Egy tájszólást, hogyan lehet teljesen eltüntetni, úgy hogy ne hallatszódjon valakin?
Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 16:43
1/19 anonim válasza:
sok hangos beszédgyakorlattal...olvass sokat hangosan amikor otthon vagy magadban... figyelj oda minden szóra, hanglejtésre... szerintem máshogy nem.. oda kell figyelni a "szép" beszédre... és a szép-et azért tettem idézőjelbe, mert attól hogy valaki tájszólásba beszél még nem jelenti azt hogy csúnyán beszél :)
2/19 A kérdező kommentje:
hát nem, csak olyan nem tudok szavakba önteni milyen :)
2014. febr. 10. 17:01
3/19 anonim válasza:
:) érdekes amúgy az, hogy én éltem 3 évig Hajdú-Bihar megyében, és 3 év alatt elég sok mindent átvettem.. főleg a hanglejtést (teljesen más mint az ország másik felén) meg szókapcsolatokat amit itt nem használunk... aztán itthon rám szóltak, hogy hogy beszélek :D utána odafigyeltem én is és megszüntettem tudatosan a Hajdúi "tájszólást" :) oda kell csak figyelni rá... eleinte nehéz mert automatikusan jön ahogy az ember megszokta.. de egy idő után átállsz a "szép" beszédre :)
4/19 A kérdező kommentje:
Miért, amúgy hová valósi vagy egyébként?
2014. febr. 10. 17:27
6/19 anonim válasza:
eszembe jutott ezzel kapcsolatban még egy történet... ezt egy ismerősöm mesélte, hogy volt egy osztálytársa, aki nagyon szépen beszélt, mint a tv-bemondók :) aztán férjhez ment egy paraszt emberhez, kiköltözött tanyára... pár évre rá találkoztak talán osztálytalálkozón és a csajnak a száján épp hogy a kapa nem esett ki, úgy átvette a falusi parasztias beszédet... :) szóval ha az ember csak olyan emberekkel van körülvéve évekig akik máshogy beszélnek mint ő automatikusan átáll... :)
7/19 A kérdező kommentje:
:) Amúgy szerintem rajtam úgy alapjáraton talán nem nagyon lehet meghallani, de ha elfeledkezek magamról, vagy hadarok, vagy szitkozódok akkor jön ki inkább :D
2014. febr. 10. 17:46
8/19 anonim válasza:
hát akkor egyszerű... ne hadarj és ne szitkozódj és minden rendben lesz :P :))
9/19 A kérdező kommentje:
Nehéz megállni :)
2014. febr. 10. 18:01
10/19 A kérdező kommentje:
tudod, hogy van mikor az ember felhúzza magát, és kitör mint a vulkán :)
2014. febr. 10. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!