Attam egy sütit egy hajléktalan bácsinak, az baj? (14L)
Ma hazafelé jöttem és a Keletinél ott volt egy bácsi a lépcsőn. Én előzőleg vettem az ötöseimért kapott 300forintból pár csokis tekercset. Amikor kiértem, láttam hogy ott van. Nem volt rajta vastag kabát és keze vörös volt a hidegtől. Megszoktam már a hajléktalanokat, elmentem mellette. De visszafordultam. Valahogy éreztem, hogy ez a férfi nem alkoholista, nem tehet arról, hogy az utcán van. Nem volt szép, koszos volt és idős, de mégis, ez a férfi valahogy szimpatikus volt. Pénzem nem maradt, viszont volt 2 tekercsem. Odamentem, köszöntem neki, megkérdeztem, fázik-e. Azt mondta, hogy egy kicsit. Mondtam, hogy vegyen egyet. Elvette és megköszönte. Még forró volt a süti.
Nekem nagyon jól esett, hogy segíthettem, de jól tettem? Sokan mondták, hogy nagyon naiv vagyok a világgal szemben, lehet, hogy ez a szimpátia ez nem jó? Lehet, hogy nem kellett volna adnom neki?
Azt mondják, nem csak kapni,de adni is jó.Tehát rendes voltál, hogy adtál.
De a hajléktalanok nem egyformák. Van, aki bedühödik, ha zsemlét-parizert visznek nekik, mert ők pénzt szeretnének inkább.
Hozzánk fél évente becsenget egy fiatal férfi, hogy valami ennivalót adjak neki. Mindig összeszedek a hűtőből maradék ételeket, sajtot, kenőmájast. Nagyon udvarias, hajléktalan létére még tiszta is. Soha pénzt nem kért, nem is adtam neki. De a hozzátartozóim óvnak tőle, hogy ne szoktassam ide, ne menjek ki, ha csenget.Kertesben vagyunk,csak a kapun át adtam mindent neki.De hány újsághír lett már abból, hogy éjszaka is visszatért az, aki gazolta a kertet, felaprította a fát. Szóval valóban nem szabad naivnak lenni.
Szép gesztus volt!
Jól esett olvasni,hogy vannak még jó érzésű tinik,akik figyelnek embertársaikra!
Maradj ilyen,picilány!:)
Nem tudom, kik azok, kik idejönnek lepontozgatni?
Nagyon gratulálok nekik, és őszintén remélem, ha hajléktalanok lesznek, lök nekik is valaki egy forró sütit!
Baj. Azonban ha adtál volna, jobb lett volna.
Komolyra fordítva: jó szíved van, maradj ilyen. Csak légy óvatos, nehogy kihasználjanak.
#17 én mindenkinek zöldet nyomtam.
#18 már megtették. Tőbbször is. Már megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!