Mi a véleményetek azokról az emberekről, akik nem tudják hol a határ, ha alkoholt isznak?
Az alkohol nélkül nem boldogok, ezért kell nekik valami "oldószer" (nem a gátlásaikra, mert akinek van, nem oldja fel semennyi alkohol... ), és a határ meghúzása nem is opció, mert végre valami menekülőút, a kellemetlen hétköznapok elől.
Ilyen van a családomban is, nem kell messzire mennem érte, de sose értettem, mivel én egy pohár tej, egy jó zene, és pár jó arc közt elkezdek táncolni a falábammal is... Szóval kirúgni a hámból nem alkohol kérdése, a fáradt gőzt kitudom engedni anélkül is.
Természetesen nem elítélem, csak "sajnálom" (ez olyan lenéző szó :( ), mert nem tudnak alternatív megoldást a problémájukra, ami esetleg kevésbé ártalmas, vagy függőséget nem okozhat később...
Különben egy sörnek nincs értelme, meg kettőnek sem, szóval akkor már inkább a "leiszom magam" őszinte menekülésével közösködök, mint az álszent "csak egy-két sörcsi" típusú emberrel. :D puszi
Ha alkohol nélkül is élvezed a hétköznapod, akkor mért iszol hétvégén?
Igazából nem az alkoholfogyasztással van baj, hanem az indoklással. Ha elég "hülye" lennél hétköznap (ez bók!), akkor nem kellene hétvégére sem betervezni az ivást. Pia nélkül is élvezhető lenne az élet. Sehol nem mondtam, hogy depressziós minden alkoholfogyasztó, de valamilyen hatás elérése miatt isznak az emberek... Mondj olyan okot, amivel megcáfolhatod a tézisem! Nyitott vagyok rá! :)
Elnézést, ha bántóan fogalmaztam, nem volt szándékomban.
Nem mindegy az, hogy valaki miért iszik.
Van egy 35 éves ember mondjuk, akinek sok nehézség van a fején, illetve van egy 15 éves kis partigyík, aki csak egy átlagos hétvégi bulin van -> mindkettő az asztal alá issza magát, de a két személy mégsem említhető egy lapon.
" Ha jó dolog történik, akkor ünnepelni, tehát inni kell.
Ha rossz dolog történik, akkor felvidulni, tehát inni kell.
Ha nem történik semmi, akkor csinálni kell valamit, tehát inni kell. "
Körülbelül ezt gondolom, hogy történik az ilyen személyek fejében és amúgy semmilyen ítélkezés nincs bennem ez iránt. Mindenki másképp gondolkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!