Tényleg ennyire gáz az Erzsébet név?
Figyelt kérdés
Kislányt várok, és Erzsébetnek szeretnénk elnevezni. Ha valaki megkérdezi, hogy mi lesz a neve, és mondjuk, hogy Erzsébet, mindig azt veszem észre, hogy húzzák ez emberek a szájukat. Kaptunk már olyat is, hogy lehetne inkább Elizabet (ezt pl. a húgom javasolta), mert az modernebb, de ez nem tetszik, olyan külföldies. De igazából mindenki más neveket ajánl, hogy azok szerinte jobbak. Még nem találkoztam olyannal, akinek az Erzsébet tetszett volna (férjemen kívül persze, neki nagyon tetszik). Mitől ennyire népszerűtlen ez a név?2013. szept. 22. 11:04
11/21 anonim válasza:
Ne hallgassatok senkire, adjatok ezt.szerintem szép így egészben, mindjuk a becézői nen tetszenek, de rengeteg van.lehet Bettinek becézni, szerintem az a legjobb.munkatársam gyereke is Elizabeth (angliában), s Bettynek hívja.ja, magyar isnerősé elizabet, s lizi a becebév.
12/21 anonim válasza:
Szerintem is szép név, édesanyámat is így hívják. Nem arról van szó, hogy nem szép, de egyetértek egy előttem szólóval. Cikizni fogják és valószínűleg a kislány sem fogja szeretni! Vagy legyen 2 utóneve, az egyik az Erzsébet, a másik meg valami modernebb, persze nem ilyenekre gondolok, mint a Villő meg Napsugár, aztán majd tud választani melyiket használja.
13/21 anonim válasza:
Régebben nagyon divatos név volt az Erzsébet,gondoljatok csak arra hogy szüleitek nagyszüleitek kortársai között mennyi Erzsébet van,volt.Ma már ki ment a divatból,a gyereketek szerintem nem fog örülni a nevének,én mást választanék.
14/21 anonim válasza:
Nekem a mamám barátnője Bözsi néni jut róla eszembe. Tényleg nagyon régi név, de ha nektek ez tetszik, akkor adjátok ezt a lányotoknak, végülis nem mi döntjük el, hogy nektek melyik név tetszik, de egyetértek az egyik előttem szóló egyénnel, hogy valószínűleg nem fogja szeretni ezt a nevet és nagykorában és cikizni fogják az Erzsébet mindenféle becézésével.
15/21 anonim válasza:
Erzsébet név öreg asszonyoknak való.Hugom 17/L Erzsébet a neve és állandóan Erzsi néninek szólítják az osztálytársai.
16/21 anonim válasza:
Személy szerint nekem nagyon nem tetszik. Az idősebb nénik jutnak eszembe erről a névről. Ha ránézek egy cuki újszülöttre nem ez az első név, ami beugrik róla, hogy legyen Erzsébet. A becézései még rosszabbak, de ez az én véleményem. Ha nektek tetszik legyen ez. Elvégre a ti gyereket. Mondjuk, ha anyáék engem így neveztek volna el, nem nagyon örülnék neki. :)
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Erre még nem gondoltunk, hogy a gyerekünknek nem tetszhet esetleg. Ez bármilyen névvel előfordulhat, a gyerek ízlését nem lehet előre látni sajnos. A saját nevemet én sem szeretem, pedig ez egy divatnév volt akkor, amikor születtem, rengeteg évfolyamtársamat hívták így, és sokak szerint szép is (Katalin). Gúnyolni is lehet akármilyen nevet, nem ezen múlik. Nekem nem az számít, hogy régies, egyszerűen a mai divatnevek közül egy se tetszik, és azt sem akarom, hogy a lányom majd 5 másik Mira vagy Kira közé kerüljön be az óvodába és az iskolába.
2013. szept. 22. 13:44
18/21 anonim válasza:
Legyen Eszter,az egyik legszebb női név szerintem,és nem is divatnév.
19/21 anonim válasza:
Lehet cikizni a tömegneveket, de régen a most régies nevek is azok voltak. Mindenki Erzsébet volt,meg Mária, stb. most meg inkább Bencék vannak, meg Dórik :) Amúgy rendben hogy nem akarsz annyira tömeg nevet választani, érthető van ilyen, de szerintem van aranyközépút. Ne legyen Napsugár, de lehet mondjuk Katalin, Eszter, Enikő, Orsolya...meg még a végtelenségig sorolhatnám azokat a neveket amik nem giccsesek de azért még megszokottak. És nem kell félned hogy a suliba ezer lesz belőlük.
20/21 anonim válasza:
Hát egy fiatalnak lehet,mert öreg nénis ez a név.Miért ha kimondod szinte minden embernek az idõsek jutnak eszükbe,aztán vagy a mamájuk vagy a szomszéd néni.
De ahogy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!