Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy viszonyl...

Mi az oka annak, hogy viszonylag sok"meleg"-személyiség van a művészvilágban? Tényleg az átlagosnál több "meleg" van a művészvilágban?

Figyelt kérdés

Senkit sem akarok megsérteni,vagy emberi mivoltában minősíteni,de érdekelne.

Sok hírességről,művészek-celebek,derül ki az ez irányú másságuk,míg nem gondolnánk pont őróluk,hogy azok.

Ők az esetek többségében valóban a saját nemükhöz vonzódnak(szexuálisan),vagy inkább csak "divattá"vált volna manapság bizonyos körökben"melegnek"lenni?

#Művészvilág-celebek-"melegek"aránya.
2013. szept. 27. 23:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%
A művészvilágban (legalábbis akiket mi ismerünk), elég sokan vannak egy bizonyos üldözött közösségből. Tehetségtől függetlenül nekik mindig van hely (lásd. Varnus Xavér, Alföldi Róbert, stb). Ennél a bizonyos üldözött kisebbségnél viszont nagyobb divat melegnek lenni. Ez egy egyfajta ok
2013. szept. 28. 09:07
 12/17 A kérdező kommentje:

Baracsi Attila:

#6/11-nek.

Nem a "melegek"iránt érzett ellenszenv motiválta a kérdésemet,csak érdekelt,hogy ennek a jelenségnek mi az oka.

Statisztikai adatokkal sem rendelkezem,mert nem is tudom,hogy honnan tudnék ilyeneket lehívni,csak ahogy azt ma a média "tálalja"úgy tűnhet nekünk laikusoknak,mintha ez így lenne.

Sajnálom,ha esetleg bárkit is megbántottam volna,de néha azon sem ártana elgondolkodni,hogy a hetero-társadalomban miért vannak előítéletek a maszkulinokkal szemben,én úgy vagyok ezzel a kérdéssel,hogy ha nem "reklámoznák állandóan"ezen másságukat,s ha az úgy nevezett liberális társadalmi-politikai körök nem "erőltetnék állandóan"a másság elfogadását,szinte már kötelező jelleggel,akkor valószínű,hogy más lenne a helyzet.

Egyébként érdekelne az,hogy ha az antik görög-római korban általánosan elfogadott volt a homoszexualitás,mára milyen okok vezettek el odáig,hogy ez ma Európában,s úgy általában az európai-kultúrkörök zömében,de számos ázsiai népnél is ennyire elítélendő.

Nyilván vannak okok,s nem kizárt,hogy esetenként maguk az érintettek is hibásak.

Egyébként honnan veszed,hogy a heterók azzal vannak elfoglalva,hogy a "melegeket"innen-onnan kiutálják,s emiatt kevesebb idejük van az alkotásra?

2013. szept. 28. 10:00
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

"mára milyen okok vezettek el odáig,hogy ez ma Európában,s úgy általában az európai-kultúrkörök zömében,de számos ázsiai népnél is ennyire elítélendő. "

Az európai kultúrkörök zömében melegnek lenni eléggé elfogadott.

2013. szept. 28. 11:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Tegnap este pont nekem is ez járt a fejemben, gondoltam is rá, hogy ma megkérdezem itt ezen az oldalon, aztán meg szembe találkozom a te kérdéseddel...kirázott a hideg, kicsit érdekes véletlennek tűnik (nagyjából akkor gondoltam erre, amikor te kiírtad):D

Viszont te sokkal jobban megfogalmaztad, mint én tettem volna :) Annyi, hogy én még a biszexuálisokra is kiterjesztettem volna a kérdést.

De hogy válaszoljak is, vagy kifejtsem a véleményem: én is gondoltam arra, hogy sok esetben a "divat" miatt vállalják fel, igazából nem is azok, csak így szeretnének középpontba kerülni, hogy rójuk beszéljen mindenki.

A másik elképzelésem, hogy egyáltalán nincsenek többen a "híres melegek", mint a civilek, csak a civilek közül sokkal kevesebben vállalják fel, érthető okokból, míg ahogy előttem is írták, művészkörökben elfogadóbbak az emberek ezért ők inkább felvállalják.

2013. szept. 28. 12:55
 15/17 anonim ***** válasza:
72%

Számoljátok össze, hogy hány nyiltan meleg van a TV-ben és hány nyiltan heteró!

És rájöttök, hogy nincsenek sokan a melegek, csak nektek még az a kevés felvállalt meleg is zavaró!

2013. szept. 28. 13:32
 16/17 anonim ***** válasza:
55%

Majd ha a gyereketek meleg lesz, talán eljut az agyatokig hogy emberek vagyunk...

19/F

2013. szept. 28. 16:09
 17/17 anonim válasza:
93%

#5: "mert művésznek lenni olyan nőiesnek tartott dolog, az igazi férfi mérnök, autószerelő vagy katona."

Nem akarom romba dönteni az egész elméletedet, de meleg vagyok és egyben mérnök. Most akkor, hogy is van ez?

2013. szept. 28. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!