Miért gondolják azt a minimálbéresek, hogy aki egy kisit is többet költ az már rongyrázás?
Figyelt kérdés
Mindig csak azt hallom, hogy "mi ennyi pénzből hárman, négyen megélünk a többi csak felesleges pazarlás és luxus".2013. nov. 30. 09:37
1/6 anonim válasza:
Mert ez az igazság.
- Egy nem minimálbéres.
2/6 anonim válasza:
Én még sehol nem olvastam itt GYK-n, hogy a minimálbéresek szerint rongyrázás többet költeni,csupán annyit, hogy nekik sajnos mindent meg kell gondolniuk és SZÁMUKRA a minúségi ételek vagy új ruhák már a luxuskategóriát jelentik.
3/6 Mirk válasza:
Mert minden ami nem létszükséglet az luxus.
4/6 anonim válasza:
mert szegenynek ennyi kerul es sokszor nm ok tehetnek rolla...
5/6 anonim válasza:
Ha te is alig tudnál megélni kedves kérdező, akkor nem tennél fel ilyen buta kérdést.
Én nem vagyok minimálbéres, de egyik rokonom az. Sokszor még vacsorát sem engedhet meg magának.
6/6 anonim válasza:
Kognitív disszonancia - ha az ember akarata/meggyőződése ellenére tesz valamit (például kénytelen kevesebb pénzből gazdálkodni, mint amennyiből szeretne), akkor könnyebb ezt a tényt elviselni, ha a többet költést rossznak címkézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!