Ez szégyen szerinted?
Régebben volt egy jól menő vállalkozásom 20 alkalmazottal 10 évig,de néhány éve teljesen tönkrement,mert egyszerűen megszűnt a vásárlói réteg az általam forgalmazott termékre.
Agyagilag is megviselt,mert egy olyan élet után,ahol mindenem megvolt,pár év alatt eljutottam oda,hogy biciklivel kellet járnom,mert nem volt benzinre pénzem.
Tovább nehezíti a dolgot,hogy elég nehezen alkalmazkodom másokhoz-legfeljebb akkor ha komoly anyagi haszon származik ebből-és amikor el mentem melózni az alkalmazotti viszony számomra pokol,és nem is jött össze hosszabb időre,mert mindig konfliktus,időnként verekedés lett a vége.
Végül az egyik piacon kibéreltem egy pavilont-fedett fa bódé-megtöltöttem árúval és eladóként dolgozom ott a saját boltomban.
Azóta már van több boltom is azon a soron,ismét sínen van az életem,gyorsan kitanultam ezt a dolgot is.
A kérdésem-
Amikor jönnek ismerősök,mert egy piacon ez elkerülhetetlen,akkor beszélek velük,de látom rajtuk,hogy lenézik ezt a dolgot,ezt a munkakört,ezt az életstílust.
Főleg úgy,hogy tudják,régen én ki voltam,öltönyben jártam,irodám volt,most meg a mellettem lévő boltban vietnámiak árulják a sálakat és pufikabátban állok ott a kasmír kabát helyett.
Én is érzem,hogy méltatlan ez a régi életem után,de ez van most.
Szégyen piacon dolgozni?
Te mit szólnál ha egy ismerősödet ott látnád dolgozni?
tettem félre pénzt , ebből vidéken van egy kertes házam, de a régi életmódom felcseréltem egy minimálbérezett rabszolgamunkára...és bizony lehet vannak pesszimista emberek, de a gazdasági válság óta van ez nálam, is meg biztos sok más embernél is.
azelőtt vhogy sokkal könnyebben lehetett boldogulni, ma már szinte semmi lehetőség!
08:16: ha nem titok, korábban miből éltél?
Konkrét példák alapján kíváncsi vagyok, melyek a válság által sújtott ágazatok.
Hú,köszönöm a sok választ!
Pirike,hogy ki akadt:).
Úgy látom a méltatlan részét ki kellene fejtenem jobban.
A régi munkaköröm olyan volt,hogy nem sok ember tudta volna elvégezni helyettem,pótolhatatlan voltam.
Sokan megpróbálták és szinte mindenki belebukott 1-2 éven belül.
Logisztika,szervezés,rafináltság,határidők,tárgyalás,tökösség,fellépés,idegi terhelés,stressz,gátlástalanság.
A mostani munkámban meg pótolható vagyok,vagyis ezt a munkát kb bárki el tudná végezni.
Van egy ilyen fogalom,hogy fontossági érzés.Alkotni,létrehozni,fejlődni,érezni,hogy fontos és hasznos az amit létrehozok.
És kétkezi munka az eladói állás?:)
Max akkor ha fekvőtámaszokat nyomok unalmamban mikor nincsenek vevők.
Értelek én, nagyon is.
Most a pénzért dolgozol, nem a kihívásért.
SOk ember csak a pénzért dolgozik, de vannak, akiknek a munka is számít, hogy szeressék, érezzék, hogy fejlődnek, valamit adnak magukból.
Te ilyen vagy, és ez a képességed örök. Meg fogod még találni azt, amit örömmel végzel. Ez átmeneti állapot.
"ne Magyarországot szapuld"
Mondotta egy olyan, aki soha nem élt külföldön, és nincs összehasonlítási alapja.
"rafináltság...gátlástalanság."
Ha a válság miatt megszűnik az igény azokra a tevékenységekre, amelyekhez ilyen tulajdonságok kellenek, akkor tartson a válság örökké!
Nem sajnállak kérdező, pótolható vagy és nincs rád szükség, csak eddig nem vetted észre. Most vagy azon a szinten, amely az értékedet tükrözi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!