Miért ilyen patkányok (legalább is a budapesti)
munkaügyi központokban?
Figyelt kérdés
Én a vivó utcai kirendeltéghez tartozom!Több mint egy éve vagyok oda regisztrálva,onnan pénzt nem kapok,kénytelen voltam az önkormányzattól kérni!A munkaügyibe azt mondták,ha van munka,egyből be kell menni!Kérdem én,milyen munka?Azóta semmi!Állandóan tanfolyamra szeretnék jelentkezni,mert sajna 8általánosom van(már 9,mert esti suliba járok)szóval mindig azt mondják,majd ekkor-akkor,egy hét múlva érdeklődjek-egy hónap múlva stb!Egyszer eljutottam addig,hogy elémnyomtak egy papírt,amin volt egy pár képzési lehetőség,abból 2volt használható,a cukrászt+a targoncás!Ezekre én jelentkeztem is,a pasi meg nézett,lány létemre mért akarok targizni,nem értem mért gáz,na mind1!Azt mondták,elbírálják!Nem kaptam meg a képzést!Mi szerint bírálják el?Nem annak kéne elsősorban adni a képzést,akik alacsonyabb iskolázattságuak?Ott is csak a nyalás megy?Érettségiik még 3évem van,munkát meg nem találok így,pénzem meg fizetősre nincs!
Nincs tb-d?Önkormányzatnál tudod kérni,hogy egy évig fizessék!Neked főként kell,hogy legyen!
2013. jún. 21. 21:56
12/19 anonim válasza:
Látom van még egy 72%-os, aki olyan "szépeket"írt rólunk. Én a másik 72%-os vagyok, a cukorbeteg. Van tb-m, mert voltam tavaly közmunkán, így megkaptam a 22.800 forintot, és a tb-t is. Csak amikor utcára akartak kitenni, akkor az orvos elutasította, és azt hittem így vége a tb-nek is, de nem, mert egészségi állapotom miatt lettem alkalmatlan, így nem vették el a tb-met.
Másik kedves 72%-os nem fűznék hozzá semmit, mert nem ér annyit az írásod számomra, hogy reagáljak rá bármit is. Nem ismersz, sem a körülményeket, sem az életemet, úgyhogy fogalmad sincs mit írogatsz!
2013. jún. 21. 22:23
13/19 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi szépen a jókívánságaidat,aranyos vagy,remélem helyreállnak majd a te dolgaid is!:)
2013. jún. 21. 22:52
14/19 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy egy kicsit érthetetlenül írok néha,lemarad ez-az,sajna elég tré a telóm!Nem telik újra,nem úgy,mint egyes ,,odamondós''emberkéknek,akik megmondják a tutit!A normális 72%-osnak-sajnállak nagyon!Elég nehéz így cukorbetegen melózni,ha épp akad munka :(
2013. jún. 21. 23:04
15/19 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Nem a helyesírásotokat jellemeztem, hanem a tartalmát. Patkánynak szólítani bárkit is, azért mert nem vagy képes elhelyezkedni? Hát szépen neveltek. Erre mondtam azt, hogy először szocializálódni kellene, aztán lehet munkát keresni, de addig tanfolyamnak sincs értelme, mert ilyen embereket senki nem alkalmaz szívesen. Nem töltenek 8 órát ott a dolgozók? Akkor menj el légyszíves mondjuk este 6 felé arra, és nézd meg, hogy égnek-e a villanyok. :) Rokonok a tanfolyamon? Gondolkodjál már, ha nehéz is. Szerinted ennyi rokonuk lenne, mint ahányan tanfolyamra bejutnak? :D Ez az egész csak hárítás, hogy mindenki hibás, csak te nem. Pedig van egy mondás: mindenki a saját szerencséjének a kovácsa. Nem kellett volna otthagyni az iskolát, vagy nappalin folytatni, szakmát szerezni, és nem itt szidni, mocskolni másokat a saját balgaságod, tehetetlenséged miatt.
