Az öregek miért ülnek mindig mellém a buszon amikor van még csomó hely? (lent)
Ha megkérdezné azt mondanád, hogy nem szabad? :)
Amúgy szerintem sokat mondó, hogy itt a többség azt veszi normálisnak, hogy az ember egyedül üll és nehogy oda jöjjön más a közelébe.
Az ilyen semleges kérdések meg egyszerűen egy beszélgetés elkezdésére szolgálnak. Ahol ha kedves, barátságos a másik akkor szintén kérdez ezt azt és kellemesen eltöltik az időt.
Ahogy már előttem is mondta egy válaszoló, azért ül le melléd, mert szeretne beszélgetni.
Egyik idősebb ismerősömmel múltkor pont erről beszélgettünk és mondta hogy ő is leült egy srác mellé a buszon, de nem tudott beszélgetést kezdeményezni, mert utólag vette észre, hogy be van dugva a fülébe a hangszóró.
Én a buszon hamar leszállok, nem utazok többet 10 percnél, így ha megkérdezik h szabad-e a hely, nem vágom egyből azt rá, hogy "persze tessék csak", mert nem akarom a következő megállónál felállítani az idős nénit/bácsit, hanem azt mondom neki, hogy "én úgyis leszállok xy-után, tessék belülre ülni!"
EL VAN INTÉZVE :D
Ez most komoly,ledobják a cuccaitokat??
Oké hogy az idôseket tisztelni kell,de azért ôk se engedjenek már meg mindent maguknak..a tiszteletet ki kell érdemelni.
A lehetőségek, amik most eszembe jutnak:
- cuki vagy szerintük;
- jó az illatod;
- emlékezteted őket az unokájukra;
- gondolják, h jó társaság leszel. :D
Életemben EGYSZER buszoztam. Be volt dugva a fülem, szinte üres volt a busz, direkt leghátrább ültem, hogy ne kapjak társaságot, mivel nem vagyok egy nagyon beszélgetős fiú... Erre meg az öreg néni mellém ül, és hiába tettem a másik székre a táskámat, jelezvén, hogy nem akarom, hogy ideüljenek, fogta és letette a földre, majd leült. 3 percre később megkért, hogy cseréljünk helyet, én mondtam neki, hogy sajnálom de nem, mivel én utálok kívül ülni, rosszul vagyok tőle még a tanulmányi kirándulásokon is.... Jött a szokásos maszlag, hogy tiszteljem az öregebbeket, majd én egy egy halvány mosollyal, vissza tettem a fülhallgatót a fülembe... Ekkor jött egy idősebb férfi, aki azt mondta, hogy ennyire nehezemre esik elülni a másikra, én meg megmondtam nekik szemtől szembe, hogy van más ülőhely is, nem kényszerítette senki sem, hogy üljön mellém. Később mikor csörgött a mobilom, és épp beszélni próbáltam, az a nő, meg direkt olyan hangosan beszélt, hogy én nem hallottam már a saját gondolataimat sem. A végén, mikor leszálltam, illetve leakartam szállni, akkor jött az, hogy ultra lassan állt fel, és a sofőrnek kellett mondanom, hogy várjon, mert én leakarok szállni.
(Ha nem lenne ilyen gyenge gyomrom, szívesen átadtam volna neki a helyet, de nem akartam, mivel nálam ez hányással szokott végződni a buszokon, és ha belül ülök, engem megnyugtat. :-) /osztállyal buszozni más, mint más emberekkel, én úgy gondolom/
Azóta az EGY alkalom óta, az ELSŐ buszozásom óta, az az EGY idősebb hölgy miatt, anyukám visz-hoz haza a suliból.
Nyilván ha bunkó az illető, akkor idegesítő. De én örülök, ha leül valaki mellém a buszon (legyen akár idős néni). Most mi történik? Egy jót beszélgetünk? Vagy nem tudom nyomkodni a telefonom?
De mint mondtam, az más, ha valaki olyan stílusban viselkedik, ami tényleg zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!