A mai fiatalság miért nem jár színházba?
Ha lehetőségem van, én járok! (: Kisebb koromban, 5-6 éve szinte rendszeresen jártam. Szeretem a színházat, szerintem nagyon-nagyon jó dolog. Csak mostanság se időm, se alkalmam.
16 vagyok amúgy, ez még fiatalnak számít, gondolom. :D
Egyébként én sem ismerek sok színházba járó fiatalt... :/
Mert elavult és költséges.
Otthon a gép előtt megnézhető egy film (akár színházi felvétel) ingyen, full HD-ban 5.1-ben. Otthoni kényelemben, nyugalomban, senki sem röhög a füledbe, és azt csemegézel közben, amit akarsz.
Az idősebbek is csak a régies feeling miatt járnak, nem?
31F
Hát, én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, nem tudom, mennyire vagyok reprezentatív. Általános iskolás koromban az osztályfőnökeim rendszeresen vittek minket színházba (nem havonta, de azért évente többször), és én mindig mentem is, és tetszett. Aztán a középiskolás ofőm már nem foglalkozott ezzel, neki más volt az erőssége. Most, egyetemistaként néha gondolok rá, hogy kéne menni, de azért nem merek így színházra "benevezni", mert nagyon sok a feladat az egyetemen. Én folyamatosan tanulok év közben, plusz még vannak házi feladatok, önálló labor, szemináriumtárgyak, amit mind-mind meg kell csinálni. Egy átlagos képességű hallgatónak, ha mintatanterv szerint halad, annak az egyetem hivatalos becslése szerint kb. heti 60 órát kell tanulnia (30 kredit kell egy félévben, kreditenként 30 óra ráfordítást kell számolni, és a félév 15 hét, ezzel leosztva jön ki a 60). Persze egy jó hallgatónak a gyakorlatban ez jóval kevesebb, de én emiatt pluszfeladatokat is vállalok, mint gyakorlatok vezetése az alsóbb éveseknek és ilyesmi. Azt is látom, hogy érdemes a legérdekesebb tárgyakra még az elvárt szintnél többet is ráfordítani, mert így még szebb, még mélyebb összefüggéseket lehet felfedezni (matematikai jellegű szakon tanulok).
Viszont emiatt eléggé kifáradok, és ez elveszi a kedvem a színházba járástól, főleg hogy ott előre kéne tudni, hogy két hét múlva este rá fogok érni.
Ismerőseim egyik része szerint drága (ha nagyon akarnák, ki tudnák szorítani azt a 2-3ezer forintot pár havonta), a másik részét pedig egyáltalán nem érdekli ("ki kell öltözni", "marhaság", "nem tetszik a címe" stb.).
Mi évente 3-4szer megyünk általában a barátommal 6 éve rendszeresen, mert imádjuk.
21l és 26f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!