Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek vannak BKV-s sztorijai?

Kinek vannak BKV-s sztorijai?

Figyelt kérdés

Tavasszal egyik délelõtt utaztam kombínon, és egyszer csak arra kaptam fel a fejem, hogy két hõlgy õsszevitatkozott. Az egyik egy idôsebb volt (kb. 60 lehetett), másik egy fiatal harmincas, aki telefonàlt kapaszkodva közvetlenůl az asszony mellett. Az asszony elkezdett hangosan rászólni a fiatalra, hogy jó lenne, ha nem az arcába telefonàlna, mert ez zavarja az utazásában. A fiatal visszadumált neki normális hangnemben, hogy miatta a beszélgetést nem fogja félbehagyni, de az asszony fel volt háborodva és lökdösni lezdte a fiatalt, hogy hagyja abba a telefonàlàst. Az asszony hisztizve kiabàlt és kezdett agresszív lenni. A fiatal egy ideig tűrte, és azonos hangnemben visszabeszélt, az asszony sértődötten hadonàszott tovàbb, amíg a fiatal megunta és letette a telefont.

Szerintetek kinek volt igaza?

Van hasonló sztoritok? :)

2013. dec. 30. 23:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ellenőrként dolgoztam. Jobban mondva tanuló ellenőrként voltam forgalomban. A feladatom annyi volt, hogy ellenőrökkel utazva figyeljem a munkájukat "tanuljak tőlük". Érdekes dolgokat tapasztaltam meg, és rájöttem sok ellenőr igenis jó fej, vicces ember a maguk módján, csak hát neki ez a munka jutott.

Sok történetet tudnék írni,(ha érdekel írok) de most csak egyet.

3 ellenőrrel kellett mennem a 4-6 villamoson. Mondták hogy szálljak fel elől, és figyeljem a munkájukat. Felszálltunk, de a villamos tele volt diákokkal. Csendben álltam, hallottam, hogy mellettem a diákok éppen arról beszélnek hogy figyeljenek nincs-e ellenőr mert senkinek nincs jegye vagy bérlete. Én odaszóltam nekik, hogy akkor jobb ha leszállnak mert 3 ellenőr is van fent. Mint a denevérek amikor fényt látnak csak özönlöttek lefelé. A villamos majdnem kiürült. Az ellenőrök még elő sem vették a karszalagot, így nem volt kit megbüntetni. Aki fent marad az mind szabályosan utazott. Ez annyira tetszett, hogy ezt a műveletet párszor eljátszottam. Felszálltunk, én odasúgtam pár fiatalnak, hogy "ellenőrök vannak, meneküljetek ha kedves az életetek" és a villamos kiürült. Úgy buktam le, hogy másnap a szokásos "tanulj az ellenőröktől" munkán voltam, és felismert pár diák akik hangosan, váll veregetve köszönték meg, hogy idejében szóltam.. Bevallom nem sokáig dolgoztam ellenőrként, de az a pár hónap megérte, mert tényleg érdekes, jó emberekkel találkoztam mint utasok, és mint ellenőrök között is.

38/N

2013. dec. 31. 01:48
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem a legemlékezetesebb a 2-es metrón az az őrült fickó, akinek a fejére rá volt olvadva egy narancssárga szemeteskuka,többször is láttuk az osztálytársaimmal mindig furcsán motyogott és igazgatta a kukát a fején.
2013. dec. 31. 09:18
 13/21 anonim ***** válasza:

Utolsó ez jó volt :)

Mesélj még légyszi.

Nekem nincsen buszos sztorim. Inkább csak olyanok, hogy jó magasra nőttem egy nyár alatt, 194 cm. Egész nyáron nem buszoztam és amikor suli első napján felszáltam, akkor ugye a fejünk felett van egy kapaszkodó korlát. Na én abba úgy bevágtam a fejem, majdnem seggreültem, persze fél busz nevetett rajtam :)

Másik meg, hogy van egy busz aminek a padlója folyton emelkedik, de a plafon nem. Nekem meg muszály volt beállnom leghátra, ahol le kellett hajtanom a fejem. Aztán megláttam a tetőablakot vagy mit. Mondom ott biztos elférek mert az magasabban van. Hát ott se fértem el, ezért kinyitottam és kidugtam a fejem :) a hajam kint volt a busz tetején én meg végig szakadtam a röhögéstől az osztálytársaimmal. :)

De imádok magas lenni

2013. dec. 31. 09:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az ellenőr tanoncnak írtam, hogy mesélhetne még :)
2013. dec. 31. 09:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező. Azok alapján ahogy leírtad én a fiatal hölgynek adnék igazat. De ha ott lettem volna lehet, hogy a másiknak adnék igazat.

