Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire zavar titeket, ha...

Mennyire zavar titeket, ha valakivel leveleztek vagy chateltek, és egyáltalán nem ír hangulatjeleket soha?

Figyelt kérdés
2014. jan. 1. 12:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért a hangulatjel megnevezés épp azért ez, mert adott hangulatot közvetít a másiknak.

Szerintem megfelelően használva őket, egyáltalán nem kifogásolható az, ha valaki használja őket.

Persze az sem gond, ha nem használ ilyeneket, de ez a „ kiváló ” fogalmazási készség, amelyről írtak egyesek, soknál egyáltalán nincs olyan szintre csiszolva, hogy pusztán a szóhasználatból és a stílusból egyértelműen lejöjjön a másiknak, hogy ő mit érez, ezért az ilyen személyek esetében még jobb is, hogyha használnak hangulatjeleket, mert azokkal legalább nem értenek félre adott kijelentéseket.

Amúgy mi is szoktunk használni sűrűn hangulatjeleket skype-on az egyik barátommal, és egyikünk sem hülye, tehát nem azért írunk smiley-kat a sorok végére, hanem egyszerűen azért, mert néha nagyon halvány a különbség adott gondolat több értelmezései között, s ilyenkor 1-1 hangulatarc rámutat arra, hogy melyik értelmezés érvényes.

2014. jan. 1. 13:30
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavar, elfogadom, hogy ő nem használja őket. De valószínűleg sosem fogok tudni vele olyan felszabadultan chatelni, mint aki használ hangulatjelet. Persze itt sem kell túlzásba esni, az pl elég idegesítő, ha valaki minden félmondat után rak egy :D-t. Ennek ellenére szerintem igenis hasznosak, akárki akármit mond, jobban kifejezi valaki érzelmeit, mint egy felkiáltójel vagy egy pont, és valahogy közvetlenebbé, nyitottabbá is teszi számomra a másik felet, amitől szintén gördülékenyebb lehet a beszélgetés.
2014. jan. 1. 13:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy levél vagy chat. Chaten jobban "igénylem", mert nekem az jobban hasonlít az élő beszédhez, meg nem tudom, levélben nem zavar annyra, ha nincsenek hangulatjelek, mert az a régi levelek stílusát idézi, és úgy néz ki jól. Chat az más.
2014. jan. 1. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!