Az helyén való? - hogy a barátom például tovább tanulási elképzeléseimbe (egyetem) beleszól és azt mondja hogy inkább szakmát sajátítsak el!
mivel indokolja? hallgasd végig, gondolkozz el rajta, de a döntés természetesen a tiéd.
De egy dolgot tarts szem előtt: olyan helyre add a jelentkezésed, ami ÉRDEKEL. amivel iskolán kívül, szenvedéllyel és érdeklődéssel is foglalkozol. EGy barátnőmnek a zene volt a mindene, erre beadta jogra a jelentkezést. Felvették, elpocsékolt rá egy rakat pénzt, majd két év után otthagyja. Nem bírja idegileg.
Ha az egyetemen olyan szak van, amit szeretsz, természetesen akkor oda menj. Ne érdekeljenek a nehézségek, se az, ha nehezebb elhelyezkedni, mert aki kiemelkedő, az mindig megtalálja majd a helyét.
A lényeg, hogy SZERESD amit tanulsz!!!
szerintem egyáltalán nem jó, ha ennyire bele akar folyni. végülis te tudod, hogy mit szeretnél, miben vagy jó, milyen iskolát szeretnél csinálni, ez a te életed. senkinek sem szabadna ennyire belefolyni. az is más, ha tanácsot ad.
amúgy sokszor egy jó szakma aranyat ér, de ahhoz is kell tanulni/valamilyem iskolát elvégezni. én azt tanácsolnám, hogy válaszd azt, amit te igazán szeretnél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!