Hogyan kell buszozni?
Szeptembertől busszal jövök haza a gimiből. Mit kell csinálnom? Felszállok és jegyet veszek, megkérdezi, hogy meddig megyek? Ha bérlettel megyek csak megmutatom és kész? Tényleg nem tudom, de nézzétek el mert még egyszer sem buszoztam. :)
14/L
Helyijárati busszal? Hol?
Ha van bérleted akkor felszállsz, megmutatod és mész tovább.
Jeggyel szerintem ne járj, az drága, egyébként valóban a sofőrnél lehet venni, vagy elővételben.
Ha van bérleted felszálláskor megmutatod a buszvezetőnek.
Ha buszjegyed van akkor felszálláskor kilyukasztod.
Aztán leülsz vagy állsz. Ha a jön a megálló, ahol le akarsz szállni megnyomsz egy gombot az ajtó mellett, így kifog majd nyílni az ajtó.
Igazából ennyi.
De hogyhogy nem utaztál busszal?:)
ha kettesülésbe ülsz, mindig a belső oldalra ülj, az ablakhoz, hogy le tudjanak KÉRDEZÉS NÉLKÜL ülni melléd
az öregeket engedd le ülni, de 90%uk úgyis kiprovokálja, nem túl kellemes hangnemben (általában a mai fiatalok szemtelen és züllött életmódjáról tartanak kiselőadást)
segíts, ha egy babakocsit akarnak a hátsó ajtón felhozni, mondjuk lány vagy, csak akad majd valami férfi is aki előbb lép
és még írhatnék sokat de a buszozásnak külön illemkódexe van :D
majd megtanulod
Igen, még nem buszoztam, de már hallottam róla....:)
Kicsit a tömegtől félek. Nem szeretem a boltokat sem meg úgy általában az olyan helyeket, ahol sok az ember, főleg az idegen, de majd megszokom.
#4es vagyok
dombóvári vagy? én is tolna megyei vagyok :D
nem is tudtam, hogy van ott gimi
na aggódj, a Gemenc Volán egész jó társaság :D
Akkor jó. :) Most már azt is tudom mit kell csinálni. Az emberektől egy kicsit még tartok, de menni fog.
A gimiről nem csoda, hogy nem tudtál. Nincs nagy híre meg szinte csak Dombóváriak tanulnak itt. Innen is ritkán mennek el. Dombóváron van ipari, szakközép meg gimi is szóval nincs is sok értelme elmenni máshová. Csak, ha valaki kevésnek érzi az itt nyújtottakat.
8.
Igazad van. Egyszerűbb és kézenfekvőbb is. Én is megkérdezhettem volna. Egyszer már meg is tettem, de azt hitték viccelek, nem hitték el, hogy tényleg nem tudom. Akkor nem is kaptam választ. Rákérdezhettem volna újból és újból is, valószínűleg már válaszoltak is volna, de gondoltam itt is megkérdezhetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!