Ti hogy látjátok?
(Az alábbi észrevétel felírására édesapám kért meg)
Ez csak engem zavar? Vagy ez így normális?
2013. december 22-én vagy 23-án a TV2 hírműsorában különböző szervezetek karácsonyi segélygyűjtési tevékenységéről tudósított egyben felhívással élt a rászoruló gyermekek és felnőttek megsegítésére.
Ezt követően egy riportban bemutatták, hogy egy állatmenhely gazdátlan kutyáinak grillcsirkét adnak karácsonyi ajándékként.
Alapjában állatbarát vagyok, de hol az emberi erkölcs, az etika, amikor sok tízezer gyermeknek, felnőttnek karácsonyra tészta vagy paprikás krumpli jut?
Mi a véleménye erről a TV2 régi-új elnökének, tulajdonosának?
Minimum elvárás, hogy a hírműsor szerkesztőjével együtt kérjen bocsánatot a jóérzésű erkölcsös és etikus nézőktől!
Avagy a 2014 év karácsonyi szlogenje: (?)
embernek - kutyatáp
kutyának - grillcsirke
id. Lőczi József
Alapjában véve van benne igazság, de a világ nem így működik.
Szerencsétlen véletlen, hogy egymás után jöttek ezek a hírek, a hírszerkesztő valóban hibázott ebben a tekintetben.
Az alapelvben viszont, hogy az embereknek rosszabb sorsa van mint az állatoknak, nincs igaza.
A világ olyan, amilyen, minden embert nem lehet jólétben tartani. Ez demagógia, vagy utópia, egy álomvilág.
Szegénység, nyomor, mindig is lesz, ezen senki nem tud változtatni.
Az meg hogy pl egy tehetősebb ember jókedvében történetesen nem az embereken segít, hanem az állatokon, azért nem vonható felelősségre.
Sőt!
Az embereken nem lehet segíteni, mert a világ összes pénze kevés lenne, csepp a tengerben, és elmondható, hogy a hála legkisebb jelét se mutatják.
Nem csoda, ha sokan csalódtak már az emberekben, és inkább az állatokon segítenek.
Pl az szja 1%-a.
Annyian költik emberekre, beteg gyerekekre, nyomorban élőkre, nem csoda, ha valaki úgy dönt, hogy állatoknak adományozza.
Mindig lehet ellenpéldát mutatni, leukémiás gyerekeket, stb, utána pedig egy állatkertet, hogy banánt adnak a majmoknak.
Akkor azt is szóvá lehetne tenni, miért nem költötték a pénzt banán helyett leukémia kutatásra??!!
Ez baromság, a világ nem így működik, és nem is szabad így működnie!
Így is túl sok jut az emberiségnek, pár generáció múlva saját magunkat se fogjuk tudni eltartani.
Ez nekem is furcsa volt. Tényleg furán hangzik, hogy grillcsirkét kapnak a kutyák, amikor emberek éheznek.
Én is szeretem az állatokat, de azért ez akkor is fura.
Miért nem ehetnek az kutyák kutyakaját. (Főleg, hogy most mindenhonnan azt hallani, hogy kutyát, cicát ne etessünk a saját ételünkkel, mert az nem jó nekik, hanem kutya, cica kaját kell nekik adni.)
Vagy miért kellett ezt feltétlenül betenni a híradóba?
Állatbarát vagyok Én is, de ez eléggé furcsán hangzik. Ilyenkor szokták mondani, hogy nagy az Isten Állatkertje.
Kutyáknak Pedigree és Chappi való, nem grillcsirke! Embernek pedig a tészta és a paprikás krumpli mellett jól jöhet egy kis grillcsirke, hogy az emberi szervezet fehérjét kapjon, ugyan a Chappiben van, de egy ember nem élhet kutyakaján.
5-ös
Képzeld el, nem mindenki a saját hibájából kerül nehéz helyzetbe.
Pl. ha valaki betegség miatt nem tud dolgozni, egyedül él, nincs családja, akkor miből tartsa el magát. És ez egy átmeneti dolog. De elveszheti valaki hosszabb időre is a munkáját vagy a munkaképességét. Nem hiszem, hogy erről tehene. Nem mindenkinek van ott valaki, aki kisegíti.
Azért mert vannak olyanok, akik elitták mindenünket, vagy büdös nekik a munka, nem kell mindenkire ezt általánosítani. Próbálj meg egyedül minden segítségül nélkül megélni, és utána képzeld el, hogy lebetegedsz és nem tudsz dolgozni. Ha van is megtakarításod, az sem elég örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!