Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Attam egy sütit egy hajléktala...

Attam egy sütit egy hajléktalan bácsinak, az baj? (14L)

Figyelt kérdés

Ma hazafelé jöttem és a Keletinél ott volt egy bácsi a lépcsőn. Én előzőleg vettem az ötöseimért kapott 300forintból pár csokis tekercset. Amikor kiértem, láttam hogy ott van. Nem volt rajta vastag kabát és keze vörös volt a hidegtől. Megszoktam már a hajléktalanokat, elmentem mellette. De visszafordultam. Valahogy éreztem, hogy ez a férfi nem alkoholista, nem tehet arról, hogy az utcán van. Nem volt szép, koszos volt és idős, de mégis, ez a férfi valahogy szimpatikus volt. Pénzem nem maradt, viszont volt 2 tekercsem. Odamentem, köszöntem neki, megkérdeztem, fázik-e. Azt mondta, hogy egy kicsit. Mondtam, hogy vegyen egyet. Elvette és megköszönte. Még forró volt a süti.

Nekem nagyon jól esett, hogy segíthettem, de jól tettem? Sokan mondták, hogy nagyon naiv vagyok a világgal szemben, lehet, hogy ez a szimpátia ez nem jó? Lehet, hogy nem kellett volna adnom neki?

2013. nov. 14. 18:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%
jól tetted. Én volt, hogy bevásároltam hajléktalannak élelmiszerboltban, vagy vettem neki főtt kaját. Ha megteheted, mert van miből adnod, akkor érdemes adni.
2013. nov. 14. 18:56
 12/22 anonim ***** válasza:
77%

Azt mondják, nem csak kapni,de adni is jó.Tehát rendes voltál, hogy adtál.

De a hajléktalanok nem egyformák. Van, aki bedühödik, ha zsemlét-parizert visznek nekik, mert ők pénzt szeretnének inkább.

Hozzánk fél évente becsenget egy fiatal férfi, hogy valami ennivalót adjak neki. Mindig összeszedek a hűtőből maradék ételeket, sajtot, kenőmájast. Nagyon udvarias, hajléktalan létére még tiszta is. Soha pénzt nem kért, nem is adtam neki. De a hozzátartozóim óvnak tőle, hogy ne szoktassam ide, ne menjek ki, ha csenget.Kertesben vagyunk,csak a kapun át adtam mindent neki.De hány újsághír lett már abból, hogy éjszaka is visszatért az, aki gazolta a kertet, felaprította a fát. Szóval valóban nem szabad naivnak lenni.

2013. nov. 14. 18:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem és remélem.
2013. nov. 14. 18:59
 14/22 anonim válasza:
87%

Szép gesztus volt!

Jól esett olvasni,hogy vannak még jó érzésű tinik,akik figyelnek embertársaikra!

Maradj ilyen,picilány!:)

2013. nov. 14. 19:05
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Bar nem ismerlek megis buszke vagyok rad!
2013. nov. 14. 19:09
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. nov. 14. 19:40
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, kik azok, kik idejönnek lepontozgatni?

Nagyon gratulálok nekik, és őszintén remélem, ha hajléktalanok lesznek, lök nekik is valaki egy forró sütit!

2013. nov. 14. 19:57
 18/22 anonim ***** válasza:
55%

Baj. Azonban ha adtál volna, jobb lett volna.

Komolyra fordítva: jó szíved van, maradj ilyen. Csak légy óvatos, nehogy kihasználjanak.

2013. nov. 14. 20:08
 19/22 A kérdező kommentje:

#17 én mindenkinek zöldet nyomtam.

#18 már megtették. Tőbbször is. Már megszoktam.

2013. nov. 14. 20:59
 20/22 anonim válasza:
az sosincs baj!! kedvesnek tűnsz! :)
2013. nov. 30. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!