Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez szégyen szerinted?

Ez szégyen szerinted?

Figyelt kérdés

Régebben volt egy jól menő vállalkozásom 20 alkalmazottal 10 évig,de néhány éve teljesen tönkrement,mert egyszerűen megszűnt a vásárlói réteg az általam forgalmazott termékre.

Agyagilag is megviselt,mert egy olyan élet után,ahol mindenem megvolt,pár év alatt eljutottam oda,hogy biciklivel kellet járnom,mert nem volt benzinre pénzem.

Tovább nehezíti a dolgot,hogy elég nehezen alkalmazkodom másokhoz-legfeljebb akkor ha komoly anyagi haszon származik ebből-és amikor el mentem melózni az alkalmazotti viszony számomra pokol,és nem is jött össze hosszabb időre,mert mindig konfliktus,időnként verekedés lett a vége.

Végül az egyik piacon kibéreltem egy pavilont-fedett fa bódé-megtöltöttem árúval és eladóként dolgozom ott a saját boltomban.

Azóta már van több boltom is azon a soron,ismét sínen van az életem,gyorsan kitanultam ezt a dolgot is.

A kérdésem-

Amikor jönnek ismerősök,mert egy piacon ez elkerülhetetlen,akkor beszélek velük,de látom rajtuk,hogy lenézik ezt a dolgot,ezt a munkakört,ezt az életstílust.

Főleg úgy,hogy tudják,régen én ki voltam,öltönyben jártam,irodám volt,most meg a mellettem lévő boltban vietnámiak árulják a sálakat és pufikabátban állok ott a kasmír kabát helyett.

Én is érzem,hogy méltatlan ez a régi életem után,de ez van most.

Szégyen piacon dolgozni?

Te mit szólnál ha egy ismerősödet ott látnád dolgozni?

2013. okt. 6. 02:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

tettem félre pénzt , ebből vidéken van egy kertes házam, de a régi életmódom felcseréltem egy minimálbérezett rabszolgamunkára...és bizony lehet vannak pesszimista emberek, de a gazdasági válság óta van ez nálam, is meg biztos sok más embernél is.

azelőtt vhogy sokkal könnyebben lehetett boldogulni, ma már szinte semmi lehetőség!

2013. okt. 6. 08:16
 12/16 anonim ***** válasza:

08:16: ha nem titok, korábban miből éltél?

Konkrét példák alapján kíváncsi vagyok, melyek a válság által sújtott ágazatok.

2013. okt. 6. 08:40
 13/16 A kérdező kommentje:

Hú,köszönöm a sok választ!

Pirike,hogy ki akadt:).

Úgy látom a méltatlan részét ki kellene fejtenem jobban.

A régi munkaköröm olyan volt,hogy nem sok ember tudta volna elvégezni helyettem,pótolhatatlan voltam.

Sokan megpróbálták és szinte mindenki belebukott 1-2 éven belül.

Logisztika,szervezés,rafináltság,határidők,tárgyalás,tökösség,fellépés,idegi terhelés,stressz,gátlástalanság.

A mostani munkámban meg pótolható vagyok,vagyis ezt a munkát kb bárki el tudná végezni.

Van egy ilyen fogalom,hogy fontossági érzés.Alkotni,létrehozni,fejlődni,érezni,hogy fontos és hasznos az amit létrehozok.

És kétkezi munka az eladói állás?:)

Max akkor ha fekvőtámaszokat nyomok unalmamban mikor nincsenek vevők.

2013. okt. 6. 13:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Értelek én, nagyon is.

Most a pénzért dolgozol, nem a kihívásért.

SOk ember csak a pénzért dolgozik, de vannak, akiknek a munka is számít, hogy szeressék, érezzék, hogy fejlődnek, valamit adnak magukból.

Te ilyen vagy, és ez a képességed örök. Meg fogod még találni azt, amit örömmel végzel. Ez átmeneti állapot.

2013. okt. 6. 15:04
 15/16 anonim ***** válasza:

"ne Magyarországot szapuld"

Mondotta egy olyan, aki soha nem élt külföldön, és nincs összehasonlítási alapja.

2013. okt. 6. 15:32
 16/16 anonim ***** válasza:

"rafináltság...gátlástalanság."

Ha a válság miatt megszűnik az igény azokra a tevékenységekre, amelyekhez ilyen tulajdonságok kellenek, akkor tartson a válság örökké!

Nem sajnállak kérdező, pótolható vagy és nincs rád szükség, csak eddig nem vetted észre. Most vagy azon a szinten, amely az értékedet tükrözi.

2013. okt. 6. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!