Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire gáz az Erzsébe...

Tényleg ennyire gáz az Erzsébet név?

Figyelt kérdés
Kislányt várok, és Erzsébetnek szeretnénk elnevezni. Ha valaki megkérdezi, hogy mi lesz a neve, és mondjuk, hogy Erzsébet, mindig azt veszem észre, hogy húzzák ez emberek a szájukat. Kaptunk már olyat is, hogy lehetne inkább Elizabet (ezt pl. a húgom javasolta), mert az modernebb, de ez nem tetszik, olyan külföldies. De igazából mindenki más neveket ajánl, hogy azok szerinte jobbak. Még nem találkoztam olyannal, akinek az Erzsébet tetszett volna (férjemen kívül persze, neki nagyon tetszik). Mitől ennyire népszerűtlen ez a név?
2013. szept. 22. 11:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a szomszéd 80 éves Erzsi néni jut róla eszembe. Olyan öregasszonyos név.
2013. szept. 22. 11:11
 2/21 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem egyszerűen csak szeretnek mostanában hülyébbnél hülyébb neveket adni. Nálunk tele a város Rozalindákkal. :D Az Erzsébet gyönyörű név, van ilyen nevű szentünk, voltak ilyen nevű királynék, császárok az országunkban. Aki pedig trendek alapján választ a gyerekének nevet azt csak sajnálni tudom. Magyarok vagyunk, miért választanánk külföldi nevet?
2013. szept. 22. 11:12
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
Nektek kell hogy színpatikus legyen szerintem szép név gyerekként és felnőtt ként is megállja a helyét, milyen már amikor mondjuk egy 80 éves nénit úgy hívnak hogy Emili vagy ehhez hasonló én szeretem a hagyományos neveket...Bár ez csak az én véleményem.
2013. szept. 22. 11:16
 4/21 A kérdező kommentje:
Én nem igazán értem, mitől lenne egy bármilyen név öregasszonyos. Az öregek is voltak valamikor kisbabák.
2013. szept. 22. 11:25
 5/21 anonim ***** válasza:
84%

Az Elizabet ugyan az mint az Erzsèbet.Csak külföldiesen:)

Romànul is Elizabet.Vazzzzeeee!!!!

Kérdeztek egy öregasszonyt,hogy hogy hìvják az unokáját.?

Azt mondta,hogy "valami hòdvilág"....

oszt kiderült,hogy Napsugár a kislány.

Na szegény mama belekavarodott a gyökér nevekbe.

2013. szept. 22. 11:28
 6/21 vmi03 ***** válasza:
Ha Ennyire nem tetszik nekik akk ink hívjátok zsókának az az erzsébetből jött létre
2013. szept. 22. 11:31
 7/21 anonim ***** válasza:
Szerintem szép név, a királynőre is gondolva. És azért is jó, mert most ez ritka lesz már. Engem kiráz a hideg az ilyen új magyartalan nevektől. Tegnap láttunk egy kislányt, akit Villőnek hívtak. Szerintem az borzasztó.
2013. szept. 22. 11:33
 8/21 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem szép, sokkal jobb mint a most divatos Amanda, Kevin, Benett és társaik. Legalább látszik hogy magyar a kislány.
2013. szept. 22. 11:34
 9/21 PrettyVillain válasza:
76%
Senkinek semmi köze hozzá, hogy a pároddal hogyan nevezitek el a kislányotokat. Nagyon szép név szerintem, csak nem becézgetve, hogy Erzsi, meg Bözse, hanem úgy, hogy Erzsébet. :)
2013. szept. 22. 11:55
 10/21 anonim ***** válasza:
50%
Add neki nyugodtan, de készülj fel arra, hogy nagy valószínűséggel nem fogja szeretni a saját nevét, mert már gyerekkorában cikizni fogják a nevével. Ez tapasztalat.
2013. szept. 22. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!