Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szorongok ennyire?

Miért szorongok ennyire?

Figyelt kérdés

Mindig elrontok valamit.Itt most konkrétan például arra értem, hogy iskolában a felelést vagy a felolvasást meg az ezekhez hasonló nyilvános dolgokat.Épp emiatt utálok felelni és nem szoktam órán hozzászólni a dolgokhoz meg kérdezgetni.Nagyon jól felkészülök órára és fel is mondom magamnak, de mikor kiállok mindent elfelejtek és mindig bele kell kérdeznie, emiatt lesz rosszabb a jegyem (nem magolok, tehát nem emiatt nemtudom) Aztán még a hangom is elkezd remegni meg a lábaim is és legszívesebben bárhol lennék csak nem ott.Sokszor még a legalapabb dolgokat is elfelejtem pl.: matekórán egy egyszerű számolást .Volt olyan is, hogy a tanár elmagyarázott valamit egyik órán és megkért engem, hogy akkor mondjam el én is és csak nyökögtem egyfolytában.Ő meg azthitte nem figyeltem és ezért nem tudtam elmondani..Pedig ez nem így volt . Olyan rossz ez így.Nagyobb társaságban nem is tudok megszólalni, nem jut eszembe semmi amit mondhatnék.Ha meg eszembe jut valami az meg hülyeség aztán csak kiröhögnének. Ha órán beszélnem kell, mert felszólítottak akkor elpirulok meg elkezdek izzadni . Az izzadás még nem olyan nagy gáz, de az elpirulást nagyon utálom.Ez is miért van? Valaki sose pirul el semmin. Ezt lehet tudatosan irányítani??Úgy egészében mit tehetnék a szorongás ellen?Mert elegem van, hogy nem tudok úgy beszélni valakivel, hogy mindig arra figyelek, hogy mit rontok majd el .Így figyelni sem tudok a másikra.

15/L

2013. okt. 10. 18:06
 1/1 anonim ***** válasza:
Félsz, hogy hülyeséget mondasz, ha kinyitod a szád és ki fognak nevetni esetleg? Vagy túlságosan izgulsz a nyilvános megnyilvánulástól, vagy pedig csak az önbizalmad kevés és nem mered kimondani azt, amit szeretnél, mert félsz, hogy hülyeség.
2013. okt. 11. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!