Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez kamu lehet? 27 évesen...

Ez kamu lehet? 27 évesen szülői beleegyezés kell egy tanfolyamhoz.

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok. Felhívtak egy informatikai tanfolyam miatt, mondván érdeklődést mérnek fel, ki szeretne szívesen részt venni rajta, és rám gondoltak. Igen ám, de nagyon erőltetik, hogy vigyem magammal a szüleimet is, mert ha anyagilag nem is támogatnak már, de erkölcsileg mégis úgy kell, hogy a család együtt döntsön arról, hogy járjak-e én erre a tanfolyamra. Ezt annyira erőltetik, hogy a személyes megbeszélésen sem vehetek részt, ha nem viszem magammal a szüleimet, az ő ráérésüket is egyeztette a hölgy a telefonban, illetve minden beszélgetés végén a hölgy zavaróan elkéri a telefont, miután velem beszélt, hogy a szüleimmel is beszélni akar, és szépen végigmondja, hogy mi mit beszéltünk, és engednék-e, beleegyeznek-e. Mintha kisgyerek lennék. A szülő tudjon róla, illetve a jóváhagyása kell.

Anyukám már elmagyarázta, hogy én egyedül döntök, felnőtt ember a lánya, de nem tágítanak, szerintük szülői jelenlét és jóváhagyás kell. Odáig jutott a dolog, hogy a megbeszéléshez lakcímre akarnak kijönni, hogy "ne kelljen befáradnunk az általuk megnevezett iskolába".

Itt viszont már gyanús a dolog, még minden tanfolyamhoz, okj-hez be kellett fáradni az iskolába, kivéve, ha e-learning, de ez nem az, illetve még akkor sem jöttek ki lakcímre sehonnan. Nem tágítanak, mindenképp ki akarnak jönni.

Valószínűleg telefonkönyvből nézték ki a számot, mert vezetékesen hívtak, így az utca-házszám is ott van sajnos. Nem tudom, mi lesz, ha nemet mondunk (illetve anyukám, mert az én szavam nem számít).

Majd anyukám elmondja nekik, hogy a lánya nem szeretne erre a tanfolyamra járni (és ott állok mellette, mintha ötéves lennék).

Szerintetek ez mi akar lenni? Miért erőltetik ezt a szülői vonalat? Miért akarnak lakcímre jönni, amikor mindannyian itthon vagyunk? Nem látom át, zavaros.

2013. aug. 14. 01:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez szerintem valami szcientológus vagy más szektás nyomulás lehet.
2013. aug. 14. 07:52
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

2 pillanat alatt elküldeném őket, és kinyomnám a telefont. Ha tovább is hivogatnak, akkor megfenyegetném őket, hogy feljelentést teszek zaklatás miatt.

Egy nagy kamu az egész. 27 évesen szülői beleegyezés? És ha esetleg már te is szülő lennél?

2013. aug. 14. 08:14
 13/19 anonim ***** válasza:
84%

Tapasztaltam már ilyet, ráadásul évekkel ezelőtt.

F2 iskolának hívták. Az üzletkötő házhoz jött, előzetes megbeszéléskor ragaszkodott hozzá, hogy jelen legyen az egész család.

Baromi drága tanfolyamot ajánlott, úgy beállítva, mintha örülnöm kéne, hogy csak ennyibe kerül. Ezért a pénzért viszont ECDL viszgára nem készített fel, arra külön kellett volna fizetni, plusz vizsgadíj.

Mint kiderült, a családnak azért kellett jelen lenni, mert mindenkire rá akart sózni egy tanfolyamot.

2013. aug. 14. 08:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem is értem miért a kérdés... szerinted ha nem lenne simlis a dolog így járna el egy iskola?

Világon nincs olyan, hogy felnőtt embernek a tanuláshoz szülői beleegyezés kelljen. Téged sem értelek, hogyan adhattad át a kagylót anyukádnak, hogy nem villant át máris az agyadon, hogy basszus, ezek átvernek engem... utána meg hagyod hogy rád telepedjenek.

A családra azért van szükség, hogy amikor fogadjátok az otthonodban őket egyidejűleg minél több emberhez eljuthasson az okosság és minél több embertől pénzt zsebelhessen be. Olyan ez mint a termékeste, csak itt te verbuválod össze a vásárlókört, miközben madzagon irányítanak.

2013. aug. 14. 08:21
 15/19 Salx Narval ***** válasza:
57%
Ja, vagy mond neki, hogy te is szeretnél beszélni az ő szüleivel, mielőtt komolyan vennéd a témát.:D Elhajtani őket a francba, ez nem is kérdés.
2013. aug. 14. 09:43
 16/19 anonim ***** válasza:
67%
Miért nem irtad már ki ide az intézmény és a tanfolyam nevét, cimét, telefonszámát?
2013. aug. 14. 10:23
 17/19 A kérdező kommentje:

Mert nem voltam gép előtt. Köszönöm a válaszokat.

Ahogy átgondolom,egyre mérgesebb leszek. Egy csomó mindent kérdezgetett telefonon,milyen szakirányos voltam az egyetemen,miért pont az,szeretem-e,még miket tanultam,mennyi ideig,milyen állásom van/volt,azt szeretem-e,stb.

A miskolci Kandó Kálmán (Informatikai) Szakközépiskola nevében jelentkezett be,de pl. nem tudta,mi az az europass bizonyítvány,én magyaráztam el neki. egy okj-s képzőhelyen szerintem még a portásnak is kéne tudni,mi az,csak max. a kazánfűtőnek nézhető el,hogy nem tudja.

2013. aug. 14. 15:42
 18/19 anonim ***** válasza:
67%

15: "Ja, vagy mond neki, hogy te is szeretnél beszélni az ő szüleivel, mielőtt komolyan vennéd a témát.:"

Ez jó!!!! :-DDDDDD

2013. aug. 14. 16:07
 19/19 A kérdező kommentje:
Elküldtem őket a csudába (tőlem is elfogadták,érdekes). De azért erőteljesebben kellett beszélni,mert jött volna az alkudozás. Egy lendületre kiszakadt belőlem minden. Már sose tudjuk meg,mi lett volna.
2013. aug. 15. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!