de azt tudnod kell, hogy az ilyen önfentartó életmódnál nincs se táppénz, se szabadság, különben éhenhalsz. Meg az állatok is...
2014. febr. 12. 08:46
7/13 anonim válasza:
ez attól is nagyban függ, hogy családostul mennél, kicsi gyerek pl akiknek iskolába, óvodába kell járni, egyebek...
nekem van ismerősöm itt aki ilyen életmódot él, igaz nem tanyán laknak, bent a faluban, de van egy hatalmas udvar, ő még pl fakivágásokat vállal, és fa munkákat, van egy nagyobb platós kocsija azzal fuvarokat vállal, jön megy állandóan, sokszor fáradt, de nem ideges! mert nincs főnöke, saját magának hajt, ja még annyi hogy neki van részmunkaidős állása mert bizti őrködik, de gyakorlatilag aludni jár be
2014. febr. 12. 08:50
8/13 anonim válasza:
Az a baj, hogy manapság rengeteg tőke kell hozzá. Ugye kála az égnek a levegő még ingyen van, de a föld nem... Tulajdon után fizess illetéket, stb. A tápot az állatoknak te akarod megtermelni? Annál nagyobb föld. Nem? Annál több pénz!
Még eladni is akarsz belőle? :D Jelentsd az Apehnak, h őstermelő vagy, mert az államnak a fene után is adózni kell már! Számlát kell adnod, a termékeidet bevizsgáltatni, papírok, papírok, papírok... Ha meg nem írsz papírokat, imádkozz, h évekig ne vegyenek észre, h egyszer aztán lecsapjanak, h ezt nem intézted el, meg azt. A mai világ elől már termelőként sem lehet elvonulni :S Én is sokat gondolkoztam ezen. A legjobban az ember egy lakatlan szigettel járna. :D Ott talán tényleg nem ..sztatna senki. Mert így maradna a "rohanó világ" még így is ugrálhatsz a hivatalba, nem úszod meg :)
2014. febr. 12. 09:33
9/13 anonim válasza:
Tanyan lakunk, vannak allataink, vetemenyes. De sak ebbol keptelenseg lenne mrgelni. Az allatoknak rengeteg takarmany kell. Volt 2 disznonk, par kacsa 3-4, meg max 15 tyuk, es csak nekik 10ezer volt havonta a kukorica, buza. Az egyik disznot levagtuk, igy most nemtom mennyi lesz( a jo hogy kb. 110 kilo hus lett belole, ami sokaig kitart). De latod, alig vannak nalunk allatok, megis sokba kerul a kaja nekik. Nem hiszem hogy megtudnal termelni annyi kukoricat, gabonafelet ami eleg lenne, mondjuk 20 birkanak meg baromfinak stb. Ahhoz hatalmas fold kene, muvelni, ami megint penz. Raadasul ezt egyedul nem is lehet csinalni. De amugy szoktam ra gondolni.
2014. febr. 12. 09:41
10/13 anonim válasza:
Egy időben gondolkodtam ezen, de mindent összevetve rájöttem, hogy a teljes önfenntartó életmód hosszú távon kivitelezhetetlen. Eleve a pénzre sajnos szükség van. Márpedig onnantól, hogy az önfenntartás mellett pénzt is kell teremteni, máris lényegét vesztette a dolog. Ha nem volna pénzem és mondjuk nem fizetnék járulékokat, tb-t, én már háromszor meghaltam volna. :-(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!