Miért váltogatják az emberek ilyen sűrűn a dolgaikat?
Mert a dolgokat ma már nem hosszútávra gyártják,mivel
1. Két hónap múlva lesz jobb is
2. Hogy többet költs
egyetértek 1,2,-
pl. a KIK-ben miért kezdődött már meg a karácsony? pont ezért. Igy hatnak az emberre, aki befolyásolható, irányitható.
Elhitetik vele, hogy Neked ez+az márpedig kell! Aztán a gyerek is addig nyuz, mig ha utolsó pénzeden is, de megveszed, mert az a trendei az x-nek is megvették....
És a tárgyaktól várják a boldogságot, holott az máshol keresendő.
EGyre elmagányosodnak az emberek, aztán jön a pszichiáter, a nyugtató, az altató,... az alkohol, a betegség...
Hát megér ennyit a dolog?
Miért hisszük el, hogy nem vagyunk szépek, ha nem éppen vörös, vagy pár hét mulva éppen nem szőke a hajunk, mert az a trendi, miért nem jó telefonálni a 10 éves nokia, miért csak a hiper-szuper uj cucc? (ugyan azok hivnak azon is :-)
és sorolhatnánk. Tul sok energiát fektetünk abba, hogy az ilyen szarságokra keressünk, a helyett, hogy az emberi kapcsolatokat ápolnánk. De ezek szerintem már közhelyek(
Fogyasztói társadalom hátrányai.
Én pl. akkor veszek valamiből újat ha vagy nagyon sokba kerülne a javítása és abból már majdnem tudnék egy újat venni vagy már nem érdemes megjavítani annyira elhasználódott.
ma 12:24
Én most őszintén meg mondom pl a telefonom 5 éves imádom nem okos bár attól függ mit nevezünk okos telefonnak,ott volt velem mindenhol még a balesetemkor is,ha valami gond lenne vele inkább meg javítanám van még olyan hely ahol olcsón lehet alkatrészt szerezni.Az okos telefonok meg fosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!