Baj, ha 15 évesen szeretnék lefeküdni a barátommal?
Kérdező: a kérdésed megfogalmazásából és a stílusodból látom, hogy érett ember vagy. Tehát ha te úgy érzed, hogy készen állsz rá, nem baj. Persze lesznek, akik el fognak ítélni (amint látod, itt is vannak szép számmal), de az az ő problémájuk elsősorban.
#3, voltál te 15 éves? Vagy bevettél valamit, amitől elfelejtetted, milyen volt? Vagy kimosták az agyad a jövődumával, esetleg el is vertek, ha nem tanultál rendesen? És ezért fel sem merült, hogy párod legyen, és csak esténként mertél recskázni a takaró alatt?
Ja. Még egy megjegyzésem van, Kérdező. A szex nagyon erős örömforrás. Olyan erős, hogy szinte az összes többit elhomályosítja. Ráadásul egy hormon (az oxitocin) felszabadításával ragaszkodást kelt a másik iránt. Ebből az is következik, hogy ha rendszeres és jó a szex, olyan emberhez is simán ragaszkodunk, aki nagyon nem érdemli meg.
Ezért azt szokták javasolni, hogy az első szeretkezés előtt nagyon ismerje meg egymást a pár, próbálják ki magukat együtt éles helyzetekben, és derítsék fel egymás szeretetnyelveit, hogy mennyire kompatibilisek egymással. A [link] erről szól, csak lévén katolikus oldal, azt javasolja, hogy a házasságig várjon vele a pár. (Ez szerintem túlzás. Viszont sok más tanulsága van az ott fellelhető írásoknak. A leglényegesebbeket az imént összefoglaltam.)
"Szóval nem kéne beszólni! Normális válaszokat szeretnék, nem olyat, hogy "a tanulással kéne foglalkoznod", inkább akkor azt mondd, hogy ne feküdjek le vele, de ebből már tényleg elegem van, hogy mindenki ezzel jön..."
Akkor minek tetted fel a kérdést ha úgy is meg teszed számomra értelmetlen.Én ilyen idős koromban nem ezzel voltam elfoglalva hogy most kivel feküdjek le mert mi van ha véletlenül terhes leszel még ha védekeztek akkor is előfordul benne van pakliban.Én nem beszólni akartam csak elmondtam a véleményemet még elég gyerek vagy te!!
Szia!
[ Mikor álltok készen a partnereddel a közös szexuális életbe való átlépésre? ]
- Bíztok egymásban?
- Biztonságban érzed magad a párod mellett?
- Tudtok olyan dolgokról beszélgetni, amik zavarnak téged, vagy a partnered?
- Meg tudjátok hallgatni a másikat?
- Beszélgettetek már arról, hogy milyen lenne lefeküdni egymással? (Meddig akartok elmenni a kapcsolatotokban? Milyen határokat nem akartok átlépni? Beszélgettetek-e már a fogamzásgátlásról? Beszélgettetek-e már a nemi betegségek elleni védekezésről?)
- Ugye nem érzed szükségességét bármi tudatmódosítónak (drog, alkohol), hogy lefeküdhess valakivel?
- Tudod hogyan kell használni gumi óvszert, hogy az megelőzze a nemi fertőzéseket?
- És a nyalófóliát? ( [link]
- Mindketten készen álltok arra, hogy lefeküdjetek egymással?
- Mindketten akarjátok, hogy lefeküdjetek egymással?
- Egyikőtök sem erőlteti a másikra a szexet?
Ha minden kérdésre "IGEN"-nel tudtatok válaszolni, akkor a kapcsolatotok valószínű készen áll arra, hogy belépjen a szexuális életbe.
[ Mikor állsz Te készen ]
Ezt onnan tudhatod, hogy belülről megérzed. Van néhány jele, hogy kész vagy pl: már kívánod, vagy izgatott vagy miatta / olyannal akarod csinálni, aki számodra a megfelelő.
Ezt saját magadért csinálod és nem azért, mert menő akarsz lenni. Ez nem a szerelmed bizonyítéka. Akkor állsz készen, amikor te veszed át az irányítást és már tudod, miként kell irányítani.
Készen állsz, ha tudod, miként védekezz nemi betegségek és terhesség ellen.
Készen állsz, amikor a partnereddel már megvolt a szexről való beszélgetésetek.
Soha ne feledd! Nem kell sietni. Ne félj, erre van elég időd és rengeteg alkalmad lesz még gyakorolni. Itt nincs határidő!
Biztos jele hogy készen állsz rá és elég felnőtt vagy:
Nem a GYK-n teszel fel róla kérdést.
Nem veszítesz vele semmit, ha vársz még 3-4 évet. Én ilyen idős koromban csupa olyan lánynak udvaroltam, akivel rohadtul nem illettünk össze, dehát szépek voltunk és fiatalok, rövid távon jól kijöttünk. Ha minddel lefeküdtem volna (persze mindig csak az aktuális barátnővel), az később komoly konfliktusokhoz vezethetett volna. És ha a sokadikra megtalált nagy Ő ugyanígy tett volna, most egymást gyanúsítgathatnánk, hogy ki, kivel, mikor... vagy magunkban elfojtva belülről gyötörnének hasonló gondolatok. Talán becsúszott volna 2-3 gyerek is, más-más nőktől, akik nem sűrűn látnák az apjukat...
Azt hogy mennyire szereted a másikat, szex nélkül is ki tudod fejezni, de ha már lefeküdtél vele, akkor mindent odaadtál, amit a kapcsolatban érzelmileg (és testileg) nyújtani tudsz, és ez akkor fog nagyon fájni, ha a kapcsolat véget ér, mert egyikőtök ráébred, hogy nem bírja elviselni a másikat, túl sok dologban nem értetek egyet, túl sok a kompromisszum, stb...
Ehhez nagyon meg kellene előbb próbálni a kapcsolatot, hogy tényleg összeilletek-e.
Azt akarom ezzel mondani, hogy nagyobb sebet lehet szerezni ezzel, mint örömöt.
Még azt hozzátenném, hogy ugye nem szokás ma már a házasságig várni, de az azért mégis csak az az igazi férfi szerintem, aki oltár elé vezet, és megesküszik Neked, hogy Melletted lesz életed végéig, és szeretni fog, és nem az aki azt mondja, hogy "költözzünk össze, a többit meg majd meglátjuk..." Az ilyen szeretne, Veled élni, de nem vállal örök hűséget.
Szerintem lehetőleg nagykorúként tedd meg, valaki olyannal, aki hajlandó feleségül is venni, és ezzel lemondani az összes többi nőről (hogy előtte vagy utána, az a te dolgod, ebben nem ítélkezem).
Ezt olvasd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!