Ha fiatal még, akkor valami jutalommal inspiráld, ez lehet: csoki, TVnézés vagy csak egy simogatás is.
Ha lázadó korban van, az kemény dió, szerintem akkor vagy ne engedd el hazulról ha rossz jegyet kap, vagy magyarázd el neki, hogy az egyetemhez, fősulihoz bizony jó jegyek kellenek.
Esetleg ha valami mást helyez a tanulás elé, pl:tv, szamitogep, akkor azt korlátozd, jó jegyek esetén engedd neki, rosszak esetén vond meg.
Idehaza az utolsó műkodik testvéremnél, ő most 16. Remélem segítettem :)
Erről most ez a cikk jutott eszembe, nemrég olvastam:
Vannak benne jó gondolatok, ami a kérdésedhez is kapcsolódik!
Azért kellene némi infó :)
Hány éves? Alapjáraton nem akar tanulni, vagy csak bizonyos tárgyakkal van gond? Van elképzelése arról, hogy mi szeretne lenni?
Tesóm és én régebben le voltunk fárasztva 1-2 sport és művészeti kurzussal, majd pedig zongora órákkal, rengeteg gyakorlással.
Így eszünkbe sem jutott, hogy most van kedv vagy nincs tanulni, hanem egyensúlyt kellett teremteni és kész. Nem volt mese. Megjegyzem, hogy jó közepesek voltunk mindig és soha nem álltunk bukásra.
6-8 éves gyereket már mindenképpen ajánlatos délutáni foglalkozásokra is beadni, akkor is ha csendes-tunya, akkor is ha hiperaktív és nem bír magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!