Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak az én számomra felháborít...

Csak az én számomra felháborító, hogy néhány "nö" mennyire elhanyagolja magát?

Figyelt kérdés

Nagyon sok hölgyeményen látom azt, hogy amikor kialakul egy stabil, biztonságos párkapcsolata, egyszerüen lepusztul, teljesen elhanyagolja magát..

Elkezdtem hát utána olvasni a témának, megkérdezni régóta párkapcsolatban élö személyeket.

Ha van egy barátom/férjem akit szeretek, akkor az van a szemem elött 3-4 év után is, hogy büszkén léphessen ki velem az utcára, hogy formában legyek!

Nem ez lenne a normális? Egy nö maradjon mindig nö!!

Ismerösökkel is elkezdtem beszélgetni erröl a témáról, de ök mind belekötöttek, pl "ha rádjön a cifra fosás, hogyan maradsz nöies?"

Nekem ezzel semmi problémám, mi nök is emberek vagyunk, pisilünk, kakilunk, fingunk, esetleg betegek leszünk amikoris ez elkerülhetetlen, a baj nem ezzel van, teljesen természetes dolog.

Azt sem tartom elhanyagolásnak ha x ideje együtt vagyok a párommal, és nem 20 kiló vakolat van rajtam nap mint nap a jelenlétében, vagy esetleg melegitöben fekszem egész nap, vagy felszedek 2-3-4 kilót.

A probléma azzal van amikor azt gondolják hú együtt vagyunk 5 éve, minek mossak 2-3 naponta hajat, úgyis csak az Ödön látja, zsíros hajjal is mellettem marad / minek tornázzak heti 2x 20 percet, Ödön kövéren is szeretni fog / minek borotváljam le a lábamat, elég ha már rasztásodik / 5 éve együtt vagyunk, lazán ide fingok az ágyba miközben mellettem fekszik, ahelyett hogy megtiszteljem annyival hogy legalább kifelé fordítom a seggem / lepattogzott a körömlakk a körmömröl, de nem érdekel, itthon vagyok gondolkodással.

Persze tudom hogy a külsö nem minden, a belsö értékek a fontosak bla bla, de én konkrétan erre a témára szeretnék kitérni.

Ha belegondolunk ezek mind mind 5-10 perces dolgok, mégis annyit számítanak.

Ti hogy látjátok ezt a dolgot?

Nektek mi a véleményetek erröl

2013. aug. 17. 17:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

En mindig igyekeztem odafigyelni a megjelenesemre,gyerek elott es utan is.A szules utan 1-2 hetig en is elhagytam magam,aztan egyszeruen nem tetszett aki a tukorbol visszanezett,az nem en voltam,es azonnal valtoztattam.Persze nem azt mondom,hogy mindig tokeletes a lakk a kormeimen,mert en is fo allasban dolgozok,gyereket nevelek,haztartast vezetek,mellette heti nehany oraban mellekallasom is van,de attol fuggetlenul,hogy milyen tevekenyseget vegzek,figyelek a megjelenesemre.

Egy kis smink nem vesz el 5 percnel tobbet,a hajamat ugy vagatom,hogy szinte "magatol" ugy alljon,ahogy szeretnem,csinosan feloltozni pedig ugyan annyi idobe telik mint slamposan.

Persze mas kerdes ha ez anyagi akadalyokba utkozik,de az ido hinyara azert nem fognam.Babazas kozben is lehet tornazni,meg plusz idot sem igenyel,en pl amikor hasfajos volt a fiam egyszeru ringatas helyett mely guggolasokat csinaltam terpeszallasban mikozben ringattam,ami nagyon szepen formalja a combokat es a feneket.

Persze mindenkinel mas a fontossagi sorrend,de en inkabb 5 percel korabban kelek,mintsem hogy madarilyesztonek erezzem magam nap kozben.Ha meg vagyok elegedve a kulsommel,akkor jo a kozerzetem,ergo kiegyensulyozottabb,boldogabb vagyok,igy a mindennapos teendok is gordulekenyebben mennek.

2013. aug. 18. 00:23
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

21: "Egy kis smink nem vesz el 5 percnel tobbet,a hajamat ugy vagatom,hogy szinte "magatol" ugy alljon,ahogy szeretnem,csinosan feloltozni pedig ugyan annyi idobe telik mint slamposan. "

Most a slampos nőket fogom egy kicsit védeni. :-)))

Igazad van, 5 perc smink, normálisan összeválogatott egyszerű ruhák - és jól néz ki a nő. Ez tényleg így van.

