Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon nagy köcsögség rácsapni...

Nagyon nagy köcsögség rácsapni valakire a telefont?

Figyelt kérdés

Néha hívogatnak ilyen "Lenne 5 perce a kérdéseimre?" emberek, meg olyanok, akik valamilyen újságot vagy mittomén micsodát akarnak reklámozni és ott hívogatnak agyba-főbe mindenkit...és szóval az a baj, hogy csomószor nincs is időm ezekre a szarságokra, de letenni nem akarom csak úgy, mert az olyan bunkóság lenne...egyszer mondtam azt egy nőnek, aki szintén valamit reklámozni akart, valami előadást vagy mit mondott, hogy elmennék-e rá, én meg mondtam, hogy elnézést, de nem érek rá, erre elkezdi: -Miért nem?? és ott elkezdtem habogni, mert tökre meglepődtem és semmi nem jutott eszembe, amivel kimenthetném magam...

Ilyenkor mit csináljak?

15L

2013. szept. 14. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondd neki, hogy 'Te pajtás, semmi közöd hozzá, nem tartozom én neked semmiért sem elszámolással.'.

Nem kell gondolkodnod az égvilágon semmilyen mentségen, semmi köze hozzá.

2013. szept. 14. 18:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi

akkor nem akkora bunkóság, ha csak úgy leteszem?

2013. szept. 14. 18:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

én kétféle utat választok ilyenkor: vagy szépen elmondom, hogy nincs időm, vagy fel sem veszem a telefont.

akkor szoktam szó nélkül lerakni a telefont, ha már sokadszorra kérdez a telefonáló személy személyes dolgot, vagy olyat, amire már kétszer nemleges választ adtam. bunkónak bunkó, de ha rámenős és nem ért a szép szóból akkor úgy gondolom én is megengedhetek magamnak annyit, hogy szó nélkül lerakom a telefont.

2013. szept. 14. 18:04
 4/11 A kérdező kommentje:
értem, köszi a válaszokat :))
2013. szept. 14. 18:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én simán meg szoktam mondani, hogy köszönöm szépen, nem érdekel a dolog, és most amúgy sem alkalmas az időpont. Ilyenkor mindig megkérdezi, hogy hívhat-e máskor, és én szoktam mondani, hogy köszönöm szépen, de nem, mert mindig nagyon elfoglalt vagyok. Ennyi.

Ha ebből sem ért, én leteszem. Kedvesen, de határozottan.

2013. szept. 14. 18:19
 6/11 anonim ***** válasza:

Én most Svájcban vagyok, itt naponta kétszer hivják a vonalas telefont valamilyen ajánlattal. Németül csak hebegek, olaszul minimális alapok, franciául egy szót se.

Azt szoktam csinálni, hogy amelyik nyelvhez kedvem van megkérem váltson át mert igy nem értem. Eddig gond nélkül váltott mind, mindegy melyiket kértem.

Ha megunom a nyelvtanulást akkor meg leteszem az asztalra a kagylót és elmegyek tv-zni, ő meg csak mondja, mondja..:-)

2013. szept. 14. 18:32
 7/11 A kérdező kommentje:
xD Komolyan képesek ott dumálni? :DD
2013. szept. 14. 18:34
 8/11 anonim ***** válasza:
10-15 percet simán dumálnak, jellemzően valami utazást szeretnének hihetetlen olcsón elpasszolni:-)
2013. szept. 14. 18:47
 9/11 A kérdező kommentje:
Ehh :'D
2013. szept. 14. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem bunkóság! Vannak, akik hihetetlenül rámenősek, és nem értenek a szép szóból. Amúgy nem kell elkezdeni magyarázkodni, semmi köze hozzá, miért nem érsz rá! ez is csak arra jó, hogy addig is szóval tartson, hátha sikerül rádtukmálni valamit.

Hozzánk a boltba szoktak bejönni ilyen házaló ügynökök, hogy nézzük meg, milyen szuper dolgok vannak nála nagyon olcsón. Sose veszünk semmit ilyenektől! Legtöbbször már az ajtóba belépéskor szólunk, hogy köszönjük, nem veszünk semmit, annyira ki lehet szórni őket. Van, amelyik elnézést kér, és megy is tovább, de valamelyik csak jön be, és mondja, hogy de csak nézzük meg. Először még udvariasan, köszönjük, nem érdekel, ki se vegye, de csak fújja a magáét, hiába küldjük már el határozottan. Ilyenkor szoktuk azt csinálni, hogy elkezdjük rá kínálni a mi árunkat, már ha bejött, vegyen ezt, vegyen azt, és kezdjük azt, amit ő csinált. Ez általában bejön! :) Legjobb védekezés a támadás! :)

2013. szept. 14. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!