A csöcsörészős és a BKV fiatal ellenőrös sztorik nagyon jók voltak :)

Nekem volános történetem van. Még középiskolások voltunk és volt egy nem túl szimpatikus buszsofőrünk. Bár nekem nem volt vele semmi bajom egészen addig amíg fel nem vett egy szokást. Mégpedig azt, hogy leszállásnál még minden ajtónál volt 5-5 ember (van amelyiknél több is), de akkor már elkezdte nyomni a csengőt, hogy zárja be az ajtókat. Ez egy elég b*nkó húzás volt, mivel akik még fent voltak akkor sem tudtak gyorsabban leszállni, mivel az előző leszállók értelemszerűen előttük voltak. A barátaimmal mindig utolsóként szálltunk le, így nekünk ez különösen veszélyes volt. A legjobb barátomat 3-szor is odazárta az ajtóhoz, amin először még röhögtünk ezerrel, de a másik két alkalommal már egyre idegesebbek voltunk, hogy hogyan lehet ennyire tapló, hogy 1 másodpercet nem tud várni azzal a nyavalyás ajtóbezárással (mert 1 másodpercnél tényleg nem kellett volna több).

Amikor 1-2 ember szállt le egy megállónál, már az ajtó kinyitásánál megnyomta a csengőt, tehát ennyire türelmetlen volt a manus.

Egyik alkalommal később kellett bemennünk a suliba valami ünnepély miatt. Alig voltunk a buszon. Volt egy anyuka, aki babakocsival le akart szállni egyik megállónál. Én meg szintén leszálltam vele, segítettem leemelni a babakocsit. Természetesen már az ajtónyitás pillanatában csöngetett. És természetesen sikerült kizárnia, úgy, hogy a táskám fent maradt a buszon.

Az volt a szerencsém, hogy nagy forgalom volt, így nem tudott gyorsan kiállnia megállóból. Az első ajtóhoz rohantam és elkezdtem ütni rugdosni, az ajtót, ő meg kinyitotta már láttam az arcán, hogy akar valamit mondani, de megelőztem. Elkezdtem káromkodni, szidtam az anyját, és megemlítettem a türelmetlenségét, meg a barátom ajtóhoz csukását pár b+ közepette, és hogy bejelentem a főnökeinél a szemétségeit. Azóta sem beszéltem olyan rondán, pedig eltelt vagy 20 év.

Utána már normálisabb volt a manus, úgy látszik pár keresetlen szó hiányzott neki.

2013. dec. 31. 11:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

apuka 7 év körüli gyerekével felszáll a buszra.

kiskölyök fújja veszettül a trombitát, hogy a tüdeje majd kiszakad.

két megálló után a sofőr beleszól a mikrofonba: "ezt a tutulást most azonnali jelleggel abba lehet fejezni!"

nem használ.

következő megállóban sofőr kiszáll, odamegy apukához:

kedves uram, tegyen valamit annak érdekében, hogy csend legyen, mert a jelen lévő 90 utas kulturáltan szeretne utazni, nem pedig az ön hülyegyerekének az idegbeteg tutulását hallgatni!

néma csönd, apuka vörösödik.

többi utas -köztük pár, már nem túl szomjas fiatal, ránézésre egyetemisták- vihogásban tör ki, majd a legnagyobbik darab is beszól az apukának:

"vagy lenyeleted vele a sípot, vagy leszálltok.

főnök úr, hajtson nyugodtan, mi majd kezeljük a problémát!"

apuka, hülye gyerekével együtt azonnal leszállt. :D

(ma reggel történt, 7:30 körül)

2013. dec. 31. 14:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok aki ellenőrként dolgozott kis ideig.

