Miért nem tartósak a netes ismerkedéseim?
Nem találkoztál még velem.. :)
Habár itt nem szoktam ismerkedni, inkább egy másik oldalon de az is adja magát..
Ilyen az internet...
Mondjuk nekem van olyan netes ismerősöm, akivel évek óta napi/heti/havi szinten tartjuk a kapcsolatot és teljesen jól eldumálgatunk pedig még nem is találkoztunk soha (lehet hogy ezért?! :)
Nagyon sokan - kimondva vagy kimondatlanul - nem tekintik komolynak azokat az ismerettségeket, amik interneten kezdődnek. Sokan eleve úgy állnak hozzá, hogy "ő csak egy netes ismerős". Ráadásul az itteni emberekről amúgy sincs túl jó tapasztalatom.
Egyébként meg az én véleményem a dologról az, hogy egy ismerkedésben nem az a mérvadó, hogy az első mondatváltás hol történik.
Én úgy tapasztaltam, hogy a netes ismeretségek hasonlók az életbeliekhez, ugyanaz a dinamikájuk.
Eleinte persze, jól elbeszélget a két fél, ha vannak közös témák, de egy idő után eltűnik "az újdonság varázsa". Szóval később, ha nem is vesznek össze valamin, akkor is egyre kevesebb téma van, mert már nem olyan izgalmas; így egyre ritkábbak és rövidebbek a levelek, majd egyszercsak elmaradnak valamelyik fél részéről.
A "valós életben" is így szokott lenni: eleinte (az ismerkedési szakaszban) intenzívebb egy-egy kapcsolat, aztán elkezd lassulni, majd kihűl. A tartam változó, néhány hónaptól több évig is terjedhet; a tartósan intenzív kapcsolat/barátság elég ritka. Az emberek ugyanis alapvetően elég állhatatlanok, ill. általában az új, az ismeretlen vonzza őket.
Szerintem egy-egy levelezésnél te is érezheted/láthatod a "jeleket/tüneteket", tehát annyira nem ér váratlanul. De azt megteheted, hogy ha valaki már a szokásosnál régebben nem írt vissza, akkor rákérdezel, hogy mi a helyzet. (Ha emailben privátoztok, akkor előfordulhat esetleg, hogy egy-egy levél "eltűnik", azaz nem kapja meg a címzett; erre nyugodtan rákérdezhetsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!