Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért (csak) nekünk kell...

Miért (csak) nekünk kell megtanulnunk kommunikálni a cigányokkal, ez fordítva miért nem igaz?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem vagyok rasszista, távol álljon tőlem.

Most olvasok a romákkal való kommunikációról, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni, mert mennyivel más a világról alkotott képük, mint a miénk. Ez nem baj, tök jó erről olvasni, mert így könnyebben megérthetem a számomra eddig értehtetlen dolgaikat is.

De. Ennek nem kéne fordítva is mködnie? Tehát oké, én elismerem, hogy ők a hozott kulturájuk miatt sok mindenben különböznek a magyaroktól, és ezt tudomásul kell venni a velük való interakció során, de ők miért nem hajlandóak ugyanezt tudomásul venni a mi irányunkban?

2013. aug. 26. 23:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Egyébként nem akarok általánosítani, úgyhogy elnézést azoktól a cigányoktól, akikre ez nem vonatkozik.
2013. aug. 27. 10:38
 22/28 anonim ***** válasza:

19: "Miért beszél a magyarokról többes szám második személyben? Magát nem tartja annak?"

Bizony ez jó kérdés!!! Gyakran találkozom ezzel a hozzáállással. "Cigány vagyok, ilyen/olyan vagyok, értsék meg, hogy mások vagyunk, ilyen a kultúránk" Bűnügyi nyilvántartás? "Mi is magyar állampolgárok vagyunk, miért tesznek különbséget."

"Csak mondom, 50 100 év múlva több cigány lesz az országban"

Nem lesz, mert van egy pont, amikor borul az eltartó-eltartott arány. Nézd meg a természetet, ha sok a rovar, akkor az ezt fogyasztó állatok is elszaporodnak, ha elpusztulnak a rovarok, akkor a madárállomány is kevesebb abban az évben, mert nincs mit enni... Van az a pont, ami után több segélyt (=védelmi pénzt) nem lehet fizetni, és az eltartók rájönnek, hogy olcsóbb falat építeni és fegyveres őrt fizetni. Dél-Afrika lesz Magyarországon őrzött lakóparkokkal, irodaházakkal, azon kívül pedig nyomor, és az ott lakók örülhetnek, ha egy-egy segélyszervezet küld néha pár orvost fegyveres őrökkel biztosítva, mert már állandó orvosi ügyelet sem lesz.

Voltam Dél-Amerikában az egyik országban, a sarki posztos rendőrnél is alapfelszerelés a géppisztoly és golyóálló mellény. Irodákhoz kellett mennem, több helyre nem lehetett csak úgy besétálni előzetes bejelentés nélkül hogy a recepciós csak megkérdezi hová kihez megyek, hanem útlevéllel igazolni magam és a fegyveres őr megmotozott.

Másik lehetőség, hogy a magyarok helyére jönnek a muszlimok, mert Európa nyugati felén már őket sem csípik annyira. Ugyebár szaporodnak ők is, jobban mint a magyarok.. Na akkor lesz cudar világ a cigányainknak, azok nem szaroznak, ha Szögi Lajos nevét behelyettesítjük Mohamed Ibrahimmal, Olaszliszka helyén már egy kráter lenne csak. Múltkor valaki az egyik fórumba betett egy cikket, egy német városban a cigányok kiakasztották a helyi muszlimokat, azok meg nem lacafacáztak a rendőrséggel, hanem kézbe vették a dolgot.