Akkor mesélek pár sztorit.

Korábban írtam, hogy nekem pár hétig a tanulás abból állt, hogy az "igazi ellenőrökkel" kellett terepmunkára menni, és figyelni őket munka közben. Volt egy férfi és nő akik mindig együtt dolgoztak. Egyik nap velük kellett kimennem. A férfi külsőre úgy nézett ki mint Latabár Kálmán. A nő meg úgy mint egy vidéki asszonyság aki a piacra megy a tojásokat eladni. De mindketten nagyon kedvesek, értelmesek voltak. 2-es villamoson voltunk, ahol a következő történt. 3 fiatal diák már nem tudott leszállni, így a férfi ellenőr előtt álltak. Az ellenőr kulturáltan, szépen kérte a jegyeket, bérleteket. A fiúk valamiért azt hitték hogy az ellenőrök agyilag zoknik lehetnek, és miért ne csináljanak bolondot belőlük. Elkezdtek németül beszélni egymással, mintha német turisták lennének, és fogalmunk sincs mit magyaráz az ellenőr nekik.

Az ellenőr egy ideig hallgatta, bólogatott, hümmögött nekik, majd tökéletese német nyelvtudással, gyönyörűen elmagyarázta a fiúknak, hogy jobban figyeljenek a ragozásra, mert ezt és ezt rosszul mondták, de ettől függetlenül szépen ejtik a német szavakat. Majd tökéletes német nyelvtudással elmagyarázta, hogy továbbra is jegyeket, bérleteket kér. A srácok ledöbbentek. Az egyik akaratlanul kimondta amit gondolt

- na b**us te beszélsz németül? hogy a francba?

Az ellenőr németül elmondta miért, sőt amikor leszálltak, még egy rögtönzött nyelvórát is tartott a srácoknak (az ő kérésükre) Azon napon egy padon ülve hallgattam (munkaidő alatt) hogy az ellenőr segít a diákoknak a német leckéjükben, és tanítgatja őket egy kicsit. Kifizették a helyi bírságot, és elkérték a telefonszámát, hogy máskor is taníthatná őket.

Vagy ott volt Stan és Pan. Így hívták a többi kolléga a két ellenőrt. Nagy Star Wars fanok voltak, szinte kívülről fújták az összes filmet. Amikor velük kellett mennem, én egész nap szakadtam a röhögéstől ahogy előadták magukat. Velük történt, hogy a szokásos jegyeket, bérletek kérésnél 1 40-50 év körüli nőnek nem volt semmije, de még neki állt feljebb, hogy milyen jogon merészelik őt megszólítani. A nagyobb darab srác elmagyarázta a hölgynek, hogy ahogy a buszon senkinek nincs joga a buszvezetőn kívül ingyen utazni, így neki sincs, és ha nincs érvényes jegy, bérlete akkor bírság jön. A nő abban nem tudott belekötni, hogy az ellenőrök bunkók lennének, mert nem voltak azok. Nem nyúltak hozzá, nem lökdösték, nem kiabáltak vele stb. Így a nő hogy húzza az időt azt mondta, azért nem adja a személyijét mert az ellenőr büdös. (nem volt az) Erre az ellenőr leült az előtte lévő ülésre, hátrafordult majd Jabba hangján előadta magát, idézgetve a filmből. A másik meg eljátszotta a hős Luke szerepét, hogy ő megvédi a nő becsületét, játéklézer kard elő, és a többit elképzelhetitek. Az utasok röhögtek, A csaj is röhögött kínjában. Végül is megadta az adatait..

