Az erdélyi magyarok fehér bőrűek? Vagy milyenek?
Mert nem egyszer találkoztam már ilyen kreolabb árnyalatú magát erdélyinek nevezővel, akire én elsőnek azt gondoltam cigány, de jobban megnézve nem teljesen volt az.
A környezetemben azt mondták ezek ilyen románok, román keveredésűek, mert a rendes magyar gondolok itt a székelyekre azok fehér bőrűek, és nem ez a cigány mentalitású mozgó jópofizó árus fajta.
Azt mondták nekem a tapasztaltabbak, a székelyt a beszédjéről meg az életrevalóságáról lehet felismerni, mert rendesen dolgoznak, míg akivel én találkoztam azok ilyen megélhetési "erdélyiek" itt Magyarországon, igazából ilyen románok mint külső és belső jegyeikben (és inkább nem jellemezném, nem akarom hogy kitöröljék).
De akkor az miért van hogy már kettő ember akikkel találkoztam is kreolok voltak, és "erdélyinek hívják magukat.
Most ha ez se nem székely, se fehér magyar, akkor mi?
Az én ismeretségemben az ilyenre mondják hogy a "románok" "román cigány".
Ezekre én egyből cigányra asszociálok, de közelebbről megnézve őket azért mégsem olyanok, de mintha lenne bennük egy pár erős vonóval.
Ismerek fehér erdélyit is, de arról meg nem mondaná meg senki hogy honnan jött.
Nem vonom kétségbe amit mondasz, mert ezt a jelenséget már más is mondta, de én ezt inkább annak tudnám be amit a másik tábor is mond, hogy onnan is az élhetetlen szerencse vadászok jönnek el leginkább.
Szokták mondani hogy a magyarok kint külföldön ugyan ezt csinálják EGYMÁSSAL, egy magyar tökéletesen elvan angolban addig amíg nem egy szintén magyarral össze nem kerül kényszerből, mert akkor aztán megy a munkahelyi kitúrás előbb-utóbb.
Emlékszem sok ismerősöm vallotta be hogy míg pl. a németek kint nyaraláskor kifejezetten keresik egymást mondjuk, addig mi magyarok kifejezetten szétriadunk ha magyar szót hallunk, és inkább meg sem szólalunk csak hogy le ne bukjunk.
Van a magyarokban egy erős széthúzás ami azért alakult ki mert sok "magyar" vagy annak magát mondó ahelyett hogy tenne magáért, inkább irigységből azt húzza aki tesz. Sajnos ezt az előző rendszer még ki is élezte a besúgó hálózatba amibe sok magyar önként dalolva csatlakozott, csak hogy köphessen a szomszédjára...
Na most érthető ha ebben a közegbe beszabadul egy pár élhetetlen külföldről akik még élelmesebbek is így vagy úgy a helyikénél (sajnos sokszor pont amiatt amit az előző elmond), akkor aztán a magyar valahol jogosan dühöng, mert nem elég hogy magyar magyarnak farkasa, de némely erdélyi a romános virtusával csak ront az egészen.
Mert ügye a román mentalitást igen csak megtapasztalták és magukba szívták sajnos, és sokuk ezt is adja itthon vissza.
Erre mondták azt az igazi székelyek például, hogy az igazi székely az nem megy el máshova, az helyben marad Székelyföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!