Kedvel vagy ugrat a fiú? (kpop rajongók)
Csak azért írok neked, mert keresőszóra a "Korea" be van állítva, amúgy ilyen ügyekkel nem foglalkoznék.
De leveledből érezni lehet, hogy fiatal tinédzserlány vagy, aki hajlamos teljesen felszökkenni a valóság talajáról.
Az hogy valakivel a világ túlsó végéről levelezel és megírja, hogy bánja, hogy a teknőse miatta kipurcant kb. két ember közötti ismertségi-intimitási 100 pontos skálán mondjuk 3 pont. Amit te nagy ismerkedésnek élsz meg, az valójában csak öncélú irogatás, két idegen ember közötti felszínes kommunikáció. Valójából semmit sem tudsz arról a srácról. Ott kezdődne a dolog, hogy Koreában teljesen máshogy kattog az emberek agya, teljesen máshogy észlelik és interaktálnak a világgal. Egy erősen kollektivista, hierarchia orientált társadalom. Felszínen tudnak persze nyugatiakkal elbeszélgetni, de ő sem érthet meg téged, ahogy te se őt. Ehhez sok-sok éves személyes kapcsolatra lenne szükség. Szóval ne szaladj el a lóval és ne képzelj be olyat ami nincs.
Talán igazuk van azoknak akik eddig írtak.Nekem is mindig azt mondták h ébredjek fel és ne kergessek megvalósíthatatlan álmokat.Nekem pl volt egy koreai barátom (együtt jártunk). Számomra inkább irritáló volt az elején h ígérgeti h szeretni fog örökre és h amint tud meglátogat, mert kb 13 éves korom óta beszélgetek külföldiekkel és azóta kb a pasik 99%- a azt mondta h szerelmes belém egyből ahogy beszélgetni kezdtünk (webcamot mindig használtam, mert szeretem tudni h tényleg azzal beszélek e mint akinek mondja magát). Szóval úgy voltam vele h nem bántom meg és bele megyek a játékba. Aztán egyszer azt mondta h vesz ki szabadságot és eljön hozzám. És tényleg eljött Seoul-ból öszvisz 4 napra csak h kicsit együtt legyünk. Ez februárhoz történt egy éve, de ő még most is szeret engem. De szakítottam vele mert se nekem se neki nem volt jó ez a távol lét. Azt mondta h fizetné nekem az egyetemet is csak menjek hozzá. És még gyűrűt is kaptam tőle mikor itt volt. De nem fogadnék el ilyesmit senkitől sem és mivel inkább a "középosztályhoz" tartozom és nem a gazdagok közé nem valószínű h az elkövetkezendő 5-6 évben együtt lehetünk mint egy igazi pár. ( Habár ő idősebb "picit" mint én és ezért érettebb is mint a gimis fiúk, de ki tudja? )
Véleményem szerint ha a koreaiak elmondanak magukról részleteket, titkokat, és főleg ha azt mondják h vki tetszik nekik az nagy dolog, hiszen eléggé zárkózottak( a legtöbben).És tapasztalatból beszélek mert rengeteg koreaival volt alkalmam akár évekig levelezni. Az a baj velük, hogy az emberi kapcsolataiknál fontosabb számukra a munka és a karrier.Szóval lehet h azért nem ír mert pl vizsgái vannak vagy ilyesmi (habár már nem tudom h gimiben mikor is van nekik vizsga időszak, majd megkérdezem vmelyik barátom). Én a te helyedben már rég ráírtam volna( nem vagyok egy türelmes típus) és elmondtam volna neki h hogy is érzek ( habár ez a te nyíltságodtól függ h el mered e mondani neki) és kideríteném hogy ő hogy gondolja a dolgokat. Veszteni valód nincs, de ha csak egy barátod akar lenni, akkor megkíméled magad a folytonos szenvedéstől. Eleinte tudom h fájna, de idővel neked lenne könnyebb.
Más részről távkapcsolatot nem kívánom senkinek sem mert kínszenvedés... És abban is biztos vagyok h simán találnál mást is ( akár koreait, akár más országból) aki jobban törődne veled és gyakrabban válaszolna. Lehet h a ritka írással nem az a célja h hanyagoljon, de személy szerint én nem szeretem a felfogásukban h nem a szerelmük az első. Szerintem ha vki szeret vkit nem érdekel h hogy nevelkedett vagy h milyen kultúrális különbségek miatt van ez, de legyen számára a top 3-ban a szerelme mert én nem bírom ha hanyagolnak, de mindenki más.
Ezekkel lebeszélni és rábeszélni sem akarlak semmire, a te döntésed hogy mit teszel, de nekem eddig a nyílt beszéd mindenkivel szemben bevált eddig akármiről is volt szó.
(ha lenne valami gondod vagy csak szeretnéd kiönteni vkinek a lelked, akkor nyugodtan írhatsz. nagyon megértem hogy mit érzel most és mikor én voltam ilyen helyzetben senki sem volt aki meghallgatott volna ... mindenki csak hülyének nézett, pedig jól esett volna ha vkivel meg tudom beszélni. szóval ha szeretnéd akkor beszélhetünk facen, skypeon, emailben vagy akárhol. most végzek gimiben szóval nem hiszem h sok korkülönbség lenne közöttünk)
remélem tudtam segíteni akár egy kicsit is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!