Lakják most olyan lelkek a földet akik voltak indiánok?
Olyan lelkek sokan vannak, aki nagyon vonzódnak az indiánok létszemléletéhez. Olvass indiánokról, vannak indián-táborok, ahol játékosan próbálnak indiánként élni. Ez szerintem nem a reinkarnáció kérdésével függ össze. Hanem azzal, hogy a modern ember sokat veszített - kényelméért cserébe- abból a bensőséges világgal, a természettel együtt-élő együtt-érző létszemléletből, amely az archaikus embereknél - és erre nagyon jó példa az indiánok szemlélete- még megvolt.
Van egy nagyon szép írás, rövid, ez:
Franz Kafka:
Vágy, hogy indiánok lehessünk
Ha indiánok lehetnénk! Mindig pattanásig feszülten, és a vágtató lovon beledőlve a levegőbe, mindig újra megremegve a remegő földön, amíg már sarkantyú sem kellene, hiszen hol volt itt sarkantyú, és a gyeplőt is elengednénk, hiszen hol volt itt gyeplő, és a tájat sima sörényű pusztának látnánk, már ló nyaka, ló feje nélkül.
uff én lenni indián előtte élet uff.
én lenni Lengő Here rég
akkor volt reggel szex délben szex este szex
Most miért vagy ilyen negatív vele?...Ma is egy lengő here és most is reggeltől estig megy a szex, csak lehet egyedül, azért még nem egy disznó.:D
Amúgy erről a reinkarnációs dologról nekem annyi a véleményem, hogy kamu, mint minden hasonló dolog. Az élet után nincs semmi, csak ez ijesztő, azért van ennyi alternatívája a halál utáni életnek. Ha szeretnék is hinni valamiben az nekem is a reinkarnáció lenne, de a józan ész nem ezt diktálja számomra...:)
De igen ez a kérdés egyértelműen reinkarnációs kérdés volt, arra lettem volna kíváncsi, hogy hallott, olvasott e már ilyen témában.
A reinkarnáció kérdése amúgy nem feltétlen ezotéria kategória, nyilván nem mindenki számára egyértelmű a létezése, de számomra pl. pont az. Most nem kell elkezdeni győzködni ha valaki ezzel nem ért egyet, mert a kérdés nem az volt, hogy létezik e reinkarnáció. :-) Egyébként hogy a buddhisták tanait ki hogyan értelmezi egy dolog, a Dalai Láma létezése és vándorlása az életek között meg a másik dolog... :-)
Szóval nem látta még olyan ezt a kérdést aki találkozott volna ilyennel... Valaki olvasta esetleg Edgar Cayce könyvét?
Kedves Kérdező!
Jól értem, hogy leginkább olyan szempontból foglalkoztat téged ez a kérdés, hogy esetleg neked is volt(ak)-e ilyen előző életed/életeid, és talán amiatt érzel vonzalmat, érdeklődést az indián szokások, életmód stb. iránt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!