Attam egy sütit egy hajléktalan bácsinak, az baj? (14L)
Ma hazafelé jöttem és a Keletinél ott volt egy bácsi a lépcsőn. Én előzőleg vettem az ötöseimért kapott 300forintból pár csokis tekercset. Amikor kiértem, láttam hogy ott van. Nem volt rajta vastag kabát és keze vörös volt a hidegtől. Megszoktam már a hajléktalanokat, elmentem mellette. De visszafordultam. Valahogy éreztem, hogy ez a férfi nem alkoholista, nem tehet arról, hogy az utcán van. Nem volt szép, koszos volt és idős, de mégis, ez a férfi valahogy szimpatikus volt. Pénzem nem maradt, viszont volt 2 tekercsem. Odamentem, köszöntem neki, megkérdeztem, fázik-e. Azt mondta, hogy egy kicsit. Mondtam, hogy vegyen egyet. Elvette és megköszönte. Még forró volt a süti.
Nekem nagyon jól esett, hogy segíthettem, de jól tettem? Sokan mondták, hogy nagyon naiv vagyok a világgal szemben, lehet, hogy ez a szimpátia ez nem jó? Lehet, hogy nem kellett volna adnom neki?
Nem, dehogy :)
Amúgy bocsánat, az 'attam'ot 'adtam'nak szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!