Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Japánról pár kérdés? (többi lent)

Japánról pár kérdés? (többi lent)

Figyelt kérdés

1.Hány betű van a japán abc-ben? Be tudnátok linkelni vagy le tudnátok írni? (a hagyományos írást és mellé amelyik betű az pl. a hagyományos írásmód "a" és hogyan kell kiejteni. (Lehet egy kicsit hülyén írtam le)

2. Hogyan lehet megkülönböztetni a japán embereket a kínai emberektől?

3. Be tudnátok linkelni japán húsos ételeket?

2013. jún. 17. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Japánban hiragana és katakana abc van. Mindkettő 46 szótagból áll, és ugyanúgy kell kiolvasni őket, csak az írásmódjuk más és a használatuk. A katakanát az idegen szavak átírására használják, a hiraganákkal főképp ragoznak.

Itt megnézheted mindkettőt: [link]

2. Szerintem a szemük, a vonásaik alapján, vannak apróbb különbségek.

3. Sajnos erre nem tudok válaszolni, bocsi..De receptoldalakon biztos van egy-kettő.

2013. jún. 17. 20:19
 2/3 anonim ***** válasza:

2. Hogyan lehet megkülönböztetni a japán embereket a kínai emberektől?

Ha a japánokat levetkőzteted ki vannak kockázva alul :)

2013. jún. 17. 22:58
 3/3 anonim válasza:

Amúgy a japán nyelvben még vannak kanjik is. Kb. 2-3 ezret használnak.

Hogyan különböztessük meg őket? Hát, leírom az én elméletemet, de ez nem 100%-os. :D

Általában úgy tudom elvonatkoztatni a kínait és a japánt, hogy a japánoknak kicsit hosszúkásabb arcuk van, míg a kínaiaknak kerekebb. A szemük se teljesen egyforma, a kínaiaké itt is kerekebb, a japánoké hosszúkás, vágottabb.

Meg a kínaiaknak kicsit "sárgásabb" bőrük van. A japánoké világosabb.

Pár étel:

[link]

[link]

[link]

És ugye a sushi, de azt gondolom ismered. :D

2013. jún. 21. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!