Miért tűnik minden nehéznek?
Én akkor éreztem ezt, amikor egy családi haláleset után depresszió közeli állapotban voltam. Ha kirándulással, sporttal, társasággal nem sikerül a helyzeten javítani, érdemes orvosi segítséget igénybe venni. Ebben a lelkiállapotban ugyanis nem képes teljesíteni az ember, és így a munkavállalás és a munkavégzés is megnehezül, a kudarcok sokasodnak és egy rossz spirál indul be. (Jól érzi, megy lefelé a lejtőn).
Ha lelkileg "kivirul" újra, a nehézségeket elfújja a szél.
Tisztázzuk: az élet nehéz.
Ezt mondták sokunknak gyerekkorunkban és ez érvényes még ma is.
Később aztán jöttek a rózsaszín szemüveges próféták és a változatosság kedvéért kitalálták, hogy mi volna ha cukormázba mártanák a valóságot és így jöttek létre „ Az élet egyszerű ! „ és ehhez hasonló közhelyek. Persze oké, nagyon lazán hangzik ez a szlogen, de akkor mégis miért nem igaz ? Miért nem olyan „ egyszerű „ az egész, mint amilyennek lennie „ kellene „ ? Hát azért, mert apáink tudták miről beszélnek és ha nem egy párhuzamos univerzumba költözünk, akkor bizony ránk is érvényes az, hogy az élet nehéz és ezen nincs mit szépíteni.
Az az egyik legnagyobb gond szerintem, hogy mindenki kibúvókat keres. Mindenki azzal van elfoglalva, hogy „ Nézd meg a másiknak mekkora mázlija volt, milyen házat/autót/utazást/munkahelyet/feleséget szerzett magának !,stb. „ – Igen, néha tényleg összejönnek a dolgok és ezt nevezzük könnyen szerzett sikernek. Na de az élet nem állhat csak abból, hogy mindenki arra vár, hogy PONT Ő legyen a mázlista, PONT AZ Ő szájába repüljön a sült galamb, PONT NEKI jöjjenek össze a dolgok, és ha valaki kívülről szemlélné a dolgokat, akkor rájönne mennyire nevetséges, ha minden ember így áll hozzá a dolgokhoz.
Tulajdonképpen ezért van az, hogy sok mindent már nem csinálnak meg úgy, ahogyan azt meg kellene csinálni, mert ma már mindenki könnyen akar csinálni mindent és könnyen is akar kapni mindent- és ez a kettő együtt nem megy. Nem lehet olcsó munkáért értékes és minőségi eredményt kapni, de ez annyira logikus, hogy ahogyan egy amerikai író is írta : „ Az emberek idióták. „- Az egyik legnagyobb idiótaság elvárni azt, hogy könnyen menjenek a dolgok. Persze, ha könnyen mennek a dolgok adott időszakban, az nagyon jó és használd ki- de tudjál akkor is helytállni, amikor a dolgok nem mennek jól, elvégre viharban mutatkozik meg az ember jelleme.
Minél kisebb az ember, annál nagyobb a probléma. Minél nagyobb az ember, annál kisebb a probléma. Ez például elég egyszerű képlet, nem ? És mégsem tudnak sokan mit kezdeni vele.
Amikor egy problémával állunk szemben, azon kellene gondolkozzunk, hogy „ Ki vagyok én és mi dolgom ezzel a problémával ? „ – Teljesen mindegy milyen problémád van, a kiindulópont mindig az, hogy te ki vagy és mit akarsz elérni. Ha te tudod a saját dolgodat, akkor elindulhatsz azon az úton, amire lépned kell és ha végigmész rajta, akkor mit akarsz többet ? Sokan azzal pazarolják az idejüket, hogy rövidítéseket és átjárókat keresnek mindenhol, de miért is nem lehet azon az egyenes úton járni és egyszerűen eljutni oda, ahova akarunk ?
Na ilyen szempontból egyszerű az élet. Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy valaki a kezébe vegye az életét és úgy alakítsa azt, ahogyan akarja. Nem lesz könnyű, de ha tudod a dolgod, akkor egyszerű lesz.
Egyszerű és nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!