Mindent a pénz ural?
Olyanra gondolok, hogy értelmes, okos, jól látja a világot. Nem arra, hogy egy nagyon nagy zseni.
Csak én kezdek csalódni az életben. Körbenézek és nem látok mást csak azt, hogy sík hülye emberek egyre magasabbra törnek a pénzük segítségével. Az olyan értelmes emberek, akiknek nincs pénzük, éppen csak megélhetési szinten, sehova nem jutnak.
'Mindent a pénz ural?'
Nem, akik a világot irányítják, azoknak nincsen szüksége pénzre, mert ők határozzák meg az értékét, az ő kezükben van az életed.
'Akinek van pénze, de esze nincs bármit elérhet?'
Nem, nagyobb rá az esély, hogy kiforgatják a pénzéből, mert hülye. Ahhoz, hogy bármit elérjen, ahhoz kapcsolatok kellenek, egy ostoba ember elszórná a pénzét fölösleges dolgokra.
'akinek esze van, pénze meg semmi'
Ha nem lehetetlenítik el az életét, tehát van lehetősége a kapitalista elvek szerint érvényesülni, akkor ha ügyesen alakítja a dolgokat, akkor sokra juthat.
Igazság szerint, én nem mondanám azt, hogy értelmes elmére vall egy olyan személy, aki olyan fekete-fehéren látja a dolgokat, mint te, kérdező.
A pénz sokat számít, az agy pedig egy alapvetően fontos eszköz.
A megélhetés szempontjából elegendő egy létszükségleteket fedező mennyiségre az elsőből és egy maximum átlagos kapacitású szerkezetre a másodikból.
Az érvényesülés szempontjából viszont ennél többre van szükség mindkettőből, mert kemény konkurencia zajlik ezen a téren és egyértelműen az tud érvényre jutni, aki minél több eszközre tesz szert és ezeket megfelelően is tudja hasznosítani.
A megélhetés és az érvényesülés tehát nem ugyanaz. Figyeljünk a különbségre.
A megélhetés mindig az alján van, az érvényesülés pedig a csúcsot képezi. A mai világban elképesztő az a szándék, amellyel mindenki a csúcsra akar törni, ugyanakkor a többségnek fogalma sincs arról, hogy milyen utat kell megtenni addig, milyen erőviszonyok dominálnak, milyen stratégiaháború folyik ezeken a szinteken, stb.
A “ feleslegesen jöttem a világra “ állításodról csak annyit, hogy ha ebben a hitben élsz, akkor önbeteljesítő prófécia alanyát csinálod magadból.
Levegőbe beszélés helyett kezdj el minél több tudást szerezni, fejleszd az elmédet, képezd magad és tegyél meg minden tőled telhetőt azért, hogy a maximumot hozd ki magadból. Előre nem tudhatod, hogy ez mihez lesz elég, de ha kiakarod deríteni, akkor nincs más választásod.
“ Körbenézek és nem látok mást csak azt, hogy sík hülye emberek egyre magasabbra törnek a pénzük segítségével. “ – Én meg körbenézek és azt látom, hogy akik nincsenek megelégedve valamivel, azok erőfeszítések és célok nélkül nyavalyognak. Ennél logikátlanabb ténykedés nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!