16-18 válaszoló vagyok

2013. aug. 27. 13:47
 23/28 anonim ***** válasza:
há ja környéken én vok a gigggolo, kocsik meg a csajok nekem ez valo szevasztok deshowk rikárdó votam miénkl it a hatalom miénk az orság csak másodikk lehetek a családunk után
2013. aug. 27. 13:48
 24/28 anonim ***** válasza:
23-mas te rongyrázó cigány karóba a helyed!
2013. aug. 27. 14:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Igen, az tényleg érdekes felállás lesz, ha a muszlimok meg a cigányok maradnak. A cigány vissza fogja utasítani a Sáriát, a 13 éves kisminkelt cigányp.csa sem fogja felvenni a hidzsábot. Na, Mohamedék majd akkor pörkölnek oda. A cigók meg majd visszasírják a "rászistá fehíreket".
2013. aug. 28. 09:31
 26/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez egy nagyon érdekes kérdés, szerintem is az elfogadásnak oda-vissza kellene működnie. A miértre én sem tudom a választ, talán így akarják nyalni a valagukat a politikusok.
2013. aug. 28. 09:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Várjunk csak,ha annyira különbözik az alap kultúrájuk,az életszemléletük,miért van az,hogy nem egy cigány képes elmenni dolgozni,akkor is,ha nehezebb neki,mert mondjuk csak 8 általánosa van,képes beilleszkedni,és nem a bűnözésből él meg? Pedig ők is cigányok.Itt kezdődik a probléma,hogy van egy nagy réteg,amelyik egyfolytában sír,hogy ő kisebbség,ki van szorítva,nem hagyják dolgozni,mindenki rasszista Magyarországon(érdekes,Kanadában is,Franciaországban is nyilván,csak mert el merték hajtani őket,mert ott is csak loptak,csaltak)szóval mindenki csak őket bántja jogtalanul.Én olyan emberekkel nem akarok kommunikálni,akik kirabolják csoportosan a 6-os villamost,kötekednek bárkivel ok nélkül(a "magyar paraszt" és "kutya" szavakat miért nem nevezi senki rasszista kijelentésnek?)reggel 6-kor munkába menet kirabolnak,és mire normális hangnemben megkérem,legalább egy ötszázast hagyjon,mert nekem is kell valami,erre az a válasz,hogy "Nem,szétverem a pofád")nem akarom megérteni a kultúrájukat,az életszemléletüket.Unom már.És sokan mások is nagyon unják már.Az értelmes,beilleszkedni akaró,és tudó romák is.Én a kisebbséget szívesen meghallgatom,megértem.Azt a cigány kisebbséget,akik valóban kisebbségben vannak Magyarországon....
2013. aug. 28. 20:36
 28/28 gabrielwright ***** válasza:

Első körben: így visszaolvasva elég támadónak tűnik a válaszom, ezért elnézést kérek.

Két dolgot hoznék fel:

- mint az ország állampolgára, joggal várhatjuk, hogy nyugodtan, biztonságban, mindenféle aktív vagy passzív fenyegetettség nélkül élhessük az életünket. Ha az adónkból mi (és senki más) tartjuk el a rendőrséget, akkor nincs más (nem is kell) akit felelőssé tehetünk ezek hiányáért. Ha nem működik rendesen (rohadtul nem), akkor pl ott vannak a politikusok, akiket szerencsére szintén mi tartunk el, ezáltal minden további nélkül felelősségre vonhatóak amiatt mert a rendőrség nem képes ezt a helyzetet megfelelően kezelni és én (te, ő, mi, ti, ők) fenyegetve vagyunk az otthonunkban cigányok, fehérek (vadméhek, árvíz, veszett görények, bármi) által.

- rossz példa, de nyilvánvaló, hogy nem megyek el egy intézetbe értelmi fogyatékosok közé kiröhögni őket, hogy de bénák, hogy még a cipőjüket sem tudják bekötni, meg etetni kell őket, ja meg élősködnek a társadalmon. Sokuk élete végéig segítségre szorul.

Ehelyett megértette mindenki, hogy sajnos ezeknek az embereknek ellátásra van szükségük, a helyzetük javítása, szinten tartása, esetleg a társadalomba történő beillesztésük (komoly) pénzébe kerül az államnak. Ez a társadalom érdeke.

Kiváló példa rikárdó, a 23-as hozzászóló. Így ránézésre együgyű, torz értékrendszerrel bíró emberből bárki kinézi azt, hogy magától, segítség nélkül képes lesz felfogni azokat amiket a többségi társadalom számon kér rajta, azon változtatni? Ha valakit ilyenné neveltek, az felelős azért hogy ostoba, ha már a szülei is hasonló értékrend szerint nőttek fel? Elvárható a változás belülről?

Kedves kérdező, mit gondolsz, ki tudja a változást elősegíteni? Te, aki a romákkal való kommunikáció sajátosságairól olvasol, vagy rikárdó, aki a környék legnagyobb császára?

16-18-as válaszolónak: itt születtél, magyarul beszélsz, magyarnak tartod magad akkor magyar vagy. :) A muszlimoktól e pillanatban nem tartanék annyira, az általad leírt állapotokat ragyogóan el tudjuk érni minden segítség nélkül itthon pár év alatt. Nem kéne.

Számomra nem lényeges a faji összetétele az országnak, a minőség, az nem mindegy. Bár ezekért a kijelentéseimért az "igazi" magyarok szerintem minimum felakasztanának.

2013. aug. 29. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!