Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet úgy beszélgetésbe...

Hogyan lehet úgy beszélgetésbe keveredni egy ismeretlennel, hogy ne érezze udvariatlanságnak nem beszélgetni?

Figyelt kérdés

Van kedve beszélgetni?

Azt gondolom, erre a kérdésre kitérő választ adni nem túl egyenes dolog, és akinek nincs kedve, nem mondja, hogy "Nincs kedvem", hanem mondjuk megkérdezi, hogy "Miről szeretne beszélgetni?". Ami ugyan nem tartalmazza se az elutasítást, se az igenlő választ, az érdeklődő jellegű kérdésből mégis arra lehet következtetni, hogy akkor beszélgessünk, no.

Utcán, közlekedési eszközön vagy bármilyen elképzelhető szituációban, amikor valószínűsíthető, hogy nem tartjuk fel a másik embert valamiben.

Tudom, hogy vannak jelek, amikből illik megállapítani, hogy untatjuk a másikat, most nem ilyenekre gondolok, ne írjatok, légy szíves, ezzel kapcsolatban. Nem vagyok olyan, akiből csak úgy dől a szöveg és elmesélem-az-egész-élettrténetemet-ha-érdekli-ha-nem-típus, sőt, a kommunikáció a gyengéim között van.

Kíváncsian várom a válaszokat!

2014. febr. 1. 14:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Mondd, hogy közvélemény-kutatást végzel :)
2014. febr. 1. 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne egyenes dolog kitérő választ adni arra, hogy van-e kedvem beszélgetni, ha nincs, akkor megmondom, hogy nincs.
2014. febr. 1. 15:04
 3/5 A kérdező kommentje:

#2: A kitérő választ nem úgy értettem, hogy elutasító, hanem hogy nem a kérdésre válaszoló, kitérő, jobb szót nem tudok rá, inkább példákat mondok:

-Miről szeretne velem beszélgetni?

-Ennyire unatkozik?

-Meddig utazik?

Mindezt a kényszer miatt, hogy ne legyen udvariatlan.

Megmondani, hogy nincs kedvem, az egyenes dolog.

2014. febr. 1. 15:34
 4/5 anonim ***** válasza:

- Miről szeretne beszélgetni?

- Semmiről!

Ez se jobb. Ez a "technika" akkor működik, ha már beszélgetsz az illetővel és nem akaarsz egyszavas válaszokat, de így indítani egy beszélgetést nagyon hülyén néz ki.

2014. febr. 1. 18:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem így: -Ez a megfázás!

-Tudom miről beszél!

-Dehogy tudja! :)

2014. febr. 2. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!