De voltak kínos sztorik is. Amikor egy fiatal ellenőr lány aki 18 éves sem volt akit a szülei kidobtak, így ellenőrként dolgozott, hogy estin le tudjon érettségizni, és egy szobát tudjon fizetni, a villamoson egy férfi akinek nem volt sem jegye sem bérlete, nehezen viselte el, hogy egy fiatal lány a munkája miatt kéri tőle, mivel nem volt hajlandó az adatait sem megadni, megkérte szálljon le. A férfi válasza az volt hogy ököllel behúzott a lánynak vagy hármat, közben anyázta, leqrvázta.. Mi igyekeztünk a segítségére sietni, de a pasas addigra leszállt, de mielőtt az ajtó csukódott volna, még végszóra le is köpte a lányt. Utasok közül senki nem segített rajta, pedig közvetlen mellett is utaztak. Szegény lányt nem elég hogy a szülei kidobták, még a munkahelyén is megalázták. Sokkot kapott, 3 napig nem is jött dolgozni, mert heves sírógörcse lett. Amikor visszajött, nem ment ki terepre, mert félt, így bent az elosztóban válogatta a postát (minden nap több zsák levél volt amit kipostáztak a büntetések miatt)

Volt egy ellenőr csaj aki tényleg az isten átka volt. Még az ellenőr kollégái sem kedvelték, mert bunkónak, szemtelennek tartották. Ő személyesítette meg azt az ellenőr típust amiről az utasok hiszik, hogy minden ellenőr csak ilyen lehet. 4-6 villamoson 6 ellenőrrel mentem ki. (2 csoport) Volt egy szabály az ellenőrök között. Ha egy ellenőr társuk fent marad a járművön a többiek a következő megállónál leszállnak (ha végig mentek ha nem) és megvárják a társukat. Na a nő fent maradt a villamoson mert elkezdett kötekedni egy utassal. A többi ellenőr leszállt, és várta őt. Már 3 villamos is elment, de ő sehol. Elvileg ilyenkor meg kell keresni a társukat, de a többiek úgy döntöttek, hogy bármi is történik vele, megérdemli,így ott hagyták, nem foglalkoztak vele. A 2 csoport dolgozott tovább (a nő még mindig sehol) majd visszamentünk a központba. Ott mindenkinek írni kellett egy jelentést hogy hova lett a társuk, miért nem vártuk meg. Persze előre felvilágosítottak, hogy mit írjunk.(kerestük mi őt, végig mentünk kétszer is az útvonalon stb) Másnap derült ki, hogy a csaj a villamoson agresszív volt egy utassal (már anyázásig elment) az utasnak elege lett, és összeverekedtek. Az ellenőr csaj a rendőrségen ült este 7 óráig (2-kor végzett volna a munkájával, ha normálisan viselkedik) Az utas feljelentette, így a csaj egész havi jutalomtól, prémiumtól elesett. A kollégák meg örültek, hogy végre volt egy utas aki fel merte jelenteni.

2013. dec. 31. 15:10
 18/21 anonim ***** válasza:

A volt ellenőrtanoncnak írnék:

Tipikusan ez az a munka, ami alatt nem lehet unatkozni, viszont cserébe megannyi szemetet is le kell nyelni... Nagyon élveztem a sztorijaidat, köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk! :)

2014. jan. 2. 14:53
 19/21 anonim válasza:

Hát nekem kamuszaga van ennek az ellenőrtanoncos sztoriknak meg amúgy sem vicces.

De láttam olyat amikor a kis kamasz cigánygyerekek azzal szórakoztak hogy kidugdosták a fejüket amikor becsukódott az ajtó és az egyik tarajos hajúnak becsípte a fejét a busz... Na ezen sírtam a nevetéstől a gyerek olyanokat mondott hogy szétrobban a fejem meg hasonlók... A buszsofőr nem vett róla, vagy nem akart tudomást venni, következő megállóban kinyílt az ajtó és kihúzta a fejét. De ez az esemény egy életre belémégett :)

2014. jan. 28. 23:32
 20/21 anonim válasza:
Meg volt olyan, hogy bulizni mentünk a margit szigetre a 4-6 pótlóbusszal bevoltunk rúgva, betépve és egy elkábult, talán beszívott csajt teli buszon ujjaztak és hangosan sikoltott párszor mindenki őket nézte, sokan zavarba estek sokan összesúgtak nevettek moziztak... :) aztán mi közelebb mentünk a spanomékkal és kába fejjel ránk néznek elszégyelli magát a lány és spanom odaszólt az embereknek hogy bocs hogy elrontottuk a műsort. Aztán őket is láttuk a buliban a csajjal táncoltam is, de mikor én nyúltam be neki a mellemre csapott. :)
2014. jan. 28. 23:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!