A férfiak miért gondolnak olyan sokat magukról?
A szomszéd udvarán a fű mindig zöldebb.
Az egész kérdés egy általánosítás.
Leírom néhány pontban, hogy milyen jellemzők igazolják ezt:
◦ Pontatlanság- Például: „Ha belegondolunk, egy férfi negyed annyit se tesz le az asztalra, mint egy nő. “ - Olyan állításokat használsz, amelyeket adott nem egyedeire (/ ) egyformán vonatkoztatsz, holott nem minden férfira/nőre igaz a kijelentés. Egyrészt sok eltartott nő van napjainkban, ha ezt bizonyítani akarjuk, akkor figyeljük meg hány huszonéves cicababát látunk furikázni a legújabb merciben, tökéletes manikűrrel, megcsinált hajjal, márkás ruhákban és számos bankkártyával a tárcában.
Másrészt abból, hogy a nők dolgoznak, még nem következik, hogy a férfiak munkájának az értéke a negyedére csökken. A munkaminőséget nem az határozza meg, hogy valaki milyen nemű, hanem az, hogy milyen teljesítményt nyújt a munkahelyen.
Tehát akár anyagilag, akár minőségileg nézzük a kérdést, amit adott férfi/nő „ letesz az asztalra „ egyénre vonatkozik és nem nemre.
◦ Abszurditás- Például: “ A nő dolgozik, gyereket szül, gyereket nevel, odafigyel magára és vezeti a háztartást.
Ennyi dolgot egyszerre egy férfi képtelen lenne megcsinálni. “
– A felsorolásból az egyetlen dolog, amire a férfi nem képes, az a gyerekszülés, ugyanis a többi négy lehetséges egy férfi számára is. A gyerekszülés felhozása, mint érv, abszurd jelen esetben. Nem vonhatsz le egy biztos következtetést olyasmiből, aminek a folyamata gyakorlatilag nem valósul meg.
Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy “ Ha az ég holnaptól vörös lenne, akkor képtelenek lennénk megszokni. “ – Értelmetlen, mert az ég soha nem volt vörös, ergo nincs tapasztalat, amire hivatkozni lehet. Hasonlóképpen, nincs mivel alátámassz egy olyan kijelentést a férfiakra nézve, amelyet nem lehet bizonyítani, mert soha nem volt rá példa.
◦ Közhelység- Példa: “ A férfiaknak könnyű dolguk van. “ – Rövid, tömör, csak épp kidolgozatlan és felületes.
◦ Szelektív párhuzamalkotás- Példa: “ Így nem is csoda, hogy képesek nagy karriereket befutni a munkában. “ – Nem minden férfi fut be nagy karriert a munkájában, illetve a nőknek is lehetséges nagy karriert befutniuk, erre számos női példa létezik.
◦ Felszínesség- Példa: “De ez is csak azért van, mert sokkal kisebb a teher a vállukon. “ – Azt, hogy kinek mekkora teher van a vállán, végképp alaptalanság légbőlkapottan megállapítani. Soha nem tudhatod te azt, hogy kinek mekkora a keresztje.
S akkor továbbá véve, mostmár csak hozzászólásként:
„ A nőknek csak annyit hátrányuk van, hogy fizikailag gyengék, viszont szerintem lelkileg sokkal erősebbek és többet bírnak. “ – Váljon hasznunkra. Nőként, örülök, ha ez sok nőnél igaz, mert van mit elbírni ebben az életben és az erő fontos tulajdonság.
“a sztereotípia szerint az terjedt el, hogy a nők sokkal többet játszmáznak, mint a férfiak és a férfiak egyenesebbek. “ – Ahogy te is írtad, sztereotípia, ez mindent elmond, viszont ez sem jobb: “Szerintem ez sem igaz, mert egy férfi legalább annyit, ha nem többet hazudik, mint egy nő. “
Összegzésként azt mondanám, hogy mindig is voltak és lesznek mindkét nem képviselői közül olyanok, akik szüntelenül dobigálják egymást közt az előítéleteket, az általánosságokat, az elfogult véleményeket, stb.
Pont olyan végeláthatatlan viták alapja ez is, mint a vallás, a bőrszín, a szexualitás, stb.
Saját meglátásom az, hogy az efféle vitatkozások és megnyilvánulások degradálóak, férfira és nőre nézve egyaránt.
Ösztönszerű kellene legyen az, hogy ember felett nem ítélkezünk felszínesen és nem esünk a látszatok hálójába. Az élet még oszthat néhány erős pofont ezért.
18 Szerintem ez a hagyományos felállás, hogy a nő otthon van, a férfi meg dolgozik, a mai világban már nem működne. És nem arról van szó, hogy plusz terhet vettek volna fel magukra, hanem egyszerűen a férfiaknak is változni kellett volna és több feladatot átvenni a házimunkából, vagy a gyereknevelésből. Ehhez képest csak a nők szerepköre bővült. De többnyire egyetértek veled. Az emberiség nagy százaléka szemét és a legelmaradottabbak szado-mazo felállásba rendezkedtek el. Csak sajnos túl sok az elmaradott és sajnos engem is megbélyegeznek csak azért, mert nő vagyok és mert gond nélkül meg tudnának támadni az utcán, mert fizikai fölényben vannak. A fizikai erőn kívül a férfiak ugyanolyanok, mint a nők, se nem kevesebbek, se nem többek, csak ez sajnos egy férfiközpontú társadalom, ahol a nő mindig csak második lehet.
22 Persze, ez egy sokoldalú probléma, de nem fogok filozófiai beszédet írni ennek a problémának az összes árnyalatáról, csak azt fejeztem ki, ami engem bosszant. És igen, általánosítás, de nagyrészt akkor is ez a felállás az emberek nagy részénél, legalábbis akiket én látok.
