Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mitől lesz valaki pszichopata,...

Mitől lesz valaki pszichopata, szadista, esetleg hidegvérű gyilkos, míg mások normális emberré tudnak válni?

Figyelt kérdés

2013. okt. 26. 23:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológia, a szociológia és a tudomány is erre keresik a választ már évek óta.

A modern megközelítések szerint genetikával kapcsolatos, örökölődés által folytatódó láncról van szó. Ezt sokan cáfolják, de sokan érdeklődéssel viszonyulnak hozzá.

Az a feltételezés, hogy a pszichopata jellegű viselkedések hátterében állhatnak születéstől fogva kapott tényezők is a környezeti befolyásokon kívül egy merész feltevés, mivel ez maga után von komoly megfontolásokat a bűnözőkre kiszabott törvényekre nézve is, erre az elméletre hivatkozva ugyanis felmerül a kérdés, hogy adott személy tehet-e olyasmiről, amely felett nincs uralma; illetve hol van a határ egyáltalán az emberi személyiség terén arra nézve, hogy mi uralható és mi nem uralható adott egyén által.

2013. nov. 8. 16:37
 12/23 anonim ***** válasza:
2013. nov. 8. 16:47
 13/23 anonim ***** válasza:
66%
Pszichopátiának mindenképp van genetikai tényezője amit hajlamnak hívunk.Családi háttér fontos tényező ,de nem minden.Ha valóban csak azon múlna a világ tele lenne pszichopatákkal az ,hogy valaki sok csapás ér és ez miatt haragudni kezd a világra attól még nem lesz hideg vérű gyilkos.Ennyi erővel én is az lehetnék meg bárki.
2013. nov. 9. 00:45
 14/23 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván a genetika is közre játszik. De az, hogy "ennyi erővel bárki pszichopata lehetne, akit sok csapás ér", azzal nem feltétlen értek egyet. Mégpedig azért, mert vannak emberek akik sokkal mélyebben élnek meg dolgokat, és ezáltal minden rossz sokkal erősebben rögzül beléjük, mint egy hétköznapi emberbe. Míg egy átlagember általában megpróbál reálisan gondolkodni, és a körülötte lévő rosszat nyilván felismeri, de tudja hogy nem tehet ellene semmit, és megpróbál megoldást keresni a gondokra, addig egy mélyebb érzésű ember az átlagemberrel ellentétben apróságokat, jelentéktelen dolgokat is képes világtragédiaként megélni, és ez a rengeteg rossz érzés megmarad benne, mert egyszerűen leragad, nem tud továbblépni, és egyre mélyebbre taszítja magát, mígnem eléri azt a szintet, hogy már nem bírja tovább, és vagy öngyilkos lesz, vagy megőrül. Mert ő a saját világában él, és teljesen máshogy kezeli/értékeli/fogja fel a dolgokat, mint egy átlagember. Azt sohasem tudhatjuk, hogy ki hogyan éli meg a dolgokat, és milyen hatással lesznek rá. Persze egy átlagember életében is vannak csapások, és gondok, de ők tudják kezelni többnyire, és igyekeznek továbblépni. Ezzel szemben ők tragikusa élnek meg dolgokat, és az ilyen embereknél fennáll az a veszély, hogy elvesztik önmaguk felett a kontrollt. Mert túl sok volt nekik. Nyilván olyan is van, aki időben felismeri a problémát, és érzi hogy valami nagyon nincs rendben, akkor szakember segítségét kéri. De vannak akik ezt nem teszik meg különböző okokból, és egyre mélyebbre süllyednek, egyre nehezebben viselnek el dolgokat, és egyszer elegük lesz. Elpattan a húr, és már nem vagy csak részben uralják saját tudatukat.
2013. nov. 9. 16:46
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
14-es válaszolónak.Úgy gondolom ,hogy némi fogalom zavarral küszködsz az az ember aki túlérzékeny sorosan összekapcsolódik az önbizalom hiánnyal ill. az önértékelési problémával áldozatnak tekinti magát és úgy gondolja ,hogy a környezete felőli támadásokkal szemben védtelen és az ez miatt felgyülemlett feszültség miatt egyre zavarodottabb és stresszesebb.Igen neki ajánlott a pszic. kezelés ,de ha még odáig is fajulna a dolog ,hogy mondjuk fellázad erőszakkal és pl.valakit megöl attól még nem lesz pszichopata .A betegség onnan kezdődik ,hogy teljes nyugalommal módszeresen képes hideg vérrel gyilkolni megbánás nélkül. Amiről te beszélsz az inkább depresszió és a feszültség kevert zavara ami reálisan levezethető korábbi bántalmazásokra ,gyerek kori traumákra és az ebből adódó hibás mintákra és következtetésekre.
2013. nov. 9. 23:52
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

én egy gyilkos történetéről hallottam, de amúgy sorozat könyv egyik könyv a rendkívüli haláleseteket taglalja, másik a gyilkosságokat, harmadik a rendkívüli bűncselekményeket (bonny és clide is benne vannak)

szóval abban az egyik gyilkos úgy lett azzá, hogy eleve egy prosti gyerekeként született, ahogy kezdett érni, ki akart kezdeni a hugával, erre anyuka kidobta, felkarolta valami két fajtalankodó, pedofil férfi, abból valamelyiket megölte, utána börtön, a börtönben megint önvédelemből ölt, de szóval már 30 valahány évesen még ott tartott hogy normális élete nem volt, csak a börtön, szóval még egy pohár sört sem ivott meg soha, szerelmi kapcsolata megint nem volt még soha.

de én is hallottam hogy születni is lehet rá. pl gyermekkorban az ilyenek úgy kezdik, hogy először kisállatokat ölnek (pl felakasztanak gyíkokat, vagy amit találnak) később rátérnek macskákra, meg nagyobb állatokra. a lényeg, gyerekkorban már látszanak a hajlamok. kibeleznek, megnyúznak ezt azt, stb.

2013. nov. 18. 00:37
 17/23 anonim ***** válasza:
89%

#15ös: " 14-es válaszolónak. Úgy gondolom ,hogy némi fogalom zavarral küszködsz " - Én azt hiszem, hogy te némi helyesírási problémákkal küszködsz.

Ezenkívül, a pszichopatának is lehet önbizalomhiánya és önértékelési problémája. A feszültség, a zavarodottság és a stressz pont ugyanúgy felgyűlhet benne is, mint bármelyik más személyben. A különbség csak az, hogy másképp kezeli őket, mint az átlagember. Itt jön képbe az a hideg vér és nyugalom, amiről te írtál.

Továbbá, a korábbi bántalmazásokra, gyerekkori traumákra való levezetés épp úgy érvényes egy pszichopata esetében is, mint egy átlagember esetében.

2013. nov. 19. 09:36
 18/23 anonim ***** válasza:
39%
17-esnek írtam én mást?
2013. nov. 20. 01:38
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Elege lesz a sok hülyéből és ebből a szar világból. Én is gondolkodom rajta h elpusztítom a világot de nem tudom hogw. Lehet egyesével legyilkolászok mindenkit. :-)
2014. márc. 23. 13:45
 20/23 anonim válasza:
79%

gyerek korban és felnőt korban ez a 3 as a legtöbbjükre jellemző

kis állatok macskák kutyák és madarak kinzása (nem mindre jellemző csak sokukra)

gyűjtogatás ,szétverni valamit felgyűjtani elpusztitani valamit és közbe örömöt éreznek

felnőt és gyerek kori ágyba vizelés

2014. márc. 23. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!