Valaki leírná, hogy miért van ellenszenv a magyarok-románok, magyarok-szlovákok, magyarok-szerbek között?
Amit az első írt, az egy történelmi háttér, amiért nem a mostani nemzetet kellene utálni, de a primitív és korlátolt ember ezt teszi.
Sajnos nekem is volt elég tapasztalatom ebben, ugyebár én erdélyi vagyok, ahol másról sem szól a vita, csak " azok a büdös oláhok " , illetve " azok a rühes 'bozgor'-ok ( román szó a magyarok nem túl szép stílusú kifejezésére ) ".
Én az ilyen embereket csak sajnálni tudom, akiknek egy percig sem fut át az agyukon az, hogy attól, mert köpködik egymást úton-útfélen, attól még semmi sem fog változni, bmeg.
Hiába tudod a Trianont, ha fogalmad sincs az emberségről, ott áshatod el magad, ahol éppen vagy, legyen az Magyarország, Románia, Szlovákia vagy Szerbia. Teljesen mindegy, mert emberileg egy nulla vagy.
Igen, a második válaszolónak nagyon is igaza van.
Az a múlt. Csak valahogy ezt sokan elfelejtik.
Én vajdasági vagyok és ha Pesten járok, persze, hogy elmegyek bevásárló központokba, erre-arra és a "nem magyarországi" beszédem miatt megkérdezik elég sok helyen, hogy hová valósi vagyok. Amint kimondom, hogy vajdasági, máris úgy néznek rám mint egy leprásra. Ugyan ez a helyzet Szegeden is, vagy bárhol máshol...
Amíg nem csinál olyat, ami számomra nem baj, addig senkivel nincs semmi bajom. De ha elvárja, hogy egyenrangúnak tekintsem (vagy többnek), akkor ne csak dadogja a nyelvet, ne csak éppen hogy ismerje a KRESZ-t, ne csak "lássa" a kultúránkat, és szokásainkat... Aki nem képes ezeket elsajátítani, azok általában ne legyenek elszállva magukkal. Ismerek ilyen srácot, hogy furán beszéli a magyart, Romániából jött, és nagyon jó fej, rábíznám a gyermekem is, mert tudja, hogy mik a hibái. Ha én kimegyek külföldre, nem játszom a királyt... Ez az ellenszenvem oka általában.
A történelem meg olyan gyenge indok... Kit érdekel, kinek a tulajdona pár kilométernyi föld? A lelkület, a hozzáállás, a szándék nem az országhatárral együtt vonul, hanem az emberi szívekkel. Aki tetű, nagyképű, az akár magyar, akár nem, tetű marad.
Ezért sajnos már ott tartok, hogy a cigókat jobban kedvelem itt Magyarországon, mint a magyarokat. :\ Mert akármilyen nyelvet beszél valaki, a gerinctelenségre nem lehet ez indok. :))))
De ugye nem ez volt a kérdés, ezért abbahagyom az okfejtést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!