Mint ahogy 1 óra alatt gyorsan fel lehet szeletelni a kajához a hozzávalókat, amíg fő addig gyorsan végig lehet szaladni a lakáson és egy 1 óra múlva finom ételt lehet tálalni a tiszta otthonban...

Nekem gyerek nélkül kezdő háziasszony koromban 2-3 óra kellett, hogy zokogva összeomoljak és az asztalon legyen a rágós hús a sótlan körettel, a konyhában emeletekben álljon az odaégett serpenyő-jenga (természetesen leborult, hogy jusson olaj a konyhakőre is), a nappaliban a porszívó mellett a feldőlt felmosó és a lakás úgy nézett ki, mint New Orleans a Katrina hurrikán után. És kifogásom sincs, hogy "mer' a gyerek...", mert akkor még nem volt. A vasalás az volt, hogy sírva borultam ki, mert hiába tologattam a vasalót a ruhán, csak rondább lett.

Egy átlag nőnek/anyának a következőkhöz kell értenie legalább átlagos színvonalon:

- szépségápolás, megfelelő hajviselet, mi áll jól, hogyan készítsünk megfelelő sminket, mozgás, torna - hogyan tartsa meg az alakját

- Ruházkodás, mi áll jól, milyen ruhadarab kerülendő, mit mivel párosítsunk

- háztartásvezetés, hogyan tartsuk rendben a lakást gyorsan, hatékonyan, mosás-vasalás, függönytisztítás, stb..

-Lakberendezés, olcsón barátságos otthont tudjon varázsolni, természetesen színben és formában összhangban legyen minden

- főzés, hogyan készítsünk gyors, egészséges tápláló ételeket a családnak

- egészségügyi ismeretek, legyen tisztában a szervezete működésével, a ciklusával, fogamzásgátlással, anyaként tudja, hogy a gyereket mikor kell orvoshoz vinni, mikor nem, nehogy pocsékoljuk az orvos idejét (ezt nem szokták szeretni, sokszor kapnak anyukák letolást hogy miért ment fölöslegesen, de azért is, hogy anyuka, ezzel miért most jön, miért nem 3 napja????)

-legyen jó pszichológus, mit mondjon és mit ne a férjének, gyermekeinek

-legyen kreatív aki két vécépapírgurigából és némi alufóliából csillagvizsgálót épít, megfelelő mértékben foglalkozzon a gyerekkel, de ne terhelje le túlságosan, legalább alsó tagozatban tudjon úgy foglalkozni a gyerekkel, hogy segítse akár a teljes hasonulást kell elmagyarázni akár a hegyesszög-tompaszög közötti különbséget

-pénzügyi-gazdasági ismeretek, a család pénzügyeit lássa át, tudjon felelős döntést hozni, ésszerűen vásárolni, spórolni, hosszabb távon előre tekinteni

-értsen apróbb szereléshez, ne rinyáljon ha egy villanykörtét ki kell cserélni vagy a vécé eldugult

-szexuálisan művelt de ne olyan aki több f..szt fogott mint kilincset, tudja mi az ami neki örömöt okoz, és azt is, ami a férfit a csúcsra juttatja....

Biztos van még ami kimaradt, de nagy vonalakban ezek...

Van akikben néhány dolog ösztönösen ott van, ami nincs az tanulható, de én olyan nőt még nem láttam, aki MINDENNEK megfelelő mértékben eleget tett.

Én sokat tanultam, de még mindig nem vagyok profi háziasszony, és lehet, hogy a játszótéren sokkal csinosabb vagyok Julika lepukkant anyukájánál, de elképzelhető, hogy ő sokkal jobban foglalkozik a gyerekeivel, finomabbakat esznek és a lakásában makulátlan rend van. Vagy a férjének tud olyat csinálni az ágyban, amit én nem, és a pacák ezért van vele, nem egy jó csajjal...

2013. aug. 18. 16:42
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

És most jön a "miért nem néz tükörbe, nem látja hogy milyen szörnyű????" :-)

Mert akiben ez nincs meg ösztönösen (pl. van barátnőm, akinek olyan a lakása, hogy bármelyik pillanatban mehetne egy magazin fotózni, pedig nem tanulta, csak jó ízlése van), annak tanulnia kell.

A tükrben sokszor mást látunk (pl. én is csak fotón vettem észre hogy hogy kigömbölyödtem, én a tükörben soványabbnak láttam magam, de fordítva is szokott előfordulni, van aki már csontsovány, de ő daginak látja magát)

Sminkelni azért tudok pár perc alatt, mert elmentem egy sminkes csajhoz, aki pénzért megtanított és begyakoroltatott egy sminket hétköznapra, amit alkalmakra erősebben tehetek fel.

