Mivel pótolhatnám vagy szüntethetném meg ezt a kényszeres pótcselekvést?
A stresszt és az idegességet más úton vezesd le. Ez lehet bármi, ami leköt, legáltalánosabb a sport, de nyilván bármilyen tevékenység lehet, amivel lefoglalod magad.
Ezenkívül, mert nyilván nem ugrálhatsz egész nap, amikor a hajadhoz/bőrödhöz tévedne a kezed, emlékeztesd magad arra, hogy milyen következményei lesznek, ha nem hagyod abba. Ez mondjuk személytől függően többféle módszert igényelhet, egyesek egy befőttesüveg gumit tesznek a csuklójukra és meghúzzák ahányszor kényszert éreznének valamire, meg van még sok ilyen módszer. Én nem szorultam ilyen segédeszközökre amikor le kellett szoknom valamiről, mert elég volt ha fejben emlékeztettem magam rá, hogy miért nem akarom azt csinálni, de meg kell találnod azt, ami számodra a legelőnyösebb megoldásnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!