Magyarok, végig halgattok?
Hogy lásd, nem csak embereket általánosítanak:
van egy yorkshire terrierem (kis 2 kilós zsebkutya). a 90%-uk idegroncs, ugatnak, pörögnek forognak, egyáltalán nem tudnak viselkedni, de az én kutyám tök normális, mégse engedik a többi kutyát a közelébe, mert azt hiszik hogy elkezd hisztériázni. Érted a lényeget, általánosítanak, és előre eldöntik magukban, hogy az én kutyám is olyan, mint amilyennek megismerték ennek a fajtának a 90%-át, és erről se én, se a kutyám nem tehet, lehet szegény akármilyen jól nevelt és okos, ezt csak az fogja megtudni, akiben nincs előítélet, és megismerkedik vele, játszik vele, szóval barátságosan közelít.
Na mindegy, ez csak egy kis kitérő volt, hogy értsd, sajnos az emberek mindig általánosítanak, bármiről legyen szó. Bemész mondjuk a Tesco-ba, vannak ezek a Tesco gazdaságos kaják, és már előre azt hiszed, hogy azok sz@rok, mert annyiszor hallod a TV-ben meg ismerősöktől. Szóval meg se kóstolod, pedig lehet hogy van köztük finom is.
Ha úgy nézed, az előítéletek azért születtek, hogy megkíméljék az embereket a csalódásoktól, mert ha sok ember mondja valamire, hogy jó vagy rossz, akkor meg lehet előzni, hogy te is belebukj ugyanabba. Én emberekkel nem szoktam általánosítani, mert minden ember más, mindenki egyedi, nem egy Tesco sorban legyártott narancslé, hogy előre tudd, h az milyen lesz. Addig nem ítélhetsz meg egy embert, ameddig meg nem ismerted.
Ez hülyeség. Én félcigány létemre csak előnyös megkülönböztetéssel találkoztam, és a legtöbb ember akit megismerek már azért kezd el tisztelni, mert cigány létemre művelt, értelmes és tisztességes vagyok. A helyi skinhead bandával sem volt soha gondom, egyszer még tisztelegtek is nekem :D.
A munkahelyeken meg ne csodálkozz, ha hátrányosan megkülönböztetnek. Mivel az eddigi roma dolgozói valószínűleg loptak bentről és alig dolgoztak, ezért nem vesz fel szívesen roma munkást, mert 99% az esély, hogy ilyen lesz.
Az utcán sose néznek meg a magyarok, de arra jópár alkalommal volt példa, hogy egy többtagú cigánybanda leállt velem kötöszködni, mert ápoltan voltam felöltözve, meg az órámat is akarták már levenni rólam. Amikor a cigány haverjaimmal veszekszek, szinte minden második szavuk a "büdösgádzsó", de magyarok még sosem cigányoztak le, és ha mégis, bocsánatot kértek.
Próbálj pozitívan állni a dolgokhoz, viselkedj úgy, hogy ne lássák rajtad hogy cigány vagy, hiszen a legtöbb ember jobban hisz a belsőnek, mint a külsőnek, legalábbis én így tapasztalom.
Nos, én személy szerint előítéletes vagyok a cigányokkal szemben, de ez nem véletlenül van. Eddig egyetlen egy pozitív tapasztalatom nem volt velük, csak negatív. Bántottak már, löködtek, kötöttek belém, beszólogattak, szóval sok volt.
Emiatt már ha az utcán több cigányt meglátok együtt sétálni, akkor átmegyek a túloldalra, ha tehetem, mert inkább nem kockáztatok.
Ettől függetlenül nem kívánom a halálukat vagy hasonló és elismerném, ha találkoznék egy értelmessel, de ez még sosem történt meg.
19/L
Biztos sz..rul esne.
Én alapjáraton tartok tőlük,feszélyesznek,de csak attól a kalibertől,aki fiatalabb,gyúrós,nagyszájú. stb. Inkább átmegyek a túloldalra olyankor. Csak azért van amúgy,mert már raboltak ki.
De!!!! Tudom,hogy vannak normálisok is,akik dolgoznak,van,hogy többet,mint a nem cigányok.
Az a baj, hogy engem is többször bántottak cigányok így ha tehetem távol tartom magam tőlük. EZért vagyok bizalmatlan minden cigánnyal.
20.án a szomszéd városba voltam akkor is belém kötött egy cigány ember úgy zavarták már el...
18l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!