2013. jún. 22. 07:47
16/19 A kérdező kommentje:
Te ennyire érthetetlen vagy?Nem alaptalanul írtam,hogy rokonok,haverok,stb meg akik pénz adnak,amit LÁTTAM a saját szememmel,úgyhogy ne akard nekem elmagyarázni,hogy nem így van!Hogy bent vannak estig?A fenét!De ezt nem fogom kifejteni!Mért nem jártam suliba?Leírtam már,az agyadig úgy látszik nem jutott el!Estit,levelezőt meg 14óra munka mellett,amely éjszaka volt ráadásul,nem lehet csinálni!Engem ne akarj jellemezni ismeretlenül,és ne írjál ide többet légyszíves!Gondolkozz a következő kérdésed megfogalmazásán,amiben azt írod,hogy mért vagy egyedül,mért utálnak!
2013. jún. 22. 09:39
17/19 anonim válasza:
nekem még nem volt ilyen tapasztalatom, mert nem munkaügyi központba járok, hanem állásinterjúkra. vagyis csak jártam, mert van munkám már lassan 1 éve.
készíts egy normális önéletrajzot, járj utána a melónak, tanulj szorgalmasan, és legyen benned némi alázat.
2013. jún. 23. 05:08
18/19 A kérdező kommentje:
Utolsó,pont így teszek!Kitűnően végeztem az évemet is a suliba,igaz,ez másnak nem jelent sokat!Tudom,hogy jobb lesz majd!Külföldön lenne melóm,csak kicsit parás!
2013. jún. 23. 11:20
19/19 Mr.Super TNT válasza:
Na azért munkát találni Magyarországon tényleg olyan mint egy csoda én is voltam munkanélküli és akartam is dolgozni addig amíg nem sikerül a felvételim a seregbe(hála istennek ez az álmom valóra vált) én úgy nem találtam munkát ,hogy már előtte volt két szakmám és a munkaügyin keresztül megcsináltam a 3-dikat ,de attól függetlenül nekem is az a véleményem nagyjából mint a többségnek HOGY EGY BÜROKRATA FOSCSOMÓ A MUNKAÜGYI KÖZPONTOS RENDSZER. Mérnök egyetemistákat is küldenek ki az utcára seperni és csak papírtologató aranyeres tintahuszárkondás folyik ott és nincs bennük empátia vagy együttérzés ,mert nekik van egy munkájuk amiben semmit nem kell megszakadni. EZ főképpen annak szól aki elkezdte fikázni a többieket: a világ nem egyszerű és én úgy gondolom ,hogy a munkaügyi központ még rosszabbá teszi és a tanácsadás címen adott segítség egyenlő a nullával ,mert nem az a cél ,hogy eredmény legyen hanem ,hogy túl legyen az egészen letudja a munkaidőt (akinek nem inge ne vegye magára). Keresni kell a munkát az igaz ezt szerintem mindenki tudja én is 4 hónap alatt vagy 3000 szer küldtem el az önéletrajzomat van ahova legalább 100-szor le se fostak mert ok helyre protekcióval vagy olyan feltételekkel kellet volna mennem amit egy frissen végzet iskolázott ember nem tud teljesíteni és a szakképzési rendszer meg néhány munkaadó elképzelései is mesébe illő állom világ. Mérnök egyetemisták akik profik a területükön is alig találnak munkát. Az szerinted elég segítség egy beteg embernek pl. mondjuk hogy az orvos azt mondja gyógyulj meg és élj meg ebből a tanácsból ,mert kb. a munkaügy nagyjából ennyit segít ,ha nagyon jársz a nyakukra akkor talán megunják a pofád és ajánlanak valamit.És a képzések se mindig jelentenek munkát. MIELŐTT LENÉZNÉD AZ EMBEREKET MERT NEM ANNYIRA ISKOLÁZOTTAK MINT GONDOLOM TE ELMONDOM A NAGY TITKOT AZ EMBEREK NEM EGYSZERŰEK AZ ÉLET BONYOLULT ÉS SAJNOS VAN OLYAN EMBER AKI MEGÉRDEMELNÉ A SZAKMÁT A JÓ ISKOLÁT ,DE MIVEL CSÓRÓ VAGY SZERENCSÉTLEN HELYZETBEN VAN NINCS ESÉLYE ÉS MÉGIS TEHETSÉGES VAGY JÓ KÉPESSÉGEI VANNAK.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!