Ami még nekem hibám az az, hogy nincs ízlésem. Sajnos nem tudtam soha, mi áll jól és mit mivel kell összepárosítani. Anyukámnak pedig én akkor is szép vagyok és soha nem kritizálna, ha úgy festeném ki magam mint a Joker a Batmanból és lila susogós melegítőhöz zöld tűsarkút vennék kockás pamutzoknival. Nekem az a szerencsém, hogy van olyan barátnőm, aki őszinte. Amikor egyszer találkoztunk úgy fogadott, hogy: B+ te hogy nézel ki???? Ezt a ruhát ne vedd fel még egyszer, mert szörnyen áll. De amúgy dicsérni is szokott.

Sajnos korábban voltak mellényúlásaim, a fotókról kiderült, hogy amire azt hittem tök jól áll az borzasztó. Sokszor barátnőkkel megyek vásárolni, akikről tudom, hogy az igazat mondják, a végeredményben eddig sosem csalódtam. Így most olyan ruhatáram van, amiből fel tudok úgy öltözni, hogy nagyon nem nyúlok mellé, így nem vagyok lepukkant trampli anyuka. De ezeknek a nőknek lehet, hogy senki nem vágta egyenesen a képébe, hogy borzalmasan néznek ki, nem kaptak olyan visszajelzést, hogy változtatniuk kellene, nem tanulták meg, hogy hogyan kell sminkelni, öltözködni. Vagy nem vették az adást, láttam már itt a szépség rovatban olyan kérdést, hogy szerintetek jó-e ez a cipő, mindenki írta hogy ocsmány, a kérdező meg megsértődött, hogy neki akkor is tetszik és meg fogja venni.

Szóval a trampli lepukkant nő lehet, hogy egy más területen ezerszer tapasztaltabb és jobb nálunk, csak a kinézet jobban a „kirakatban” van, mint az, hogy finomat főz a családnak. Nekik a külső a hibájuk, nekünk más…

2013. aug. 18. 16:42
 24/25 anonim ***** válasza:

#13-as, ez engem is megmosolyogtatott, főleg az utolsó rész :).

Az ellenpéldától eltekintve azonban van a LifeT!lt-en néhány velős sor erről:

" Az emberek gyengék, mert egy idő után beleszarnak az életbe. Már megvan a csaj már megvan a csávó, és akkor már lehet úgy kinézni mint egy rakás szar. Csajoknál ez duplán sőt triplán igaz. Úgy érzik elhanyagolhatják magukat. Hát tévedés kedveseim, ezek ágyazzák meg a fasza kis megcsalásokat meg szakításokat nem mellesleg a szexuális élet csökkenését. Be lehet tolni azt a tiramisut, de utána nem kell sírni 36 évesen kutyák között hogy hol rontottam el... " - Ez részben azért van, mert az emberek naivak, részben meg azért, mert alapvetően nincs kialakulva bennük az a tartás, amely a slampos személyt elválasztja az igényes külsejűtől.

A naivitást a tapasztalat könnyen rendbe hozza, azzal, hogy valaki ráébred arra, hogy a külsejének az elhanyagolása miatt itt-ott megváltoznak a dolgok.

A tartás már olyasmi, aminek belülről kell jönnie.

2013. aug. 19. 16:49
 25/25 anonim ***** válasza:

halali jo dumaitok vannak lanyok, nagyon elveztem;-)))Amig fiatalok voltunk a ferjem is es en meg inkabb szerettunk csinosan divatosan jarni. aztan 13 eve megvettuk almaink tetejet egy 13 holdas kis farmot (nem otthon elunk) ahol verge lehet tartani kis bocitol a csirkeig, kutyak, cicak stb, tomegeig mindent. mivel ez a fajta eletforma nem arra epul hogy allandoan belott hajjal es sminkelve jarkaljunk szepen elfogadjuk hogy itthon a "munkasruhakban" jarkalunknekem is van egy csomo oreg szoknay polo stb a ferjemnek overallok , melosnadragok stb. de fel tudunk barmikor jol oltozni ha szukseges es megyunk valahova. a ferjem nagyon szerette regen a valoban szep es draga ingeket. multkoriban megemlitettem neki hogy je, de regen vettel mar olyan szep inget attol a bizonyos cegtol...

Ramnezett es elnevette magat: hat a bika meg sose reklamalt hogy nem D. tipusu ingben vagy az Armaniban tettem el a szenat reggel. azt hiszem igy van ez mas teruleteken is az eletben;-))))

2016. márc. 13. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!