Mit kezdjek magammal? Mit kezdjek ezekkel?
Pályaválasztás előtt állok, de még mindig nem tudom, mit kezdjek magammal...
Angol felső, német közép és holland (nincs belőle nyelvvizsga, de alapfokon lehetek kb.). Irodalomból, nyelvtanból nagyon jó vagyok, nyelvekből is.
Mit csináljak? Mit ajánlanátok? Akár egyetemet, akár munkát, bármit... Ennyire tanácstalan még sosem voltam, egyszerűen elveszett vagyok, fogalmam sincs, hogy mit csináljak.. Nem bízom semmiben. Nem akarok itthon maradni, más országban szeretnék boldogulni... Nem tudom mit csináljak. Kétségbe vagyok esve. Bocsi a hülye kérdésért. Nektek is ilyen volt az érettségi előtt? Valami nyugtatást légyszi... :( 19L
Ne mi döntsük már el hogy mi legyél.
Nyilván érdemes végiggondolni, hogy mire jó az amiben jó vagy. Akár összeírni is. És miután megvan nézd végig hogy melyiket csináld szívesen heti minimum 40 órában. Hát valami ilyesmit kellene találnod.
Ironikus, de az, akinek 19 évesen 2 nyelvvizsgája van, jó tanuló, semmi elképzelése nincs a jövőt illetően. Aki átlagos tanuló, az emg általában tele van elképzelésekkel, tervekkel, reményekkel.
Ne legyél kétségbe esve, csupán gondold végig, hogy mit szeretnél csinálni? Vagy ha nincs olyan, akkor mi az, ami érdekel? A leírtak alapján (ami mondjuk édeskevés ahhoz, hogy megtudjuk, hogy milyen vagy) hozzád valamilyen humán/bölcsész szak illene. Nyelvtanár, tolmács, stb.
Kétségbe meg ne ess, van még 3 hónapod a döntésre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!