Facebook sztárok? Tényleg erre van igény?
Egyszerűen csak nem tudok dűlőre jutni.
Néha napján böngészgetem a Hírfalat (or what) a Facebookon, és látom, hogy valaki megosztott egy képet, egy általában ránézésre 14 éves, a méreténél 4x kisebb pushup melltartóban pózoló csajról.
Megnézem a képet. 10 ezren kedvelik.
Rámegyek az adatlapjára. 30 ezren követik.
És akkor így felmerül bennem a kérdés, hogy amúgy így.. miért is? Vagy ki ő? Egyszerűen nem értem.
Ha valaki Youtube-on követ valakit, az más, mert ő letesz valamit jó esetben az asztalra, foglalkozik azzal amit csinál, megérdemli a nézőket.
De ezek? Legutóbbi amit találtam Pintér Natasára hallgat ha jól emlékszem. De voltak még ezen kívül egy páran.
Egyszerűen ép ésszel nem tudom felfogni, hogy tényleg ezek a mai példaképek? Csak így nem tudom, hogy kik ezek, meg hogy miért élek ilyen társadalomban.
Szerintem az "átlag emberek" számára kb. mindig ez lesz az "érdekes" vagy akkor helyette a szomszéd életéről pletykálnak, az is kb. ugyanannyira értelmes.
És sajnos ez a helyzet. Csak gondolj a Valóvilágra. Annyi ember nézi, lapok tele vannak, szerintem a legtöbben több VV résztvevő nevét tudnák felsorolni, mint tudósét (megmerem kockáztatni, hogy még akkor is, ha nem elő nagy neveket is elfogadunk, mint Einstein vagy Galilei) pedig azok az emberek aztán az égvilágon semmit nem tettek le az asztalra, sőt...
De ez ne zavarjon tégedet, járj olyan közösségekbe ahol nem ez a téma és kész.
Az mondjuk kicsit jobban agaszt, hogy egyetem is egyre népszerűbb a "ne tanuljunk, igyunk" hozzáállás, de remélem, hogy a többségben ez csak viccelődés és mellette a tanulást is komolyan gondolják.
amúgy tényleg, nekik a közösségi életük amolyan ValóVilág, vagy Éjjel nappal Budapest, vagy mittomén Barátok közt, DE tényleg a valóság...
egyes emberek - leginkább akik előző hármat szeretik; s abból vannak 1-2 millióan - azért követik ezeket a kreté... netcelebeket, mert hát imádják az ilyen 'reality-t', és itt külön pikantériája, hogy ez tényleg igazi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!