Miért nem tud vagy miért nem akar a félelem ellen küzdeni, ami uralja? Nem tud vagy nem akar? Tartós félelem uralta életből van egyáltalán kiút az öngyilkosságon kívül? Mert nekem egy ideje már úgy tűnik, hogy nincs. Lehet hogy valakinek az a sorsa hogy szenvedjen? És ha igen, akkor nem az öngyilkosság a legjobb ellenszere?
Amúgy túl általánosan írsz...konkrétumok nélkül lehetetlen bölcset válaszolni.
2013. aug. 11. 00:36
2/8 anonim válasza:
A félelem a hit hiánya. Pl. félsz a hurrikántól, mert nem hiszed, hogy túlélheted. Nem menekülni kell a félelem elől, hanem szembenézni vele. Én rettegek a magasságtól ezért fokozatosan szoktatom magam hozzá már régóta. Most már gond nélkül felmegyek magas helyekre mert elhiszem hogy biztonságos. Csak egy kis hitet kell találni magadban (Istenben, a szerencsében, a biztonságban vagy bármiben ami segít).
2013. aug. 11. 00:42
3/8 A kérdező kommentje:
Egy-két lehetséges konkrétum: önbizalomhiány (félelem a nevetségessé, szánalmassá, undorítóvá válástól, a megalázottságtól külsőleg, belsőleg ill. attól hogy már az); sok hosszantartó mélypont kisebb csalódásoktól, hibáktól is; érdeklődés elvesztése lassan minden iránt; szeretet kimutatásának és érzésének hiánya; önmaga hibáztatása mindenért, de legalábbis a legtöbb dolog miatt; társasági életre való alkalmatlanság, mások iránti érdeklődés hiánya is; állandó félelem mindenféle kudarctól.
2013. aug. 11. 00:55
4/8 anonim válasza:
Jól mondja az utolsó. A félelemmel mindig szembe kell nézni.
Én betegesen féltem sok mindentől. Az egyik félelmem az volt, hogy egyszer valaki megfog támadni, és megfog ölni, vagyis erőszak által halok meg. Ez a félelem olyan szinten felemésztett hogy kórházba is kerültem vele. Az orvos bemutatott egy férfinak aki megkért menjek el egy edzésére és nézem meg mit oktat másoknak. Elmentem, és azóta is rendszeresen járok hozzá. Ma már nem félek mert az önvédelmi sport megtanított arra hogy ne féljek attól hogy nem fogom tudni magam megvédeni. Ma már biztos vagyok benne hogy bárhol, bármikor megvédem magam.
A másik félelmem a patkányok.. Azoktól rettegtem. Ma Penelopé a csuklyás patkányom a kis házi állatom. Nem is gondoltam volna hogy ilyen okos, és kis játékos állat..
A félelmeinket le kell győzni, és miden félelmet le lehet. Csak akarni kell.
2013. aug. 11. 00:55
5/8 anonim válasza:
Igen a félelemmel szembe kell nézni, de ezt hiába mondod egy olyan gondolkodású embernek, aki gyökerestül arra építette az elméjét kisgyerek kora óta, hogy féljen vagy épp megrázta valami. Én is szenvedtem régen, de önmagamtól ráébredtem a dolgokra és kilehet törni a rosszból. De nem mindenki rendelkezik ilyen gondolkodással, ésszel, hogy ki tudjon törni sajnos.
2013. aug. 11. 00:59
6/8 anonim válasza:
Önbizalmat, megbecsülést, talpraesettséget, humort, vidámságot mind meg lehet tanulni, meg lehet szerezni.. kezdésnek a savanyú pesszimista felfogásodat kéne elfelejteni..
Lásd meg az élet apró szépségét, a jót.. Láss az emberekben és hamar észreveszed hogy rengeteg magányos ember van akik szintén önbizalom hiányban szenvednek akik szintén félnek a kudarcoktól. Nem mernek ők sem lépni.. ha észreveszel ilyen embert már lehet is kommunikálni, barátságot kötni..
2013. aug. 11. 01:00
7/8 A kérdező kommentje:
Szóval nem minden általam felvázolt ember képes megváltoztatni a gondolkodásmódját, hitrendszerét, hogy egészséges élete legyen? Itt a hangsúly a képes szón és jelentésén van. Mert én eddig azt gondoltam, hogy mindenki képes rá. /Persze kivéve talán a nagyon súlyos mentális betegségben szenvedőket./
2013. aug. 11. 01:14
8/8 anonim válasza:
Veled értek egyet ebben: van egy útja, van, hogy másoknak más az útjuk ugyanoda, de annyi bizonyos, hogy az útra rátalálva és simán követve odajutsz, ahova vezetnie kell: a célodhoz. Tiszta Besenyő lettem... Tök világos, kár ragozni. Ha tudod, hova és hogyan, akkor csak menni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!