Az szerintem is undorító, ahogy a fiatalabb nők azokra az idősebb férfiakra hajtanak, akinek van házuk és kocsijuk. Kell a jó élet, de ezzel csak magukat járatják le és persze az egész női nemet, mert ahogy látom, olyan sztereotípiák is vannak, hogy a nő csak a pénzre megy. Hahaha. Hát egy bizonyos legalsóbb réteg igen, de a normális emberekről szokás szerint megint elfeledkeztek. Engem is buzdított már arra a családom az én érdekemben, hogy ott egy 40-es férfi ismerős, van saját házrésze, meg egy kocsija...kéne a francnak, bottal se nyúlnék hozzá 24 évesen.
Sok férfi nem fut be nagy karriert, de sokaknak nagyon könnyű életük van, mert ők csak a kenyeret keresik, a nő viszont mindent csinál. És ha ez nem tetszik neki, akkor hisztizik. A férfiak nagyrészt úgy élnek tovább, mint az anyukájuk mellett, a nőnek viszont felnőttnek kell lennie, mert ha nem, akkor rossz anya, hogy képzeli és társai. És itt nem is arról van szó, hogy ne lennének képesek ellátni ezeket a feladatokat a szülésen kívül, inkább azt mondom, hogy nem akarják, vagy nincs elég lelki erejük, mert már a munka miatt megy a nyavalygás, hogy jaj, sok a stressz. A nőknek viszont mindent szó nélkül kell tűrni ebben a bizonyos, széles rétegben, mert ha meg mer nyikkanni, hogy "bocs, de kicsit túl sok a teher, nem vennél át valamennyit?", akkor hisztizik. Ezért van a sok válás. A férfinak mindent szabad, minden az ő kénye kedve szerint történik, de ha a nő mer költeni magára, akkor a kis gonosz miért nem a családjára költi minden vagyonát? Hogy meri kinyitni a száját, amikor a férfi tartja el? Tök mindegy, hogy háromszor olyan nehéz munkát találni neki, mint egy férfinak, mert a szülés esélye miatt nem olyan kapós munkaerő... persze sok nő is képes karriert befutni, de ez jóval kevesebb.
Nem szükséges, hogy filozófiai beszédet írjál, egy kis logika elég lett volna.
Ha te is tudod, hogy általánosító a kérdésed, akkor miért kérdezel olyan stílusban, mintha egy abszolút igazságot fejeznél ki ?
Az a gond, hogy pont az olyan nők, mint te, nem veszitek észre azt, hogy az élet rövid és ahelyett, hogy kihasználnátok mindazt, ami felnőtt emberként elérhető, inkább azt választjátok, hogy homokozóban játszó gyerekek szintjén és módjára pazaroljátok az időt és az energiát.
Azok a férfiak sem jobbak, akik hímsovinizmusos szemszögből nézik a világot, de ha ennyire megveted őket, minek foglalkozol velük ? Ja, mert a környezetedben ilyenekkel vagy körülvéve. Hát akkor változtass a dolgon, költözz el vagy ismerkedj máshol, attól hogy kiírod ide a sértettséged, még nem lesz jobb.
24-es hol írt olyat, hogy az életben csettintésre változnak a dolgok? Sehol.
Kedves kérdező, mielőtt megpróbálod megállapítani az abszolút igazságot társadalomtudományi kérdésekben, mélyítsd el a szövegértési ismereteidet. Sajnos egy olyan emberrel nem lehet vitatkozni, egy olyan embert senki nem vesz komolyan, aki csak puffogtat jobbra-balra, minden meggondolás nélkül, és nem a leírtakra reagál, hanem arra, amit ő közben odaképzel az önnön érzelmi túlfűtöttsége okán.
Magyarul: fejleszt. A. Szövegértésed. Köszönjük.
“ Az élet nem egyszerű “ - Valószínűleg egyetlen állításod, amellyel egyetértek.
Én nem rossz szándékkal írtam, amit írtam. Az, hogy te személyeskedéssel válaszolsz, ráadásul ismét légből kapott véleményt írva, csak ugyanazt bizonyítja, ami eddig is világossá vált már: helytelen ítélőképességed van, érzelmileg labilis vagy és összefüggéstelenül gondolkozol.
24 évesen pedig már tudhatnád, hogy nem úgy fogsz feljebb kerülni, hogy a másikat lehúzni próbálod. Tehát a kérdésed egyszerű provokáció, primitív gondolkozással. Sem értelme, sem mondanivalója, sem értelmes célja nincs.
Megjegyzésként még annyit, hogyha adott témával kapcsolatban álláspontot akarsz nyilvánítani, akkor legalább tanulj meg helyesen érvelni.
Az, hogy a hasadra ütsz és írsz valamit, hogy válaszolj annak, aki megcáfolja a kijelentéseidet, csak a tájékozatlanságodat és szétszórtságodat bizonyítja.
"Hát akkor változtass a dolgon, költözz el vagy ismerkedj máshol, attól hogy kiírod ide a sértettséged, még nem lesz jobb."
Erre válaszoltam. Teljes gőzerővel dolgozok azon, hogy kikerüljek ebből a környezetből, de sajnos nem megy egyik napról a másikra. Amúgy jól esett kiírni ide a sértettségemet és meghallgatni, mit gondolnak mások. Szerintem elég logikusan gondolkodok. Lehet, hogy nem vagyok képben a társadalmi problémák minden egyes apró részletével, csak olyan laikusként írok ide. És akkor mi van?:D Az általánosításról meg annyit, hogy mindig kifejeztem, hogy ott van az a bizonyos kevés százalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!