Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez? Manapság...

Mit szóltok ehhez? Manapság már tényleg ennyire nem tudják megnevelni a kisgyerekeket?

Figyelt kérdés

Ma állok a buszmegállóba, odajön egy 30év körüli anyuka két kislányával(az egyik olyan 2 a másik az 4 év körüli lehet).Egyszercsak a nagyobbik mondja a kicsinek"X te olyan egy h*lye g**i vagy"(nevet nem akarok írni).Erre a kisebbik visszamondta hogy te lezbi k**va...És még egyéb szóváltásokat csináltak.Pofám leszakadt.Utána a kisebbik elkezdett ordítani meg szaladgálni, ki szaladt a kocsi a busz elé meg mindenhova.Az anyja elkapta beszélt vele, de a kislány még elkezdte ütögetni az anyját, és az előző h*lye g**is beszólást mondta neki.Az anya meg nem csinált semmit.Aztán odajött hozzám megkérdezte tőlem hogy figyelnék e a két gyerekre amíg ő bemegy az 1 méterrel arréb lévő boltba.(Nem tudom miből gondolta hogy 17éves srácra bízza a két gyerekét..)Hát nem volt pofám visszautasítani, mondtam h vigyázok rá.Az anyuka kb 10percig volt bent a boltba azalatt a két gyereket a két kezemmel tartottam hogy el ne szaladjanak, ki a kocsi elé meg hasonlók.Húztak volna el csak nem ment.És még a járókelőknek is beszólogattak.(persze én kaptam a leb*szást, bár látták hogy próbálok cselekedni).Visszajött az anyuka, és mikor elmondtam neki úgy viselkedett mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne...Meg beszélt nekem hogy miért nem rendeztem el őket..Én csak azt vállaltam hogy figyelek rájuk, megnevelni már nem az én dolgom.(Bár megjegyzem ha az én gyerekeim lettek volna, egy ilyen stílusú szónál(pláne idegeneknek vagy nekem) olyan nyakast adtam volna neki hogy egy hétig csengett volna a füle.Majd megtanulta volna mit nem szabad kiejteni.És most titulálhattok bármilyen vadállatnak)

Ennyire nem lehet valaki alkalmatlan az anyaságra.Meg amúgyis két éves kisgyerek honnan tanul ilyen szavakat?Még azt se tudja mi van a lába között, de már ilyen szavakat használ.És nem is barnák voltak..(Bár mondjuk nem bőrszínfüggő ez a dolog, de azért tőlük többet lehet hallani)

2014. jan. 24. 19:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A 10esnek teljesen igaza van, csak az ész és a következetesség a lakosság jó részében nem található meg, annyi, de annyi ostoba, buta ember van, hogy az borzasztó és az ilyenektől nem várhatja el senki, hogy így neveljenek.
2014. jan. 24. 20:22
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen valóban, a fárasztás/figyelemelterelés is hasznos..De vannak esetek amikor már elengedhetetlen egy figyelmeztető pofon..Szerintem úgy nem lehet gyereket nevelni,hogy csak következetességgel, mert akármit csinálsz vele, a kíváncsiság,a határok feszegetése,a hiperaktivitás miatt úgyis csinálnak valami olyat aminek a helytelenségét nem értik meg szavakból.Nem kell szétverni a gyereket, elég csak egy alkalommal egy kisebb pofon, és megtanulja amit kell.Persze én is úgy gondolom, hogy előbb az "ésszel nevelés", és csak végső esetben a pofon.
2014. jan. 24. 20:42
 13/13 anonim ***** válasza:

A pofon nem nevelési eszköz.

A két kislánynak sem igazából pofon kéne, hanem normális, példamutató otthoni légkör, amiben valszeg nincs részük.

Mi sem kaptunk pofonokat, mégsem beszéltünk így. Na jó, ez régebben volt, de a tesóm gyerekei sem, mégis tudtak normálisan viselkedni. Na jó, hisztisebb korszakuk volt, de ilyen szöveget soha nem engedtek meg maguknak.

2014. ápr. 29. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!