Miért ilyen patkányok (legalább is a budapesti) munkaügyi központokban?
Nálunk is ez a helyzet a munkaügyi központban. Nekem se állást, se képzést nem ajánlottak fel egész idő alatt, amíg be voltam hozzájuk jelentve.
Jó pár évvel ezelőtt mindig vissza kellett menni azzal a francos álláskeresési kiskönyvvel, hogy én márpedig kerestem munkát. Kb. fél napos várakozás volt, mire bejutottam egy ügyintézőhöz.
Egyszer azt hittem, rájuk borítom az asztalt, mert 3 órás (!) várakozás után végre bejutottam az ügyintézőhöz,sorszámmal persze, mire közölte, a cipőjét húzva, de ilyen lenéző stílusban, hogy ő most elmegy, mert dolga van, menjek másik ügyintézőhöz. Oda hiába mentem a sorszámommal, azt mondták, hogy az oda nem jó, újat kell kérnem, így a másik ügyintézőhöz szintén 3 órát vártam (újból), vagyis elb*tam rájuk egy teljes napot, csak azért, hogy egy k*va pecsétet nyomjon a kiskönyvbe 2 másodperc alatt. Dögöljenek meg.
1. vagyok megint. Igen, én is vállalnám az utcai munkát, mert nagyon fontos hogy legyen tb-m, de sajnos nem tudom vállalni, írtam miért, és az üzemorvos (két különböző) sem írta alá az alkalmassági vizsgálatom, így kénytelenek voltak betenni belső munkára, mert a lényeg hogy el lehessen zárni az inzulinomat, vércukormérőmet valami zárható szekrénybe, az inzulint pedig hűtőszekrénybe. Na, ez ugye utcán nem megoldható, így nem tudtak kitenni. Amúgy nem a munkával lenne gondom, hanem amit te is írtál, azok a primitív eberek, mindig cirkuszolnak egymással is, mindenki mindenkivel, meg meglopják egymást, volt hogy a kabátjuk, kajájuk tűnt el, lopnak még egymástól is. Most képzeld el, meglátnák a vércukormérőmet, azonnal ellopnák, és vinnék a kocsmába egy sörért. Szörnyű még belegondolni is.
Sok szerencsét kívánok neked, remélem hamarosan összejön egy tanfolyam, és utána egy megfelelő munkahely, ahol jól érzed majd magad, és a fizetés is jó. sok sikert! És ne csüggedj, máshol is ez van, ha nem vagy "csókos", akkor így bánnak velünk. Tudom, ez nem vígasztal, de fel a fejjel, fiatal vagy még, menni fog!
Hát mit ne mondja, gyönyörű stílusban beszéltek. Csupa intelligens ember, látszik a fogalmazásmódotokból. És csodálkoztok, hogy nem kaptok munkát? Ugyan ki alkalmazna már titeket, már bocs...
Meg egyfolytában a munkaügyit szidni, hogy ŐK nem adnak munkát. Hát ők nem is fognak, mert nem az a feladatuk. Nekik csak segíteni kell az álláskereséseteket. Munkát nektek kell keresni, nem kell várni a sültgalambot. És igen, időnként akár tanácsadásra is be kell menni, ez lenne a jól felfogott érdeketek. Ha már magatoktól nem tudtok munkát találni, legalább hallgatnátok meg szakembereket.
Képzés: Nem a munkaügyi feladata az összes aluliskolázottat kiképezni. Nem kellett volna otthagyni az iskolát, mert ugye gondolom nem azért hagytátok ott, mert dolgozni kellett. (Mert ugye nincs munkátok.)
Ahogy elnézem, azt várnátok, hogy ott hagyjátok a sulit 8 általános után, bementek a munkaügyire, majd ott kaptok pénzt, képzést, kerpótlót, sőt, aztán még állást is, persze nem akármilyet. Hát hogyne, álmodj királylány. :D
Kedves kérdező: rengeteg aluliskolázott jelentkezik az ilyen képzésekre, és általában ők is jutnak be. Ott van mondjuk 30 jelölt, aki mind aluliskolázott, akkor megnézik az egyéb körülményeiket is, és úgy döntenek.
Szóval, szerintem kár szidni őket, inkább magatokba kellene nézni, de jó mélyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!